tag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post9062091300003602881..comments2024-03-28T22:43:55.505+01:00Comments on Szellem a fazékban: Szabolcsi töltött káposztaduendehttp://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comBlogger27125tag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-45869356564210116792017-07-15T10:26:07.169+02:002017-07-15T10:26:07.169+02:00László, kérem a receptet! :)László, kérem a receptet! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-55670132639330894302017-07-15T08:24:46.771+02:002017-07-15T08:24:46.771+02:00Ennek az ételnek az ég adta világon semmi de semmi...Ennek az ételnek az ég adta világon semmi de semmi köze sincs a szabolcsi töltött káposztához!Szabolcsi vagyok,tudom hogy készítik itt!<br />Lászlóhttps://www.blogger.com/profile/09983130447052514605noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-30609965917760389732010-03-27T11:38:19.322+01:002010-03-27T11:38:19.322+01:00Nagyon szépen köszönöm Zsolt a rendezvényinfót! :)...Nagyon szépen köszönöm Zsolt a rendezvényinfót! :) És valóban isteni finom étel, nekem is az egyik nagy kedvencem!duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-42544522297287111962010-03-25T08:50:24.628+01:002010-03-25T08:50:24.628+01:00Kárpátalja Csetfalva településén nyaranta Töltött ...Kárpátalja Csetfalva településén nyaranta Töltött káposzta fesztivált is rendeznek már néhány éve. Aki teheti, látogasson el oda. Képek a tavalyi rendezvényről:<br />http://www.karpatinfo.net/keptarfoto26595Zsolthttps://www.blogger.com/profile/00784237712565354553noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-26917595206598790652010-03-25T08:35:15.985+01:002010-03-25T08:35:15.985+01:00Nálunk, Kárpátalján, Mezőváriban is lényegében ugy...Nálunk, Kárpátalján, Mezőváriban is lényegében ugyanígy készítik. A mai napig gyakran kerül az asztalokra ez az egyszerűen elkészíthető, nagyon finom étel! Aki egyszer ezt megkóstolja, nem felejti ám el!<br />Régen rizs helyett kukoricadarával készítették, ma már nem jellemző, van, aki úgy jobban kedveli.Zsolthttps://www.blogger.com/profile/00784237712565354553noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-4647973799222742402009-08-30T13:38:36.865+02:002009-08-30T13:38:36.865+02:00nincs mit :-)
én is mef fogom majd csinálni :-) (...nincs mit :-)<br /><br />én is mef fogom majd csinálni :-) (az általad leírtat is)rongyillahttps://www.blogger.com/profile/16186339439163942160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-50043932138669231722009-08-29T21:16:15.198+02:002009-08-29T21:16:15.198+02:00Köszi szépen! Így is meg fogom csinálni!
Biztosan ...Köszi szépen! Így is meg fogom csinálni!<br />Biztosan isteni. Ahány ház, annyi féle töltöttkáposzta. :)<br /><br />Köszönöm mégegyszer! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-7234661082927899472009-08-29T13:54:07.568+02:002009-08-29T13:54:07.568+02:00nah, itt a szaki
azt mondja, egy gerezd fokhagyma ...nah, itt a szaki<br />azt mondja, egy gerezd fokhagyma nem elég, legalább 4-5 kell<br />tojás nem kell, mert attól kemény lesz a töltelék<br />zsír helyett sós szalonnával (10-15 deka) finomabb ;-)<br />még azt is mondja, hogy nem fontos a paprika ("ízlés dolga")<br />vöröshagyma nem kell bele, aszongya :-)<br />még azt is mondja, hogy 1 kiló húshoz 20 deka rizs köll<br /><br />meg azt is mondja, hogy az abálólébe kell egy ek. 20%-os ecet<br /><br />nah ez már egy teljesen másik töltöttkáposzta recept (szaki módra)rongyillahttps://www.blogger.com/profile/16186339439163942160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-30810972506650058712009-08-29T12:54:07.305+02:002009-08-29T12:54:07.305+02:00Á, hétfőn jönnek a festők, utána a parkettás. Szóv...