tag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post537764805565651429..comments2024-03-28T22:43:55.505+01:00Comments on Szellem a fazékban: Káposztás cvekedliduendehttp://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-85072494109918003062009-01-07T17:38:00.000+01:002009-01-07T17:38:00.000+01:00Egészségedre! :-)Minden rosszban van valami jó... ...Egészségedre! :-)<BR/>Minden rosszban van valami jó... :-)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-74289282351599197382009-01-07T13:23:00.000+01:002009-01-07T13:23:00.000+01:00Most ettem meg...Férj inkább sós-párti. Sütik közü...Most ettem meg...<BR/>Férj inkább sós-párti. Sütik közül is a meggyes-félék tudják kóstolásra bírni. Étkezésben n(s)em egyszerű eset. :)<BR/>A gyerekek meg a káposzta miatt nem szeretik.<BR/>Legalább több marad nekem :)<BR/>Holnapra biztos.Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-69217686408288236812009-01-07T09:18:00.000+01:002009-01-07T09:18:00.000+01:00Elolvastalak Reni.A férfiak általában köretként sz...Elolvastalak Reni.<BR/>A férfiak általában köretként szeretik a káposztás tésztát. Állítólag nagyon finom pl. sült kacsacom mellé... én magában szeretem.<BR/>Arra is rájöttem már, miért nem szeretik sokan a káposztás tésztát. Régebben én sem nagyon rajongtam érte, egészen a diig, míg én nem kezdtem el csinálni. <BR/>Szóval a káposztás tészta akkor finom, ha a sült káposztában van kellő menyniségű cukor is. Mert különben ízetlen, úgy érzed, valami hiányzik belőle. Tehát mikor párolódik a káposzta, kell bele cukrot is tenni, és mindig kell kóstolni. Mikor a sós és édes elér egy egyensúlyt, mikor kellően ízes lesz a kicsit karamellizálódott cukortól, na akkor jön a csoda. Ha ilyen káposztás tésztát sikerül készíteni, akkor nincs ember a földön, aki ellen tudna állni neki... :-)))<BR/>Próbáld ki egyszer. csináld mézzel, szerintem azzal meg még fenségesebb! És kóstold közben, elég sós-e, elég édes-e. Garantálom a frenetikus hatást! :-)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-74803970807265079122009-01-07T08:28:00.000+01:002009-01-07T08:28:00.000+01:00Ma megcsinálom én is, ritkán szoktam, lásd miért:h...Ma megcsinálom én is, ritkán szoktam, lásd miért:<BR/>http://lettudatoskonyha.blogspot.com/2008/09/kposzts-cvekedli.html<BR/><BR/>Láttam Kata(konyhával) egyidőben csináltátok, már akkor beterveztem én is, mikor ott olvastam.<BR/>Legfeljebb a többieknek mást rakok a tésztájukra.<BR/>Az enyém is bolti lesz, mert most rohanok el.Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-81680197629557697162009-01-05T19:10:00.000+01:002009-01-05T19:10:00.000+01:00Igen, ezt írják, de nekem így lett jó a tésztám.Úg...Igen, ezt írják, de nekem így lett jó a tésztám.<BR/>Úgyhogy nem nagyon érdekel, hogy klasszikusan csinálom-e vagy sem... :-)))<BR/>Így finom lett, jó lett.duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-32305085184258723612009-01-05T15:10:00.000+01:002009-01-05T15:10:00.000+01:00Tudod, a remény/hal meg utoljára;)Kénytelen leszek...Tudod, a remény/hal meg utoljára;)<BR/>Kénytelen leszek gyakorolni. Csak azt nem értem, hogy mindenhol vagy azt írják, hogy egyáltalán ne tegyél bele vizet, vagy hogy nagyon keveset. Amennyit te írtál, annyival lehet, hogy menni fog!Katahttps://www.blogger.com/profile/10084319330525990248noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-17999466951574167102009-01-05T11:06:00.000+01:002009-01-05T11:06:00.000+01:00Kata, nekem is többedszerre sikerült. Nem egyszerű...Kata, nekem is többedszerre sikerült. Nem egyszerű, gyakorlat kell hozzá. A receptben megadott mennyiségekhez kábé 2-3 dl vizet hozzá kellett adnom. Így jó lágy, de mégis rugalmas lett a tésztám. És nem tettem sót sem bele. És könnyű volt nyújtani. Mikor följön a víz tetejére, hagyom forrni még egy-két percet, mert a friss tészta mindig rugalmasabb, keményebb, mint a bolti. És akkor biztosan nem marad kemény.<BR/>Ne add fel a reményt, mert sokkal finomabb, mint a bóti tészta! És legközelebb, mikor tésztaételt csinálok, a nagymamám kedvencét fogom megfőzni. És ahhoz abszolút házi tészta kell! Boltiból egyáltalán nem lehet megcsinálni. Szóval addig gyakorolj! :-)))duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-36973466575246767782009-01-05T10:18:00.000+01:002009-01-05T10:18:00.000+01:00De jó lett a posztod, és milyen szép a kép is...ki...De jó lett a posztod, és milyen szép a kép is...kicsit irigy vagyok, ugye nem baj? Főleg a saját tésztára, mert az nem szokott összejönni, mindig vastag marad és kemény...De gyúrok én még, nem adtam fel:)))Katahttps://www.blogger.com/profile/10084319330525990248noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-91942495609789789192009-01-04T18:40:00.000+01:002009-01-04T18:40:00.000+01:00Vannak ilyen bolygóállások, Ízbolygó! :-)Már nem c...Vannak ilyen bolygóállások, Ízbolygó! :-)<BR/>Már nem csodálkozom. Vannak olyan napok, amikor a piacon összefutván a fél várossal, mindenki azzal dicskeszik, hogy ma pl. rakott krumplit főz... :-)))<BR/>Mintha a kollektív tudattalanba néha tök egyszerre nyúlna bele mindenki. :-)))duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-36067213494843327822009-01-04T18:38:00.000+01:002009-01-04T18:38:00.000+01:00Köszönöm, főz és fecseg! :-)A következő bejegyzése...Köszönöm, főz és fecseg! :-)<BR/>A következő bejegyzésem szövegét Te inspiráltad! :-)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-3328753861568554312009-01-04T18:37:00.000+01:002009-01-04T18:37:00.000+01:00Hát, Lucifer, jót kérdeztél. Legtöbbször jó borsos...Hát, Lucifer, jót kérdeztél. Legtöbbször jó borsosan. Abszolút csak és kizárólag frissen ráőrölt borssal.<BR/>Néha cukorral.<BR/>És néha... borssal-cukorral. Nagyon izgalmas4 :-))duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-62869350859534808362009-01-04T18:12:00.000+01:002009-01-04T18:12:00.000+01:00:-)Én éppen ma délután, terveztem be a jövő hétre:...:-)<BR/>Én éppen ma délután, terveztem be a jövő hétre:-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-75305853699200956882009-01-04T18:11:00.000+01:002009-01-04T18:11:00.000+01:00A kép Isteni! Érzem az illatát, érzem az ízét! Én ...A kép Isteni! Érzem az illatát, érzem az ízét! Én is borssal szeretem, az, hogy a tésztát is Te gyúrtad, az pedig hab a tortán.Főz és fecseghttps://www.blogger.com/profile/01536400751252578090noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-56735196114013462512009-01-04T16:30:00.000+01:002009-01-04T16:30:00.000+01:00Porcukorral, vagy borssal fogyasztod?Porcukorral, vagy borssal fogyasztod?Anonymousnoreply@blogger.com