tag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post8148375334522087043..comments2024-03-28T07:12:02.920+01:00Comments on Szellem a fazékban: Nokedliduendehttp://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-25667542465224773072014-09-30T08:23:08.161+02:002014-09-30T08:23:08.161+02:00Nagyon szívesen! :)Nagyon szívesen! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-1689933681817085222014-09-29T23:52:02.110+02:002014-09-29T23:52:02.110+02:00köszönöm a receptet, és a leírást-tippeket! sikerü...köszönöm a receptet, és a leírást-tippeket! sikerült jól kinéző nokit gyártanom! (holnap esszük, valszeg fini is lesz:)))Ascyraenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-37237902627272966922011-10-05T20:16:04.679+02:002011-10-05T20:16:04.679+02:00Kedves Bonbonlány! Nagyon szívesen! :) Mindig nagy...Kedves Bonbonlány! Nagyon szívesen! :) Mindig nagyon örülök, ha valakinek sikere van a konyhában, és persze annak is, ha hozzájárulhattam egy kevéssel. :) Köszönöm! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-41820285455937507042011-10-05T16:31:51.121+02:002011-10-05T16:31:51.121+02:00Köszi a részletes leírást! Ma készítettem életembe...Köszi a részletes leírást! Ma készítettem életemben először, a fentiek alapján és fantasztikusan sikerült.Deszkáról szaggatva, ahogy Anyukám is csinálja :)<br />Ez a legjobb nokedli-post! :)Detthttps://www.blogger.com/profile/06821208938003043305noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-5864376550246687162011-04-08T08:05:29.993+02:002011-04-08T08:05:29.993+02:00Thrini: én a palacsintatésztát is így csinálom, ne...Thrini: én a palacsintatésztát is így csinálom, nekem egyszerűbb a szárazanyagoktól elindulni és higítani. :)<br /><br />A rétes liszttel nem vagyok jóban, nem igazán szeretem. Olyan grízes és a grízgaluska az egyetlen étel, amit egyáltalán nem eszek meg. Jó minőségű liszthez véleményem szerint nem szükséges rétesliszt. Legfeljebb a nem jó minőségűhöz. A tüskeszentpéteri liszt viszont nagyon jó minőségű.<br />Igen, sokan a kicsi nokit szeretik. Én is azt szerettem, míg nem kezdtem el egyik nyaraláskor deszkán szaggatni a nagyszeműt. :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-66549906150210770952011-04-07T19:04:48.113+02:002011-04-07T19:04:48.113+02:00Én másképp kezdek a nokedli tészta gyártásához. El...Én másképp kezdek a nokedli tészta gyártásához. Először felverem a tojást villával, hígítom picit vízzel és beleszórom a lisztet. Soha nem mérem, nagyjából tudom, hány tojáshoz mennyi liszt kell. Szoktam fele-fele arányban finom és réteslisztet használni, úgy sztem finomabb. Van amikor tejfölt is teszek bele, a barátnőmtől lestem el, na az is nagyot dob rajta.<br />Nekem a spaklis szaggatóm van, de a spaklit nem használom, villával vagy fakanállal masszírozom át a tésztát. Korábban másfajta szaggatóm volt, (egy lyukacsos fémdarabon egy műanyag kör alakú, pohár alakú valamit kellett húzgálni, mert abban volt a tészta), de azt anyukámnak adtam, mert tetszett neki, hogy olyan mini nokedliket lehetett vele készíteni. Ugyanabból a típusból van nagyobb lukakkal is nekem, de nem szeretem elmosni, mert vannak rajta mindenféle peremek, hajlítások és telemegy tésztával. Kézzel nem igen szoktam, max. ha levesbetétnek gyártom. Nálunk a kis méretű a népszerű nokiból.Thrinihttps://www.blogger.com/profile/02378201086918047836noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-66035784889792550162011-04-07T17:55:21.849+02:002011-04-07T17:55:21.849+02:00Anazar: :)) Én pont a nagyszemű nokedlit szeretem....Anazar: :)) Én pont a nagyszemű nokedlit szeretem. Amit Te is csinálsz. :)<br /><br />Elküldöm Neked megbódogult nokedliszaggatóimat, én úgy is a deszkát használom kiskanállal. :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-26289018807417414402011-04-07T13:09:46.902+02:002011-04-07T13:09:46.902+02:00Nekem is szert kellene tennem már egy rendes szagg...Nekem is szert kellene tennem már egy rendes szaggatóra. Jó sok éve kávéskanállal próbálkoztam, a nyersen még helyes darabok mire kifőttek, hatalmasak lettek, páromnak a szája is tátva maradt, meg az enyém is. Aztán mama beavatott a vágódeszkáról késsel, evőkanálból késsel megoldásba, de mondanom sem kell, csőd lett ez is, úgyhogy rég volt nálunk olyan, amit apróra kell szaggatni ;-))Anazarhttps://www.blogger.com/profile/03261720168280374444noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-59165251038134455682011-04-07T12:09:32.956+02:002011-04-07T12:09:32.956+02:00Igen, belejátszik