tag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post7910377508278110388..comments2024-03-28T07:12:02.920+01:00Comments on Szellem a fazékban: Házi tarhonyaduendehttp://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-19383632485364111692021-04-23T08:47:50.177+02:002021-04-23T08:47:50.177+02:00Öt kg liszthez kell vagy 50 db közepes tojás és se...Öt kg liszthez kell vagy 50 db közepes tojás és semennyi víz, vagy 40 db tojás és annyi víz, amennyivel egy gyúrható, de kemény tésztát kapsz. A rosta nem tudom mit takar, de reszelni kell a tésztát, azzal a reszelővel, amivel a tököt is szoktuk. Vagy késes robotgéppel is meg lehet próbálni, van, aki azzal készíti.duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-15099070945890122702021-04-17T08:22:30.588+02:002021-04-17T08:22:30.588+02:00Szeretném tudni az összetevőket a házi tarhonya ké...Szeretném tudni az összetevőket a házi tarhonya készítéshez. Sajnos sehol nem találom. Én 5 kg lisztből szeretnék rostával készíteni! Köszönöm a receptet.mariskaihttps://www.blogger.com/profile/13199147469680012333noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-73786802384233337422011-12-23T08:10:01.461+01:002011-12-23T08:10:01.461+01:00Kinga: a reszelés még viszonylag gyorsan megy, csa...Kinga: a reszelés még viszonylag gyorsan megy, csak meg is kell száradnia, az pedig legalább 3-4 nap.duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-36400240321932061172011-12-23T08:06:42.595+01:002011-12-23T08:06:42.595+01:00gondoltam, gyorsított verzióban megcsinálom, de ah...gondoltam, gyorsított verzióban megcsinálom, de ahogy írtad, idő kell hozzá, úgyh tolom a témát. Pedig ezt is szerettem volna tenni az egységcsomagba :)Turák Kingahttps://www.blogger.com/profile/12101742106183928170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-38430465922824877192010-12-01T09:25:27.130+01:002010-12-01T09:25:27.130+01:00Kinga: :)) Isteni, én is imádom! :)Kinga: :)) Isteni, én is imádom! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-75142348059139679532010-11-30T10:46:17.519+01:002010-11-30T10:46:17.519+01:00hogy nem láttam én ezt meg nálad, előbb?! nem is é...hogy nem láttam én ezt meg nálad, előbb?! nem is értem! :) de a lényeg, h megvan, úgyh rakom is el a kedvencekhez!!! :)Turák Kingahttps://www.blogger.com/profile/12101742106183928170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-62333790353372301042010-06-23T08:00:25.194+02:002010-06-23T08:00:25.194+02:00Trendo, milyen igaz, nagyon tudod Te ezt! És köszö...Trendo, milyen igaz, nagyon tudod Te ezt! És köszönöm a kiegészítést! :)<br /><br /><br />Gabriella, nagyon szívesen! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-34635153199622524212010-06-22T15:08:11.951+02:002010-06-22T15:08:11.951+02:00Fantasztikus!! Már most elöre köszönöm a receptet....Fantasztikus!! Már most elöre köszönöm a receptet.Gabriellahttps://www.blogger.com/profile/17488529532838174556noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-10196182751026051222010-06-22T11:43:14.432+02:002010-06-22T11:43:14.432+02:00A reszelt tészta olyan, mint anya meg a lánya :) A...A reszelt tészta olyan, mint anya meg a lánya :) Az én fogalmaim szerint a reszelt tésztából akkor válik tarhonya, ha félárnyékban, többször megforgatva szárítgatjuk meg igen gondosan. (A közvetlen napsütés nem jó, mert elveszi a tészta szép sárga színét!) Más ételeket készíthetünk a "reszeltből" és mást a tarhonyából. És ha friss reszelt tésztából készítünk pl. pásztortarhonyát, az nem pont olyan lesz. (No, ezen lehet vitatkozni... :)trendohttp://trendoblog.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-73051239441200828482010-06-22T10:56:45.019+02:002010-06-22T10:56:45.019+02:00Thrini, köszi szépen! Küldtem volna fénypostával! ...Thrini, köszi szépen! Küldtem volna fénypostával! :)<br /><br /><br />Padparadsa, én is krumplisan szeretem nagyon! Tényleg, jó hogy említetted! :) KÖszi, és igen... ha közelebb laknánk! :)<br /><br /><br />Alíz, én is! :)) Valóban sokkal jobb ízű, mint a száríztészta!<br /><br /><br />Alíz Erdélyből - mi is! :) Reszelt tészta, anyu is így hívta.<br />Megolvastam, és köszönöm! Aranyos történet! :)<br /><br /><br />Nagyon szívesen Krisztina! Jó pap is holtig tanul! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-13925760516497679692010-06-22T07:02:47.109+02:002010-06-22T07:02:47.109+02:00Apám, de hü... vagyok :)) ezer éve/ még a férjem n...Apám, de hü... vagyok :)) ezer éve/ még a férjem nagyikája tanított meg rá/ ezt teszek a karfiol levesbe, és még nem esett le hogy ebből tarhonya is készíthető . Köszi hogy mondtad legközelebb mint tarhonya fog a színre lépni a jó öreg reszelt tésztám :)L.Krisztinahttps://www.blogger.com/profile/10009499029826346746noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-32602489094422749892010-06-22T05:23:25.431+02:002010-06-22T05:23:25.431+02:00Mi, székelyek ezt reszeltnek nevezzük. :) Régebb i...Mi, székelyek ezt reszeltnek nevezzük. :) Régebb irtam is egy posztot róla: http://fakanalforgato.blogspot.com/2010/03/undok-morrrzsolt-kiborultal.htmlAlíz, Erdélybőlhttp://fakanalforgato.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-58528656426618253762010-06-21T21:52:27.752+02:002010-06-21T21:52:27.752+02:00A nagymamám mindig friss tarhonyát készített. Néha...A nagymamám mindig friss tarhonyát készített. Néha én is rászánom magam. Eszméletlenül finom, finomabb, mint a készen vett házi tarhonya. Talán a frissessége miatt. Én csak úgy magában is szeretem.Alizhttps://www.blogger.com/profile/06491322483129210918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-74838266196230310312010-06-21T21:35:14.632+02:002010-06-21T21:35:14.632+02:00Ezer éve nem ettem tarhonyát, a többiek nem szeret...Ezer éve nem ettem tarhonyát, a többiek nem szeretik. Apukám egyik kedvence volt, krumplival... Ha közelebb laknánk egymáshoz,már iratkoznék is fel Hozzád menzára! ;)<br /><br />(Ja, és a fotóid... Eszméletlenül szépek!)Padparadsahttps://www.blogger.com/profile/17251063419131421554noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-91826325421609712522010-06-21T20:59:09.196+02:002010-06-21T20:59:09.196+02:00Ma jól jött volna nekem ebből a házi finomságból, ...Ma jól jött volna nekem ebből a házi finomságból, ugyanis tarhonya levest főztem. És valljuk be, a boltinál a házi tészta mindig messze jobb.<br />Nagyon ügyi vagy, hogy elkészítetted. Néha szoktam én is húsleves betétnek.<br /><br />Ja, és a zúzapörkölt szintén kedvenc.Thrinihttps://www.blogger.com/profile/02378201086918047836noreply@blogger.com