2011. május 24., kedd

Kókusztejes eperkrémleves


Az égvilágon mindent utánozhatunk és meghamisíthatunk, csak a szeretetet nem. Szeretetet nem lehet lopni, utánozni, a szeretet csak olyan szívben lakozik, amely mindenestől képes odaadni magát. Ez minden művészet forrása.

Hermann Hesse




Hagyományos gyümölcslevest készültem főzni tegnap este, aztán eszembe jutott, hogy a párom mostanában nem nagyon bírja a tejes dolgokat. Készítettem egy finom epres semifreddo-t is a múlt héten, de a tejszín sok volt neki benne. Úgyhogy lekaptam egy kókusztejet a stelázsipolcról. Nagyon egyszerű, könnyű kis gyümölcsleves lett a végeredmény.

Hozzávalók 4 főre:
60 dkg eper (mer' 10 dekát úgyis elkóstolgat az ember...),
1 kókusztej,
1 nagyobb szál citromfű,
1/2 lime leve,
pici só,
ízlés szerint cukor vagy méz.

Az eper nagyobbik felét föltettem kevés vízben főni sóval, cukorral, citromfűvel, lime lével. Forrástól számítva 5 percig főztem, majd a citromfüvet eltávolítottam és botmixerrel simára pürésítettem a levest. Hozzáöntöttem a kókusztejet is, újra fölforraltam és kóstoltam. Ízesítettem, ami hiányzott, pótoltam (cukor, só, lime lé). Mikor lekapcsoltam alatta a lángot, akkor tettem bele a maradék negyedekre vágott epret. Így nem fő meg, csak kicsit átveszi a leves ízét, szépen egyben marad a gyümölcs. Hidegvízfürdőbe tettem, majd egyből hűtőszekrénybe.




Tálalásnál díszíthetjük még eperrel, citromfűvel.

5 megjegyzés:

Lívia írta...

Ez nagyon finom lehet, meg is csinálom! Köszi:)

Barbi konyhája írta...

Biztosan frissítő egy ilyen meleg napon! Szeretem a bevezetőidet! Például az Epres piskótatekercsnél: "..szerelem nélkül legföljebb szabadságos halottak lehetünk csupán..." Milyen igaz! Köszönöm!
Cserébe vár nálam egy kis falravaló! ;D

ZÖLDKOSÁR ∞ MEGYEBIRÓ JOLI írta...

Eeeeszméletlen!

trinity írta...

Fogadjunk, hogy ebből már nem maradt nekem? :((( Nagyon bírnám pedig...
Na, majd holnap:)

duende írta...

Sofia: kedvenc uram tegnap csak nagyokat hümmögött, meg csettingetett a nyelvével, meg azt tudta csak párszázszor kinyögni: ez nagyon finom, ez nagyon finom, ez nagyon fi.......... :))


Köszi Bianka


Barbi: én köszönöm, megyek és megnézem! :)


Joli: :)) Köszi és finom is nagyon!


Trin: icipici még maradt! :)