tag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post1278723271817037598..comments2024-03-28T07:12:02.920+01:00Comments on Szellem a fazékban: Eperlekvárduendehttp://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comBlogger32125tag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-90726772929875164462009-06-15T21:03:46.450+02:002009-06-15T21:03:46.450+02:00Köszönöm a tippet, Itality! :) Jövőre majd, idén m...Köszönöm a tippet, Itality! :) Jövőre majd, idén már nem teszek el több eperlekvárt.duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-64877447132117407832009-06-15T15:44:09.058+02:002009-06-15T15:44:09.058+02:00Múlt héten sikerült végre nekem is szedni (szedd m...Múlt héten sikerült végre nekem is szedni (szedd magad akció 350Ft/kg ill. 10kg felett 220Ft) és tovább fejlesztettem a tavalyi változatot. Idén tettem bele a mentán kívül, citromfüvet és bodzát. Sajna már csak szárított lett, de így is, nagyon-nagyon fincsi!!! Érdemes kipróbálni!!!Italityhttp://itality.blog.nlcafe.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-1751394824474959022009-05-30T22:58:38.316+02:002009-05-30T22:58:38.316+02:00Nem, nem a VKF-ről felejtkeztem el, arra meglesz a...Nem, nem a VKF-ről felejtkeztem el, arra meglesz a poszt, hanem nagy közös főzés volt ma a barátainkkal együtt, sőt, jó dolgok történtek, de ez egy külön beírás lesz:)Katahttps://www.blogger.com/profile/10084319330525990248noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-19237735775866587862009-05-30T21:56:23.826+02:002009-05-30T21:56:23.826+02:00Milyen programról? :)
A VKF-re gondolsz? Én is elf...Milyen programról? :)<br />A VKF-re gondolsz? Én is elfelejtettem, de már kihagyom, asszem.duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-60350872881175735622009-05-30T21:20:32.119+02:002009-05-30T21:20:32.119+02:00Na itt van Kata, akinek ma esze ágában sem volt le...Na itt van Kata, akinek ma esze ágában sem volt lekvárt főzni, mert majdnem elfelejtkezett egy gasztrós programról;)<br />Bejegyzés jön majd...Katahttps://www.blogger.com/profile/10084319330525990248noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-62379072366162659202009-05-30T21:12:12.436+02:002009-05-30T21:12:12.436+02:00:)
Köszönöm napmátka.
Az nem jó... Nálunk úgy lá...:) <br />Köszönöm napmátka.<br /><br />Az nem jó... Nálunk úgy látszik, nagyon jó idő volt rá, ezért ilyen olcsó.duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-37661256124955372682009-05-30T18:37:01.965+02:002009-05-30T18:37:01.965+02:00És sajnos nálunk sem 300 még az eper...És sajnos nálunk sem 300 még az eper...erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-25144429428776782652009-05-30T18:36:11.311+02:002009-05-30T18:36:11.311+02:00Ez a lekvár csodaszép, elvarázsol. Mint a bevezető...Ez a lekvár csodaszép, elvarázsol. Mint a bevezető soraid is.<br />Ideérzem az eper illatát.erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-81340455767404858152009-05-30T10:04:08.312+02:002009-05-30T10:04:08.312+02:00Kedves Tatin! De örülök!!! :))
A rebarbara szörpö...Kedves Tatin! De örülök!!! :))<br /><br />A rebarbara szörpöt utólag átírtam, mert a szalicilt elfelejtettem. Szóval ha később akarod fogyasztani, tegyél bele - vagy folpackot a tetejére és arra a tartósítószert, majd a kupakot - egy kevés szalicilt vagy nátrium benzoátot. (késhegynyit)<br />csak ennyi a módosítás, mert kifelejtettem. Bár ha nem éri meg a telet és most megisszátok, akkor nem kell. <br />Tuti szörp-recept? :))<br /><br />Rendben! <br />Csinálok bejegyzést! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-65481539943162546602009-05-30T09:43:32.729+02:002009-05-30T09:43:32.729+02:00Szia, megcsináltam a rebarbara szörpödet, nagy sik...Szia, megcsináltam a rebarbara szörpödet, nagy sikere volt, kár hogy csak másfél kiló rebarbit sikerült nagyon kalandos úton szereznem. Nincs valami nagyon tuti eper-, málna-, stb. szörp recepted? Köszi: tatinAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-24406210843615992342009-05-29T19:51:01.285+02:002009-05-29T19:51:01.285+02:00Köszi Mian! :)
Nálunk most szuper idő volt, mert ...Köszi Mian! :)<br /><br />Nálunk most szuper idő volt, mert meleg is, nap is, és eső is volt. Most majd a meggy lesz az, ami félő hogy kireped, és rothadni kezd, mert 4 napja esik.<br /><br />Jam-fixet még sosem használtam. Biztosan az is teljesen jó módszer. És gondolom, lerövidíti a főzési időt is. Ettől függetlenül, azt hiszem, maradok a hagyományos lekvárfőzésnél. Mindig így csinálom, és tökéletes az ősi módszer! :)<br /><br />Úgy látom, az üveg felmelegítésére mindenkinek megvan a módszere! :))duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-61531620087174552292009-05-29T19:46:50.425+02:002009-05-29T19:46:50.425+02:00Én is mindig megvárom, míg legolcsóbabn kapni, Tri...