' napot!

Ma nincs recept. Csak hoztam egy... hááát. Egy egyszarvút.
Legyen szépséges napotok, odase' a szürkeségnek!

"– Hallottatok az egyszarvúakról? Látott valamelyikőtök valaha egyet is?
A kis kamrában tartózkodó élőlények közül csupán a macska és a csönd nézett vissza értelmesen.

Ettől az időtől fogva az egyszarvú kerülte a városokat, még éjszaka is, kivéve, ha nem talált más utat. Még így is volt néhány ember, aki űzőbe vette – de mindig csak a kóbor fehér kancát, soha nem az egyszarvút, a régi vidám és hódolatteljes módon. Jöttek kötelekkel és hálóval, csalival és kockacukorral; fütyörésztek, Bessnek és Nellinek szólongatták. Néha lassított, éppen csak annyira, hogy a lovaik megérezzék az illatát, aztán nézte, mint ágaskodnak, táncolnak és vágtatnak el rémült lovasaikkal. A lovak mindig felismerték.
– Hogyan lehetséges ez? – töprengett fennhangon. – Azt talán még megérteném, ha az emberek egyszerűen elfelejtették volna az egyszarvúakat. Vagy annyira megváltoztak volna, hogy már gyűlölnék őket, és ahol csak rájuk találnak, pusztítanák őket? De hogy egyáltalán ne is lássák őket, hogy rájuk nézzenek, és valami egészen mást lássanak! Milyennek látják akkor egymást? Milyennek látják a fákat, a házakat, az igazi lovakat – vagy a saját gyermekeiket?
   Néha ezt gondolta: Ha az emberek már azt sem tudják, mit látnak, talán élnek még egyszarvúak a világban, ismeretlenül és ezért boldogan."

Peter S. Beagle: Az utolsó egyszarvú


Megjegyzések

N.D. üzenete…
Megvan dvd-n és olvastam is. :)
N.D. üzenete…
Ja igen, ha IGAZÁN szép és nemes mesét szeretnél még, akkor a Vándorló palotát ajánlom. Könyv és rajzfilm is készült belőle.
duende üzenete…
Köszi szépen. Bár nálam az Utolsó egyszarvút nehezen übereli bármi is. Utánanézek, köszönöm! :)
Muskátli Büfé üzenete…
... és újra gömbölyű a világ! köszi
duende üzenete…
♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ :)
Anikó üzenete…
Duende :-))))))))))))
duende üzenete…
Si! Duende! :)
Tálaló üzenete…
Hát ezért szeretlek.Vagyis ezért is...meg a receptekért:)))
duende üzenete…
♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ :) én is Téged! ♡