2011. október 24., hétfő

River Cottage Veg Every Day

.

Ritkán ajánlok szakácskönyvet. Mert nem vagyok nagy gyűjtőjük, már csak azért sem, mert elég kevés az igazán jó, inspiráló, egyedi darab. Hugh Fearnley-Whittingstallt mindig is nagyon szerettem, anno föl is vettük az összes sorozatát. Már többször végignéztem, hihetetlen energia, lelkesedés, ötletesség és humor jellemzi ezt a füstös nagyvárosból kinőtt vadvirágot.



És most írt egy szakácskönyvet, amit nagyon-nagyon remélem, lefordítanak és itthon is megjelentetnek. Mert végre újra én is vega lettem. Tudom, már többször belefogtam, de most úgy tűnik, tényleg sikerült visszatérnem a növényevéshez. (Anno 2 évig voltam növényevő.) Egy nyári grillpartin ettem utoljára húst. Remélem, most már így is maradok. A családnak persze megfőzök bármit, csak én nem eszem belőle. A legutóbbi hétvégére főtt, füstölt csülköt készítettem - nekik. :) Én mást ettem. És hogy miért választom ismét a növényevést? Mert nagyon szeretem az állatokat. És a nagyüzemi állattenyésztés tárggyá degradálja őket, hihetetlen mértékű szenvedésben élnek, míg meg nem halnak. Pedig érző lények... Nem akarok hozzájárulni a szenvedéseikhez, és ez a legkevesebb, amit megtehetek értük. A test fenntartható növényi táplálékkal is, sőt.
Tehát nagyon várom Magyarországra is a könyvet - ha nem is fordítják le, remélem itthon is kapható lesz, mert biztos vagyok benne, hogy nagyszerű könyv. 
Itt olvasható egy rövid riport a könyv kapcsán Hughval. Ahogy elnézem, nem öregedett, hanem fiatalodott, és jópár kilóval könnyebb is lett. Igazán jót tesz neki is a növényevés. :)





.

7 megjegyzés:

Bianka írta...

A TV-ben is imádom

Bridge írta...

Hát kitartást hozzá... :)

duende írta...

Köszönöm, igyekszem. :) Már többször nekifutottam, de nem adtam fel és remélem, most már tényleg így is maradok. :)

Névtelen írta...

tv-s sorozat is keszult River Cottage Veg cimmel. eppen most adjak angliaban, de ha szemfules vagy az eddigi reszeket mar le is tudod tolteni torrenten.

duende írta...

Kedves Ismeretlen, köszönöm a tippet! :)

Zita írta...

Én megrendeltem a könyvet Angliából. Nagyon szuper. Legszívesebben végig főzném-sütném az egész könyvet, ha ráérnék! :) Az ebből készült sorozat youtube-on is megtekinthető (http://bit.ly/KgoWxM).

duende írta...

Zita, én is gondolkodtam rajta, hogy megrendelem... De talán itthon is megjelenik előbb-utóbb. :)
Most megy egyébként a Spektrumon a sorozat!