tag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post2575794820142582913..comments2024-03-28T22:43:55.505+01:00Comments on Szellem a fazékban: Érlelt (nem füstölt) házi sonkaduendehttp://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-81002297572683151202019-04-26T16:41:05.938+02:002019-04-26T16:41:05.938+02:00Igen, körülbelül másfél-két hónap. Nem, már kóstol...Igen, körülbelül másfél-két hónap. Nem, már kóstoltuk. Csak a közepe még rózsaszín volt, a széléről ahogy vágtam, és haladtam befelé a szeleteléssel, akkor kezdett látszani, hogy kell még neki idő. Az első 36 óra a tömény sóban kiveszi belőle azt a vízmennyiséget, amitől romolna. Utána pedig a fűszerkeverékben is van annyi só, ami nem engedi megromlani. A lyuggatás pedig engedi szellőzni.duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8950464258744356291.post-31416075452069001262019-04-26T09:45:40.808+02:002019-04-26T09:45:40.808+02:00Vagyis legalább két hónapig kell tartani a befűsze...Vagyis legalább két hónapig kell tartani a befűszerezett húsdarabot a hűtőben? A sótól, fűszerektől, lefóliázástól lehet remélni, hogy nem romlik meg?Muscathttps://www.blogger.com/profile/16601800222918132548noreply@blogger.com