Á, hétfőn jönnek a festők, utána a parkettás. Szóval nem lesz sajna házi paradicsomlém...duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-24339935206143299292009-08-29T12:30:41.052+02:002009-08-29T12:30:41.052+02:00még van időd házi paradicsomlevet csinálni ;-) és ...még van időd házi paradicsomlevet csinálni ;-) és majd eldöntöd, hogy melyik az aromásabb ;-)rongyillahttps://www.blogger.com/profile/16186339439163942160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-3519169937552350732009-08-29T12:10:27.814+02:002009-08-29T12:10:27.814+02:00Vagy én emlékszem rosszul... :))))
Most bizonytala...Vagy én emlékszem rosszul... :))))<br />Most bizonytalanná tettél... :)<br />Ezer és egy éve nem kóstoltam házi paradicsomlét - lehet hogy neked van igazad. :)<br /><br />Hálás köszönetem!!!duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-67737210005989973342009-08-29T00:32:50.463+02:002009-08-29T00:32:50.463+02:00a házi sokkal finomabb :-)
én a gyerekkoromból (i...a házi sokkal finomabb :-)<br /><br />én a gyerekkoromból (is) arra emlékszem, hogy az anyu-féle (vagy én-féle) paradicsomlé nem csúszik le a torkomon, a bolti pedig lazán<br /><br />lehet, hogy csak velem van a baj :-P<br /><br />majd holnap, vagyis ma, csak nem éccaka felhívom, megkérdezem anyut káposztaügyben ;-)rongyillahttps://www.blogger.com/profile/16186339439163942160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-51988065175932908282009-08-28T23:18:24.865+02:002009-08-28T23:18:24.865+02:00Rongyilla, megköszönöm, ha rákérdezel! :)
Nem azt...Rongyilla, megköszönöm, ha rákérdezel! :)<br /><br />Nem azt irtam, hogy nem aromás. Hanem a bolti mindig sokkal sűrűbb, töményebb. Azért nem kell abból annyi szerintem, mert akkor túlzottan is paradicsomos lesz.<br />A házi egész más izű.duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-64124927724690789822009-08-28T23:13:46.982+02:002009-08-28T23:13:46.982+02:00hát én mióta élek, majdnem mindig paradicsomosan e...hát én mióta élek, majdnem mindig paradicsomosan ettem a töltött káposztát<br />a nagyim kaprosan csinálja<br />a távolság cirka 20 km és az Alföldön élünk<br /><br />szóval a paradicsomos töltöttkáposzta finom és ki van csukva, hogy a házi paradicsomlé nem aromás, legalább is mi mindig sokkal aromásabbat csináltunk (csinálunk), mint a bolti<br /><br />a töltelékhez én is annyit tennék hozzá, hogy nem árt bele egy kis fokhagyma, de majd anyut meginterjúvolom, hogy hogyan is kell csinálni (nagyon finomra)<br /><br />nem mellesleg a rizs helyett hántolt árpát is lehet beletenni, vagy vegyesen, még finomabb ;-)rongyillahttps://www.blogger.com/profile/16186339439163942160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-55436334826161092452009-08-26T09:42:06.023+02:002009-08-26T09:42:06.023+02:00Én is úgy tudom, ez nem alföldi eredetű, Szabolcsb...Én is úgy tudom, ez nem alföldi eredetű, Szabolcsban készítik így. Sokat hallottam, olvastam róla, de még soha nem készítettem így. pedig biztosan finom lehet! :))Limarahttps://www.blogger.com/profile/04616222469318529835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-52786661149615845192009-08-26T08:16:02.626+02:002009-08-26T08:16:02.626+02:00Köszönöm szépen, Alíz! Kíváncsian várom! :)
