tag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post5692605921519072478..comments2024-03-28T22:43:55.505+01:00Comments on Szellem a fazékban: Zalai sültpaprikaduendehttp://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-3798067715656418302016-10-08T23:05:05.576+02:002016-10-08T23:05:05.576+02:00Az asszonyok mindig tudnak mindenről! :) Valami ös...Az asszonyok mindig tudnak mindenről! :) Valami összeköt bennünket, így van ez, igen. :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-39086337327344960802016-10-08T17:38:17.275+02:002016-10-08T17:38:17.275+02:00Csak így egyszerűen sütve még nem hallottam róla, ...Csak így egyszerűen sütve még nem hallottam róla, de tojást ütve rá, itt nálunk is készítik. Pedig a Felső-Marosmente jócskán messze esik Zalától... De tudtak ezek a régi asszonyok valamit függetlenül attól, hoyg hol éltek, úgy látszik. :)sedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-22360946057413846502014-11-24T21:57:36.039+01:002014-11-24T21:57:36.039+01:00Az én nagymamám is sokszor készítette ősszel. Nagy...Az én nagymamám is sokszor készítette ősszel. Nagyon szerettem az általa sütött langyos, fehér kenyérrel. :-)Nellihttps://www.blogger.com/profile/02494869375382787063noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-31253410777748814432014-10-13T11:34:55.228+02:002014-10-13T11:34:55.228+02:00Talán úgy tűnt mintha én az olívaolaj ellensége le...Talán úgy tűnt mintha én az olívaolaj ellensége lennék , á , dehogy ,én is nagy híve vagyok a mediterrán étkezésnek ! Csak azért írtam le a mikrobiológusok írásait mert kíváncsi voltam a véleményedre - ezt megkaptam !<br />Bizonyított tény, hogy Európa földközi-tengeri partvidékén élő népek egészségi állapota jelentősen jobb, mint a kontinens más részén élőké, és ez elsősorban étrendjüknek köszönhető. Az amatőr hagyományörzőhttps://www.blogger.com/profile/04733311089564464177noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-87181967155119261422014-10-13T09:28:54.943+02:002014-10-13T09:28:54.943+02:00Nos, az olaszoknak, görögöknek hiszek, akik évezre...Nos, az olaszoknak, görögöknek hiszek, akik évezredek óta sütnek is, főznek is e nemes nedűvel, s egészségességben lepipálnak sok "brit tudósok szerint" orvostudományi alapokon "egészségesen" étkező népeket. Köpök az okosokra :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-46976595659648615672014-10-13T09:05:18.230+02:002014-10-13T09:05:18.230+02:00Az olívaolaj salátákhoz kitűnő választás meg még ...Az olívaolaj salátákhoz kitűnő választás meg még hidegen használva pl. a spagettire egy kicsit rácsorgatva ,extra !DE..."Nemcsak akkor veszélyesek a növényi olajok, ha hidrogénezik őket transzzsírokká, hanem akkor is, mikor sütnek velük. A magas hő hatására oxidálódnak, a többszörösen telítetlen olajokban oxidált koleszterin keletkezik. Az olajban sült ételekben (mindegy milyen növényből származó olajról van szó) sok ilyen oxidált koleszterin keletkezik,"....ami növeli a tromboxán koncentrációját a vérben és ezáltal keletkezését és a véralvadék létrejöttét , keringési zavarokat idézhet elő !- Dr. Hummel Zoltán mikrobiológus szerint- Másfelől :Káros az étolajban történő sütés, mivel a telítetlen kötések hő hatására felbomlanak és polimerizációs folyamat játszódik le, óriásmolekulák jönnek létre, melyek karcinogén hatásúak. -Kádi Antal - Mostanában minden táplálkozási / dietetikai /ajánlásnak bebizonyosodik az ellenkezője ,tehát nem mindegy hogy hogyan használjuk az olívaolajat ! Az amatőr hagyományörzőhttps://www.blogger.com/profile/04733311089564464177noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-60644800215481542322014-10-12T21:23:28.864+02:002014-10-12T21:23:28.864+02:00:) Balaton-parti reggelik nélkülözhetetlen darabja...:) Balaton-parti reggelik nélkülözhetetlen darabja... vagy késői hamaraviláglegjobblegegyszerűbbételételém örök nyárvégi, őszi fogása, igen<br /><br />zsírral az igazi, de én olívaolaj rajongó vagyok, a mediterrán vérem az... :) szóval én görög házi olívaolajjal készítem, egyszerűen rajongok az olívaolajért, de zsírral is mesés, pazar :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-18249868096534202732014-10-12T19:58:51.277+02:002014-10-12T19:58:51.277+02:00Nagyon jó , én is szoktam készíteni ,főleg reggeli...Nagyon jó , én is szoktam készíteni ,főleg reggelire , de nálam az oliva olaj ehhez az ételhez nem játszik ,én zsírral készítem ,ugy az igazi !Az amatőr hagyományörzőhttps://www.blogger.com/profile/04733311089564464177noreply@blogger.com