Én is mindig megvárom, míg legolcsóbabn kapni, Trin. Befőző alapszabály. :))<br /><br />Na tessék... Akkor neked tényleg mást kell használni! <br /><br />Bizony, bizony! anyunak is vannak jó 3-4-5 éves lekvárjai. Tökéletesek most is!duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-45162756174009736772009-05-29T19:44:34.141+02:002009-05-29T19:44:34.141+02:00Szerintem is Whise Lady. Most jött rá ez a rengete...Szerintem is Whise Lady. Most jött rá ez a rengeteg eső, szerintem elkezd rothadni... <br />Az epres ezt mondta, akitől vettem a piacon. Hogy még talán jövő kedden jönnek, aztán vége. Hihetetlen egyébként, idén nagyon korán beérett az eper is. Emlékszem olyan évre, mikor június 11,12.-e környékén tettem el lekvárt eperből.<br />Amit vettem apróbb szemű volt - de nem túl apró. Inkább közepes. és eszméletlen szamócaízű, nagyon finom eper. A lekvár is isteni lett belőle. :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-18165739402436203302009-05-29T19:41:22.476+02:002009-05-29T19:41:22.476+02:00Lúdanyó, lásd egyel följebb! :))Lúdanyó, lásd egyel följebb! :))duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-28289017313323705772009-05-29T19:40:38.937+02:002009-05-29T19:40:38.937+02:00Az is tökéletes módszer, Limara. Néha én is így cs...Az is tökéletes módszer, Limara. Néha én is így csinálom, nem mindig. :))duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-82356644326528893092009-05-29T19:22:04.670+02:002009-05-29T19:22:04.670+02:00De jó nektek, hogy már itt tartotok! :) Nálunk még...De jó nektek, hogy már itt tartotok! :) Nálunk még legalább 1-2 hét, mire eltenni is lehet. Bár nagyon savanyúak idén az eprek; kevés a napocska :(<br /><br />Én sem vagyok szalicil ellenes, bár amióta lehet kapni 3 féle erösségü Jam-fixet, azóta még az sem kell.<br /><br />Még egy módszer, ha valaki nem ismerné, ahogy én szoktam eltenni a lekvárokat: a beföttesüvegeket beleállítom egy tepsibe, amibe elözöleg nagyon meleg vizet öntöttem. Így fokozatosan átveszik a höt az üvegek és tuti nem pattannak szét! :)<br /><br />Duende! nem mellesleg szépséges lett a lekvárod! :))))Ancsikahttps://www.blogger.com/profile/04554028416440048679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-20024236539028961922009-05-29T18:44:56.076+02:002009-05-29T18:44:56.076+02:00Nálunk ma 600.-volt-jövő hétvégére lesz a csúcs, a...Nálunk ma 600.-volt-jövő hétvégére lesz a csúcs, akkor főzök be. <br />Én vagyok a kivétel, aki erősíti a szabályt: ödémáim lesznek szana-szerte a szaliciltől:OOO<br />Ezért, még aszpirint sem szedhetek....Szóval marad a dzsemfix-abban nem szalicil van, vagy a nátrium benzonát.<br /><br />Nagyim szalicilt használt(akkor még bírtam) és voltak 10(!!!!) éves tökéletes lekvárjai is-csak besűrűsödtek, de kutya bajuk nem volt!!!!<br />Szóval aki bírja-az nyugodtan használja!trinityhttps://www.blogger.com/profile/17414030403460880872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-60068219507838934512009-05-29T18:39:39.961+02:002009-05-29T18:39:39.961+02:00Igen, errefelé olcsó az eper. Persze a hatalmas sz...Igen, errefelé olcsó az eper. Persze a hatalmas szemű, mélybordóra érett legfinomabb most is 800. De gyönyörű, egészséges kisebb epret láttam 350-ért. Befőzni kiváló. Szerintem Zalában a héten volt a fő érési dömping.Wise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-40745116058629010882009-05-29T18:37:40.929+02:002009-05-29T18:37:40.929+02:00Én is úgy szoktam, ahogy Limara, nálam is bevált :...Én is úgy szoktam, ahogy Limara, nálam is bevált :)lúdanyóhttps://www.blogger.com/profile/17160324212847448302noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-73219571989819816062009-05-29T15:54:10.727+02:002009-05-29T15:54:10.727+02:00Én szalicil helyett inkább natriumbenzoátot szeret...Én szalicil helyett inkább natriumbenzoátot szeretek használni. Nekem bevált, hogy az üveg száját 2 réteg celofánnal kötöm le, és aközé teszem a tartósítót. Így van is, meg nincs is! :)))Limaranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-18434381970172326682009-05-29T15:46:11.797+02:002009-05-29T15:46:11.797+02:00A te módszered is jó, Viki!Ezt még nem is hallotta...A te módszered is jó, Viki!Ezt még nem is hallottam, de tényleg jó! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-29689145080062551422009-05-29T15:45:30.543+02:002009-05-29T15:45:30.543+02:00Köszi a tippet, Lúdanyó! :)Köszi a tippet, Lúdanyó! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-49170976294681276692009-05-29T15:45:09.352+02:002009-05-29T15:45:09.352+02:00Jesszusom, Palócprovance, az tényleg drága. Nálunk...Jesszusom, Palócprovance, az tényleg drága. Nálunk a szezon elején volt ennyi!duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-41735055286483305562009-05-29T15:44:39.350+02:002009-05-29T15:44:39.350+02:00Azt mondod, Kata? :)
Úgy is finom, és úgy darabos...Azt mondod, Kata? :)<br /><br />Úgy is finom, és úgy darabosabbra is el lehet tenni. Ma jó piac volt, lealkudtam még azt az alacsony árat is, 300 forintért vettem kilóját az epernek, és nagyon finom szamócsaízű.duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-472150705987960182009-05-29T15:43:09.434+02:002009-05-29T15:43:09.434+02:00Abszolűt egyetértek, Lencsike. És így van, én is l...Abszolűt egyetértek, Lencsike. És így van, én is leszedem azt a részt a tetejéről.duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.com