2011. november 28., hétfő

Gluténmentes karácsonyi torta és más finomságok

.

Pár napja itt járt nálam az egyik hugicám, és vele volt a három és fél éves kisfia is. Beszélgettünk, ő meg észrevette, hogy be van kapcsolva a számítógép. "Anya, a karamelltortát akarom nézni!"
Kiderült, hogy ez a pici pötty a neten sütis videókat néz. Már kívülről fújja őket. :)) Úgy tűnik, családunkban a szakács és cukrászgén elég erős... Apukája is nagy sütögetős, tőle van fönn a blogon a challah receptje is.
Szóval belenéztem kispötty válla fölött a karamell tortába, és láttam hogy nagyon jó kis receptek vannak még ott jobb oldalt.
Hoztam nektek hármat - így karácsony előtt jól jöhet.

Az első egy liszt nélküli torta, a kinder torta. A piskótája mandulaliszttel készül és a krémek is finomak benne. Szerintem készíthető szeletes sütiként is. A tetejét nem így díszíteném, nekem ezekhez a tömény csokis krémekhez nem igazán illik a kiwi, de más gyümölcs sem. Csokimázzal szimpatikusabb lenne, de maga a torta tök jó.



Aztán itt van ez a Pavlova desszert, ami azért tetszik nagyon, mert a kis habcsókformákat akár egy héttel korábban is elkészíthetjük, és mikor feltálaljuk a vendégseregnek, csak be kell őket tölteni tejszínnel és díszíteni gyümölccsel. Karácsonyi őrületben nem elhanyagolható szempont, ha jó előre tudunk ebből-abból készülni. Más formát is adhatunk a kis habcsókoknak: csónak vagy tálformát is akár.



Ez a mákos guba torta is nagyon klassz, érdemes kipróbálni otthon is. Zila formám ugyan nincs nem is lesz mert pofátlan pénztárcarabló ára van, de tortaformában is tetszik. Szerintem muffinformában is klassz lenne. A vaníliasodót itt találod hozzá.



Azt hiszem én vagyok a földön az egyetlen magyar ember, aki még soha életében nem evett mákos gubát... Valahogy kimaradt.
Ladys & gentlemans, jó sütögetést kívánok! :)

8 megjegyzés:

N.D. írta...

nem vagy egyedül, még én sem ettem mákos gubát. :-) alakíthatnánk klubot :-)

duende írta...

:)) Jó! :)
Jé, nem hittem volna, hogy van még ember rajtam kívül, aki sohasem kóstolta még. :)

Bridge írta...

Ha emlékeim nem csalnak, csatlakozhatom a klubhoz. :)

duende írta...

Bridge: légy üdvözölve! :))

Bodri írta...

legalább itt már havazik !!! Hurrráááá!!
Duende lenne egy kérdésem. Voltál már a Rákóczi úton levő Szedd és edd ECO shop ban? Érdekelne hogy tényleg érdemes ellátogatni oda mert az oldaluk nagyon ígéretes.

duende írta...

Szia Bodri! Jé, te is lenni Egerszegi?! :))

Én járok oda, mert a bolti árnál olcsóbb igazi, toszkánai házi extraszűz olívaolajuk van kimérve. Nagyon jó minőség, nagyon finom. És van igazi belga csokipasztillájuk is, fehércsoki, tej és étcsoki is van, igaz, 4000 forint kilója, de igazi belga jó minőségű csoki. Ezen kívül szintén jóminőségű kimért olasz durumtésztáik is vannak, 500 forint/kilós áron és mindenféle aszalt és kandírozott gyümölcsük is van és hámozott mandulájuk is van, ugyanannyiért, mint másutt a héjas mandula. Szóval én szoktam náluk vásárolni, jó kis bolt. :)

Bodri írta...

Hódmezővásárhelyről elszármazott egerszegi pontosabban :)
Hiába a szerelem...
Húú akkor benézek mert amit leírtál az mind használatban van Nálunk .
Köszi szépen!
Gyönyürű Adventet Kívánok!

duende írta...

Nagyon szívesen Bodri! :)
És viszont kívánok Nektek is nagyon szép Adventet!