És kö...Köszönöm szépen, Alíz! Kíváncsian várom! :)<br /><br />És köszi a hozzászólást is, azt kifelejtettem a bejegyzésből, hogy az abálólét is felhasználhatjuk. Javítom. :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-5187192870739920902009-08-25T20:49:31.605+02:002009-08-25T20:49:31.605+02:00Nálunk a Székelyföldön is készítünk hasonló káposz...Nálunk a Székelyföldön is készítünk hasonló káposztát, csak más fűszerezéssel. Vagyis az abáló lébe (amiben forralva leszedjük a káposzta leveleit) teszünk csombort és kaprot, nem teszünk a töltelékbe fokhagymát. A paradicsom pedig egy vastagabb paradicsomos mártás formában kerül bele. Mi ezt lucskos töltöttkáposztának nevezzük. Ha közelebbről főzök ilyet, beblogolom és majd szólok. :)Alízhttp://fakanalforgato.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-9790838009574788622009-08-25T18:52:33.303+02:002009-08-25T18:52:33.303+02:00Palócprovance, kóstold meg, isteni. És nem is anny...Palócprovance, kóstold meg, isteni. És nem is annyira macerás... :))<br />csak kicsit... :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-56059043681561975022009-08-25T18:26:29.784+02:002009-08-25T18:26:29.784+02:00Én sem ismertem, de izgalmasan hangzik! :)Én sem ismertem, de izgalmasan hangzik! :)Palócprovencehttps://www.blogger.com/profile/14783159833075098786noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-15495633743404235082009-08-25T18:18:11.327+02:002009-08-25T18:18:11.327+02:00Szia Napmátka!!! :)
No hát előkerültél végre! :)
...Szia Napmátka!!! :)<br /><br />No hát előkerültél végre! :)<br /><br />Fura, de én a paradicsomos káposztát is imádom és azt édesen szeretem.<br />Egész más izvilág, mint ez az étel. De ezt is imádom! :) Nekem mondjuk minden jöhet, ami paradicsomos...duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-47203406057889113992009-08-25T18:16:30.433+02:002009-08-25T18:16:30.433+02:00Szivesen Sajtkukac! :)
Nagyi Nyiregyházai volt, o...Szivesen Sajtkukac! :)<br /><br />Nagyi Nyiregyházai volt, ott a rokonság. <br />Reméelem, izleni fog! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-90122903091733123652009-08-25T17:22:45.848+02:002009-08-25T17:22:45.848+02:00Szép jónapot kívánok, beköszönök Hozzád is!
Engem ...Szép jónapot kívánok, beköszönök Hozzád is!<br />Engem a világból ki lehetett kergetni gyerekkoromban a paradicsomos káposztával, mert az is édesen készült nálunk...no de ez, hát ezt azonnal megkóstolnám...!erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-51068725832626204452009-08-25T12:29:10.815+02:002009-08-25T12:29:10.815+02:00Én ezt szabolcsi káposzta néven ismertem :-) A nyí...Én ezt szabolcsi káposzta néven ismertem :-) A nyíregyhjázi barátném hozott mindig nekem, pesti lánynak :-)<br />Csak a receptet nem sikerült megszereznem, de most ki fogom próbálni! köszi<br />NikiSajtkukachttp://www.sajtkukac.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-53275969741031256612009-08-25T00:00:06.238+02:002009-08-25T00:00:06.238+02:00Az északin, Whise Lady. Nagymamámék Hajdúszoboszló...Az északin, Whise Lady. Nagymamámék Hajdúszoboszlóiak voltak.<br />Valóban nem rossz! :) Sőt. ISteni. Meg tudom enni reggelire, ebédre, vacsorára - amíg tart... :))duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-77610793146403428712009-08-24T23:57:56.501+02:002009-08-24T23:57:56.501+02:00Érdekes, én délalföldi vagyok, de paradicsommal mé...Érdekes, én délalföldi vagyok, de paradicsommal még nem hallottam. Merrefelé főzik így, melyik részén?<br />Nem lehet rossz, az biztos.Wise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.com