tag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post7184900728848979546..comments2024-03-28T07:12:02.920+01:00Comments on Szellem a fazékban: Zöldségreneszánsz: a kerekrépa és a csicsókaduendehttp://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-39441171204621602422009-01-31T18:31:00.000+01:002009-01-31T18:31:00.000+01:00Szívesen, Lányok! :-)Szívesen, Lányok! :-)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-7066900703351566072009-01-31T17:45:00.000+01:002009-01-31T17:45:00.000+01:00Köszi a bejegyzést!Kerekrépa: én is láttam már rég...Köszi a bejegyzést!<BR/>Kerekrépa: én is láttam már régebben, de még sosem készítettem belőle ételt. Majd figyelni fogom. Sajnos mifelénk (Budafokon) nem tűnik fel sem ez, sem a régen vágyott csicsóka, pedig Dulmina már igencsak kedvet csinált hozzá. Vidéki portánkon majd megpróbálkozom a termesztésükkel, ha lesz alapanyagom.erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-12591208108327896742009-01-31T16:45:00.000+01:002009-01-31T16:45:00.000+01:00Végre tudom, miről beszéltek:) A csicsókát azt áru...Végre tudom, miről beszéltek:) A csicsókát azt árulják nálunk a piacon, jó drágán...úgy rémlik, jóval 300 ft felett volt az ára...Katahttps://www.blogger.com/profile/10084319330525990248noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-75367939592534582642009-01-31T14:45:00.000+01:002009-01-31T14:45:00.000+01:00Kössz a fotót!Így mintha rémlene, hogy állatoknak ...Kössz a fotót!<BR/>Így mintha rémlene, hogy állatoknak termesztették volna a faluban, ahol felnőttem.<BR/><BR/>A csicsóka: rengeteg van nálunk, de rajtam kívül senki nem akar belőle enni...:(Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-7879943238468810492009-01-31T08:17:00.000+01:002009-01-31T08:17:00.000+01:00Igazán nincs mit! :-))Itt nálunk zalában jobban me...Igazán nincs mit! :-))<BR/>Itt nálunk zalában jobban megy, mint a székelykáposzta. Főztük már bográcsban is, isteni!<BR/>Ha írsz róla, én meg majd a tiédet fogom kipróbálni. Végül is, hurka nálunk is van! Meg törköly is! :-))duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-955605632187582852009-01-31T06:49:00.000+01:002009-01-31T06:49:00.000+01:00Jééééé, akkor hát otthon is létezik! (Persze, szab...Jééééé, akkor hát otthon is létezik! (Persze, szabolcsiként hogy is tudhattam volna!)<BR/>Duende, nagyon örülök, hogy felraktad ezt a képet, és hogy korábban írtál erről a répáról!<BR/>Nálunk, itt Friuliban gyakorlatilag "nemzeti étel"!Törkölyben áztatják, és csak azután főzzükik meg. Isteni! Igazi téli étel, a slow food csillaga! :-)))<BR/>Cotechinohoz (belsőségekből, sertésbőrből és egy kevés értéktelenebb sertéshúsból készült, vastagbélbe töltött "hurkaféle") esszük köretként. <BR/>No, most, hogy tudom, hogy létezik otthon is, írok majd róla. A levest pedig megjegyzem és a következő télen kipróbálom!<BR/>Köszönöm, köszönöm, köszönöm!<BR/>:-)Gabahhttps://www.blogger.com/profile/01886537918989771590noreply@blogger.com