tag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post1130516557507032515..comments2024-03-28T22:43:55.505+01:00Comments on Szellem a fazékban: Resztelt májduendehttp://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-88421396247005419502019-02-17T18:07:09.120+01:002019-02-17T18:07:09.120+01:00El is hiszem, hogy isteni! :) Legközelebb én is te...El is hiszem, hogy isteni! :) Legközelebb én is teszek bele! :) duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-25277679279672106392019-02-17T12:43:08.035+01:002019-02-17T12:43:08.035+01:00Az én anyukám szegfűszeggel készíti, az egész étel...Az én anyukám szegfűszeggel készíti, az egész ételhez 1 db szegfűszeget ad és a végén kiveszi. Ezt ő az anyósától tanulta. Imádom így:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-55148436108224708932016-02-25T10:02:35.278+01:002016-02-25T10:02:35.278+01:00Köszönöm! És örülök! :)Köszönöm! És örülök! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-85548630558203296942016-02-25T08:48:28.404+01:002016-02-25T08:48:28.404+01:00Minden receptednek bátran állok neki, imádom évek ...Minden receptednek bátran állok neki, imádom évek óta! :)Detthttps://www.blogger.com/profile/06821208938003043305noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-42542489678194311262013-02-18T08:03:29.912+01:002013-02-18T08:03:29.912+01:00Gramamma: :) abszolútegyetértek :)Gramamma: :) abszolútegyetértek :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-8176993613448610852013-02-17T16:39:01.770+01:002013-02-17T16:39:01.770+01:00Igen! A fahéj és a szegfűszeg is csoda finom fűsze...Igen! A fahéj és a szegfűszeg is csoda finom fűszer a húsokhoz.<br /><br />gramammahttps://www.blogger.com/profile/13581553336903512550noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-54399568230198001442012-10-30T10:30:08.769+01:002012-10-30T10:30:08.769+01:00Kedves Ismeretlen! Az előre is nagyon megköszönöm,...Kedves Ismeretlen! Az előre is nagyon megköszönöm, ha megírod, hogy ízlett! :)<br />Óvatosan adagold, és többször kóstold, mert ha kevés van benne, nem is érződik, ha meg túl sok, akkor erősen fahéjas lesz, szóval kisebb adagokban érdemes beletenni az ételbe. Imádom a fahéjat husikhoz, egyszerűen olyan izgalmas és mély tónust ad mindennek, hogy az csuda. :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-54578685547586751282012-10-30T09:35:53.293+01:002012-10-30T09:35:53.293+01:00Na ezt most kipróbálom fahéjjal :) Mindenképp vala...Na ezt most kipróbálom fahéjjal :) Mindenképp valami különlegesebbet szerettem volna kipróbálni nem pedig a szokásos módon meg csinálni. Meg írom, hogy hogy fogadta a család. A receptért köszönet.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-86188138008262592692012-06-15T12:17:13.093+02:002012-06-15T12:17:13.093+02:00Kedves Adri! Nagyon örülök hogy ízlett és szívesen...Kedves Adri! Nagyon örülök hogy ízlett és szívesen! :) Én is köszönöm a visszajelzést. :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-75907740967797035732012-06-15T11:14:41.620+02:002012-06-15T11:14:41.620+02:00Nagyon köszönöm! Isteni lett!AdriNagyon köszönöm! Isteni lett!AdriAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-23433341125102460192009-02-17T11:20:00.000+01:002009-02-17T11:20:00.000+01:00:))Bizony Mamma, almakompóttal még szerintem isten...:))<BR/><BR/>Bizony Mamma, almakompóttal még szerintem istenibb, mint savanyúsággal vagy salátával!<BR/><BR/>Már nem is csodálkozom, hogy a fahéjban is egyetértünk! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-48886416855211955892009-02-17T11:03:00.000+01:002009-02-17T11:03:00.000+01:00Gyerekkorom egyik kedvence volt a resztelt máj! Az...Gyerekkorom egyik kedvence volt a resztelt máj! Az egyetlen volt szinte, amit minden élethelyzetben megettem:))<BR/>Később olvastam, hogy max. havonta egyszer javasolt májat enni.<BR/><BR/>A lányom születése után nem bírtam nyers májhoz nyúlni, így kimaradt... a csirkemájat is a férjem vagdossa fel, resztelt májat pedig szerintem azóta nem ettem. Te jó ég, mennyi pótolnivalóm van!!