Olajos káposzta


Felemás dolgok nincsenek ezen a világon, csak egész dolgok. S ha az ember akar valamit, akkor egészen kell akarja.

(Wass Albert) 



Az olajos káposzta az egyik kedvenc salátám, vagy savanyúságom - nem is tudom, melyik a helyes elnevezés rá. Savanyú káposztából készül és mondhatom, igazi vitaminbomba. Nagyon egészéges, és ami nem egy hátrány: nagyon finom is.

Kell hozzá:

savanyú káposzta,
lilahagyma,
alma,
citromlé,
extraszűz olívaolaj,
tökmagolaj,
só.

A káposztát kicsit ki szoktam mosni, persze csak ha nagyon vadsavanyú. Vágok hozzá lilahagymát jócskán, egy kevés almát, sózom, megcsurgatom kevés citromlével, olívaolajjal és tökmagolajjal. Utóbbi kettőt nem sajnálom... (Néha egész köményt is teszek bele, ha hiányosnak ítélem a savanyú káposzta fűszerezését, mint most is.)
Jól elkeverem (csak kézzel lehet igazán), és hagyom állni pár órát a hűtőszekrényben.

Hajában sült krumplival, abált szalonnával... maga a mennyország.
De nagyon finom sültekhez is, vagy hurkafélékhez.

Megjegyzések