Az objektív valóság sokféle lehetőséget tár elénk. Ennél sokkal szűkebb az a tartomány, amire szubjektíve képesek vagyunk. Múltunkat elfogulatlanul vizsgálva egyértelműen láthatjuk, hogy bár sokféle út állt nyitva előttünk, mindig azt tettük és választottuk – amire belső lehetőségünk volt. Ezért nem lehet az életet „elrontani”.
(Popper Péter)
Nem akartam se fotózni, se közzétenni. De mikor megkóstoltam, másként döntöttem. Egyszerűsége ellenére az egyik legjobb tésztaétel, amit valaha "összerittyentettem".
Hozzávalók 2 főre főételnek (előételként 4 főre):
30 dkg spagetti,
3 közepes gerezd fokhagyma,
20 dkg sütőtök (tisztítva ennyi),
3 evőkanál olívaolaj,
1/2 dl száraz vagy félszáraz fehérbor,
só,
frissen őrölt bors,
2 félmarék dió darálva vagy mozsárban zúzva,
és ha van otthon: parmezán a tetejére.
Föltettem vizet forrni sóval. Közben a sütőtököt megtisztítottam és a nagyobb lyukú reszelőn (tökreszelő) lereszeltem. A fokhagymagerezdeket nagyon apró kockákra vágtam. Olívaolajon átfuttattam sóval a fokhagymát, rádobtam a sütőtököt, aláöntöttem a bort és fűszereztem. Addig főztem, míg a bor elfőtt róla és a tök jó puha lett (ez kb. 5 perc). Közben persze a spagettit a forrásban lévő vízbe tettem.
Amikor kész volt a tökpüré, belekevertem a diót is. A megfőtt spagettit áttettem a szószba, jól átkevertem.
Tálaláskor a tányérban parmezánnal szórjuk meg - ha van kéznél. Ha nincs, anélkül is tökéletes és nagyon finom.
Más tésztával is jó: szélesmetélttel, pennével, stb...
9 megjegyzés:
aztaaa!!:))
kipróbáltam, fantasztikus finom
:) Kedves Katalin, örülök hogy ízlett és nagyon köszönöm a visszajelzést is! :) Kedves egészségedre! :)
Épp szedem össze gondolatban mit is főzzek a jövő héten.
Egy nap kipipálva:)Azt hiszem fokhagymakrémleves után tökéletes lesz.
"Megfőzőtt",vittem,köszönöm:)
:) szia Tálaló!
Örülök hogy tetszik! :)
Puszillak és a picilányt is, és nagyon boldog szülinapot neki! Isten éltesse sokáig! :)
Kb. egy tonna diót szedtem össze a hétvégén, és már legalább 5 kg-nyi fel is van törve. Szóval gyűjtöm a diós recepteket...:))) Köszi!
Számomra felejthetetlen a medvehagymás spagettid, és szerintem ez finomság is hasonló sikerű lesz nálunk! :)))
Én is Téged:)Örülök,hogy teszel fel recepteket,amit tőled főztem,abban még sosem csalódtam:)
Köszönöm,átadom:)
Nagyon szívesen Zsuzsa! :)
Köszönöm szépen Hannka, remlem ízleni fog! :)
Köszi Tálaló és nagyon örülök neki! :)
Megjegyzés küldése