<BR/>Duende, de jó, hogy emlékeztettél rá! Milyen jó lenne mellé az almakompót!:)))<BR/><BR/>Napmátka, a fahéjjal én is úgy vagyok, mint Duende, húsokhoz nagyon jó! Musszakából tényleg kihagyhatatlan!!:)Mammahttps://www.blogger.com/profile/06358638692740684543noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-3082241945014419582009-02-16T20:16:00.000+01:002009-02-16T20:16:00.000+01:00Ezt nem tudtam, de mielőbb ellenőriznem kell! :))Ezt nem tudtam, de mielőbb ellenőriznem kell! :))erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-20123444761169957482009-02-16T19:52:00.000+01:002009-02-16T19:52:00.000+01:00Ne is mondd, Napmátka. Az a legfinomabb! Mikor nya...Ne is mondd, Napmátka. Az a legfinomabb! Mikor nyaralni indulunk a Balcsira, előtte mindig csinálok egy üveggel. Isteni reggelire paprikával-paradicsommal, újhagymával, lilahagymával... <BR/><BR/>Hát az arab konyha nagyon tetszik, igaz élőben még soha sem kóstoltam. De műsorokat látta, recepteket olvastam. Azóta nagyon sűrűn használom húsokhoz, húsgombócokhoz. Isteni. Én édességbe - hogy őszinte legyek - nem is igazán kedvelem. Igazi természete a sós ételekben mutatkozik meg, azokban felséges!duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-22022301153402543012009-02-16T19:36:00.000+01:002009-02-16T19:36:00.000+01:00Én a baromfifélék máját zsírban lesütve szeretem, ...Én a baromfifélék máját zsírban lesütve szeretem, hidegen szeletelgetni, kenegetni a friss kenyérre...mmm...<BR/>Igen, azzal leptél meg, Duende, hogy ennyi mindenbe tudatosan és bátran alkalmazod a fahéjat. Igyekszem követni a példádat (nem feltétlen utánzás módjára, inkább a bátor felhasználásban.)erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-86569798195203538222009-02-16T19:35:00.000+01:002009-02-16T19:35:00.000+01:00Én meg a libamájat nem tudom megenni! :)Én meg a libamájat nem tudom megenni! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-41433479808058954702009-02-16T10:54:00.000+01:002009-02-16T10:54:00.000+01:00Azért a csirkemáj, pláne a liba jöhet! :)))Azért a csirkemáj, pláne a liba jöhet! :)))Palócprovencehttps://www.blogger.com/profile/14783159833075098786noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-29022404406918355312009-02-16T08:56:00.000+01:002009-02-16T08:56:00.000+01:00Akkor nem szereted a májat, valószínűleg Palócprov...Akkor nem szereted a májat, valószínűleg Palócprovance! Én nagyon szeretem. Mindegy milyen: csirke, pulyka vagy sertésmáj.duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-12871426626003698672009-02-16T08:34:00.000+01:002009-02-16T08:34:00.000+01:00A szűklátókörűség sajnos végigkísérte az emberiség...A szűklátókörűség sajnos végigkísérte az emberiséget.<BR/>A resztelt máj férjem nagy kedvence, hasonlóan készítem, csak a fűszerezése tér el kicsit. Viszont én soha nem eszem belőle. :)Palócprovencehttps://www.blogger.com/profile/14783159833075098786noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-38270046115122027182009-02-16T00:16:00.000+01:002009-02-16T00:16:00.000+01:00Mivel leptelek meg? A fahéjjal?Mivel leptelek meg? A fahéjjal?duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-554341856226469152009-02-15T22:10:00.000+01:002009-02-15T22:10:00.000+01:00Nahát! Megleptél!Nahát! Megleptél!erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-13492015741736260682009-02-15T20:18:00.000+01:002009-02-15T20:18:00.000+01:00Hú, isteni ötlet!!!Sok szaftos húst és daráltakat ...Hú, isteni ötlet!!!<BR/><BR/>Sok szaftos húst és daráltakat is szoktam fahéjasan csinálni. Sokkal jobban szeretem sós ételekbe, húsokhoz - mint édességekhez. Legközelebb kiprószálom!<BR/><BR/>A muszakába a ragut is mindig fahéjasan csinálom, anélkül fele olyan jó sincs. És a csilis babba is mindig teszek, mert az sem ér sokat fahéj nélkül! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-74225169297080254202009-02-15T19:54:00.000+01:002009-02-15T19:54:00.000+01:00Kifelejtettem a gyermekkori ízekből, pedig nálunk ...Kifelejtettem a gyermekkori ízekből, pedig nálunk is gyakran csinált Anyu. Én valahogy idegenkedem a belsőségektől, a máj szinte az egyetlen, amit megeszek. Apunak nagy kedvence volt, lehet, hogy megelepem valamikor vele. Mindenhol vannak családi történetek, nálunk egyszer véletlen egy kis fahéjat tett Anyu a resztelt májba a bors helyett (mellényúlt). Utána bors is került bele, de Apunak annyira ízlett, hogy onnantól kezdve mindig így kérte...de jó, hogy eszembe juttattad!erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.com