a genetika is, no meg a civilizá...Igen, belejátszik a genetika is, no meg a civilizációs ártalmak is. <br />Hiszen a testben hordozzuk az egész családfánk emlékezetét, és van környezetünk is. Semmitől sem vagyunk elszigetelve, így igaz.duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-44078915203411119812011-04-07T11:46:08.149+02:002011-04-07T11:46:08.149+02:00Igen, biztosan vannak a betegségeknek ilyen pszich...Igen, biztosan vannak a betegségeknek ilyen pszichés okai is, de azért ott vannak a genetikai tényezők is. Sajnos anyukám is cukorbeteg, apu részéről pedig a nagymamám...<br />Szóval én azt hiszem, hogy általábn nem csak egy oka van, hanem sok minden közrejátszik egy betegség kialakulásában. Amin lehet, igyekszem segíteni, változtatni. :)Szemihttps://www.blogger.com/profile/06939943358902602529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-75391590406895269872011-04-07T11:24:20.619+02:002011-04-07T11:24:20.619+02:00Sajnálom. :(
Bár nem hiszem hogy a liszt az oka. M...Sajnálom. :(<br />Bár nem hiszem hogy a liszt az oka. Minden rendellenesség gyökere pszichés eredetű. <br />Ha találkozol ilyen könyvvel (pl. Dethleffsen: Út a teljességhez vagy Rüdiger Dhalke: A betegség mint szimbólum), a cukorbetegség illetve az immungyengeség, allergia, gyulladás kiváltó okait érdemes elolvasni.<br />Az alapmotívum a szeretet (elfogadása, érdemlése-nem érdemlése, kapása-adása). <br /><br />Köszönöm szépen! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-36496924138654146772011-04-07T11:16:52.557+02:002011-04-07T11:16:52.557+02:00Inzulinrezisztencia. :(
Pedig mindent imádok, ami ...Inzulinrezisztencia. :(<br />Pedig mindent imádok, ami kenyér,kalács,tészta... Lehet,hogy épp ennek is lett a következménye.<br />Mondjuk kenyérnél én sem bánom a tk. lisztet, de például kalácsot sosem csinálnék vele. Az tényleg úgy van, hogy akkor inkább nem eszem.<br />Persze néha becsúszik ez-az, mert az ellenállóképességem sem túl erős. :))<br />De azért ahol lehet, ott igyekszem kerülni, vagy kiváltani a finomlisztet.<br /><br />Egyébként igazán guszta lett a nokedlid, a képek,mint mindig, nagyon szépek! Én nem tudok ilyen jól fotózni, mostanában időm sincs vele sajnos sokat bíbelődni.Szemihttps://www.blogger.com/profile/06939943358902602529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-43260395383476838912011-04-07T10:55:56.621+02:002011-04-07T10:55:56.621+02:00Oké. :) Számomra lehetetlen-ség. :)
Sajnálom, hog...Oké. :) Számomra lehetetlen-ség. :)<br /><br />Sajnálom, hogy nem ehetsz fehér lisztet. :( Sok jóból kimaradhatsz így. Valami allergia?duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-88011803203758208962011-04-07T10:52:21.948+02:002011-04-07T10:52:21.948+02:00Igazán nem akarok veled a saját blogodon vitatkozn...Igazán nem akarok veled a saját blogodon vitatkozni, de pont azt mondtad. :)) Hogy fából vaskarika, és lehetetlen. :))<br /><br />Egyébként én sem azért így csinálom, mert így jobb,mint az eredeti! Nem jobb. Viszont nem szabad fehérlisztet ennem, tehát muszáj kompromisszumot kötnöm. És nekem ez még így tényleg finom volt.<br />Van, ami nekem sem jön be, például a palacsinta. Attól meg akarok fulladni, ha tk. lisztből csinálom.<br /><br />De így van, ahogy írtad. Ízlések és pofonok. :)Szemihttps://www.blogger.com/profile/06939943358902602529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-26265388658928658612011-04-07T10:47:12.878+02:002011-04-07T10:47:12.878+02:00Szirámisz: nem is azt mondtam, hogy lehetetlen. :)...Szirámisz: nem is azt mondtam, hogy lehetetlen. :)<br />Én maradok a fehérlisztnél. Ettem már ilyen nokedlit, és nagyon nem ízlett.<br />Szeretem a teljes kiőrlésű lisztet. Kenyérfélékhez. De sem pizzatésztában, sem nokedliben nem ízlik. Pizzát sem csinálnék soha kevert liszttel.<br />Ízlések és pofonok. :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-66593715146761793292011-04-07T10:26:21.770+02:002011-04-07T10:26:21.770+02:00Duende, hidd el, nem lehetetlen! :) Én fele-fele a...Duende, hidd el, nem lehetetlen! :) Én fele-fele arányban kevertem a nokedlihez graham lisztet a finomliszttel, és nem lett rossz.<br />Csak tk lisztből biztosan túl sűrű lenne, de így jó volt. Se nem kemény, se nem rossz ízű.Szemihttps://www.blogger.com/profile/06939943358902602529noreply@blogger.com