2019. december 27., péntek
2019. november 26., kedd
Kimchi
Most volt a "kimchi day", én pedig véletlenül épp pár napja vettem egy szép nagy kínai kelt. Gondoltam - mivel koreai étterembe nem mostanában fogok eljutni -, hogy elkészítem. A fermentálásnak amúgyis nagy divatja van mostanság... Hát, nagyon finom! És nagyon inspiráló. Fogok más zöldségféléket is ennyire bátran fűszerezve savanyítani, a kimchi metódusa szerint. Nem kell nagy mennyiségeket készíteni, mindig csak annyit, ami pár evésre elfogy. S amíg esszük, addig készülhet a következő adag. Hűtőszekrényben pár nap alatt elkészül, de akinek van hűvös kamrája, készíthet többet is, mivel minél tovább áll, annál finomabb lesz. És annál egészségesebb. Ha mindig van kimchi, vagy más fermentált zöldségféle a konyhánkban, egész télen ehetjük a finom vitaminokat, és nem kapszula meg por formájában. Nem beszélve róla, nem az ízetlen salátát, paradicsomot és hasonlókat vesszük meg "zöldségfogyasztás" címén így télen. Ehető önmagában, rizzsel vagy hajában főtt burgonyával, de meg is főzhető, ugyanúgy, mint a mi savanyúkáposztánk, vagyis készíthetünk vele leveseket, egytálételeket is.
Lelkes rajongó lettem. :)
A korábbi bejegyzésemben található videó alapján készítettem.
Címkék:
ázsiai,
boszorkánykonyha-népi gyógymódok,
böjt,
diéta,
elhíresültek,
előétel,
főfogás,
hidegtálravaló,
káposzta,
nemzetközi konyha,
november,
olcsó,
ropogtatnivaló,
slow food,
téli,
vega
2019. november 23., szombat
Baraka BAZÁR (ezüst ékszerek)
Kedveseim! Van egy új oldalam (szó szerint és átvitt értelemben is), ajánlom magamat!
Baraka BAZÁR ezüst ékszerek blog
Baraka BAZÁR Facebook oldal
Baraka BAZÁR ezüst ékszerek blog
Baraka BAZÁR Facebook oldal
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)