tag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post1406742156973306517..comments2024-03-28T22:43:55.505+01:00Comments on Szellem a fazékban: Főzd magad!duendehttp://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-22739662011640501062011-11-25T09:18:51.670+01:002011-11-25T09:18:51.670+01:00Tálaló: bizony az, üdítő kivétel! Hasonlóan vagyok...Tálaló: bizony az, üdítő kivétel! Hasonlóan vagyok a szakácskönyvekkel, mint Te is. De ez már most a kevés kedvencem egyike lett. Tegnap éjjel az uccsó bötűig kiolvastam. :) És persze már be vannak számozva a receptek, amiket ki is szeretnék próbálni belőle.<br /><br />Olyan alapreceptek, amikhez mindig visszanyúl az ember, és persze erőteljesen jelen van benne a "csak természetesen" melletti elköteleződés. És ez nagyon hiánypótló és szimpatikus is számomra. Csodás könyv. Olyan, amire azt mondanám: bár én írtam-fotóztam volna. :)<br />Némelyek lehet hogy "kevésnek" fogják érezni, de ez csak abból fakadhat, ha valaki nem ismeri fel a nyers gyémántot. Pedig ez a könyv nem is nyers, hanem csiszolt, mesterien kikristályosodott alkotás. Nekem nagyonnagyonnagyon tetszik! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-80557757182351413932011-11-25T08:17:08.102+01:002011-11-25T08:17:08.102+01:00Kedves Duende!
Én is kedvet kaptam,hogy belenézze...Kedves Duende!<br /><br />Én is kedvet kaptam,hogy belenézzek,lapozgassam.Pedig amúgy kevés szakácskönyv hoz lázba.<br />Szeretem a könyveket,de inkább a képzőművészeti albumokat.<br />Mert a szakácskönyvek borsos áruk ellenére általában személytelenek.Vagy volt amibe belelapoztam a könyvesboltban,és már akkor feltűnt,hogy a leírt recept hibádzik.<br />Dolce Vita könyve ezek szerint üdítő kivétel,aminek az én polcomon is helye van.Tálalóhttps://www.blogger.com/profile/05607762937473573670noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-49169749856410993592011-11-24T22:52:12.660+01:002011-11-24T22:52:12.660+01:00Dolce Vita. :)
Számomra teljes mértékben átadja, ...Dolce Vita. :)<br /><br />Számomra teljes mértékben átadja, ott vagy benne. A könyved ÉL. És ez kevés alkotásról mondható el. És én köszönöm! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-15134071788308887992011-11-24T22:34:21.423+01:002011-11-24T22:34:21.423+01:00Duende!
Köszönöm a gyönyörű idézetet a könyvhöz, ...Duende!<br /><br />Köszönöm a gyönyörű idézetet a könyvhöz, teljesen meghatottál vele!<br />Kimondhatatlanul örülök, hogy a könyv azt adta át Neked, ami az eredeti szándéka is volt. : ))Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-5341177208098932872011-11-24T18:56:54.698+01:002011-11-24T18:56:54.698+01:00:)) Ne is mondd Anikó! :) Először minden új szakác...:)) Ne is mondd Anikó! :) Először minden új szakácskönyvemet kiolvasom az utolsó betűig. Mint egy könyvet. Aztán időnként megismétlem ezt. Én is imádok szakácskönyveket olvasni. Így aztán minden könyvemről pontosan tudom, mi található benne. <br />Tudod mikor szoktam úraolvasni őket? Mikor fogyózom. :)) Párom szerint ez elég furcsa szokás. :)) De engem már a látvány is jól tud lakatni olyankor.<br /><br />Roza: Mert lelkesítő is és mert az én szívemhez nagyon közel áll stílusában, tartalmában is! :) Valóban igazi szép darab, olyan, amit sokszor szívesen átlapoz-nézeget az ember.duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-85801459056671917512011-11-24T16:13:45.104+01:002011-11-24T16:13:45.104+01:00Olyan lelkesen írtál a könyvről Duende, hogy egész...Olyan lelkesen írtál a könyvről Duende, hogy egészen kedvet kaptam hozzá:)Rozahttps://www.blogger.com/profile/08523274584945791015noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-83054920319108025072011-11-24T14:46:01.443+01:002011-11-24T14:46:01.443+01:00Na akkor karácsonyra meglepem magam, meg a tésztav...Na akkor karácsonyra meglepem magam, meg a tésztavarázzsal, amit pár blogon láttam. Mindig ez van, hogy nem tudok ellenállni. A többi is így jött össze, 20-30 év alatt egyenként, ez anyagilag nem tűnik fel amikor egyesével veszed egy-kéthavonta, és imádom olvasgatni-lapozgatni, képeket nézegetni, lassan majdnem jobban, mint főzni. Csak aztán jön az a fránya éhség és kirohanok a konyhába:-))))))Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-1112160013962082512011-11-24T14:26:53.213+01:002011-11-24T14:26:53.213+01:00Anikó: nekem nagyon kevés a szakácskönyvem, pont e...Anikó: nekem nagyon kevés a szakácskönyvem, pont ezért. Meg persze az anyagiak is belejátszanak. :) Ha jobban megengedhetném magamnak, biztos több lenne. De ebből a kevésből is nekem is csak igen kevés az igazi kedvenc. <br />Ebben a könyvben tényleg nagyon alapdolgokat találsz. Mártásokat, házi krémsajtot, vajat, mustárt, lekvárt, kifli, kalács alapreceptet. Tehát lilaködös receptek nincsenek benne. És maga a könyv varázslatos, csodás fotókkal, az egész nagyon-nagyon igényes, szép, természetes. Olyan szeretem-könyv. :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-14603900427967639782011-11-24T13:12:52.057+01:002011-11-24T13:12:52.057+01:00Ha így van ahogy mondod, meggondolom, mert már tén...Ha így van ahogy mondod, meggondolom, mert már tényleg csak az olyan szakácskönyvek érdekelnek, amik normális ételek-normális leírásáról szól, azaz egyszerűen, és olyan alapanyagokkal, amik itthon kaphatóak, szóval semmi faxni és lila téboly. Több száz szakácskönyvem van, de a két kezemen meg tudom számolni mennyi a tényleg használható igazán:-))))Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.com