2018. szeptember 9., vasárnap

Vegán pho vagy ramen vagy "húsleves"

a képet innen kölcsönöztem, recept is van hozzá


Általában a fészbukon található "főzzünkgyorsanegyszerűen" oldalak videóreceptjei szörnyűek, de néha-néha szembejön egy-egy zseniális darab is. Mint például ez a vegán "húsleves". Nevezhetjük phonak is, vagy rámennek is, mindegy, nagyon tuti. Meg is fogom csinálni a közeljövőben, mert ismét itt a vargánya szezon, ma 800-1200 forintért lehetett venni ezt az isteni gombát a piacon. Úgyhogy ne ragaszkodjatok feltétlenül a shitake gombához, az erdei gombák is nagyon ízletesek. Én fokhagymát is tennék a levesbe, mondjuk ha shitekét használtok nem kell, mert az fokhagyma ízű. 
Szóval odavagyok ezért a levesért, na. ♥


4 megjegyzés:

Az amatőr hagyományörző írta...

Jó , nagyon ízletes , mondhatni könnyű leves , én barna csiperkét és egy kis szárított erdei gombát szoktam használni , mert tegnap a Nagyvásárcsarnokban a tinóru 7000 Ft volt , a Bosnyákon meg 5500 !

duende írta...

Az nagyon drága! Én a hét elején 800 forintért vettem (800 és 1200 forint között volt az ár) a vargánya kilóját, ugyanannyi volt, mint a csiperke. Itt zalában azért jobbak az árak. Bár már vége, hacsak nem lesz megint egy kis eső. :)

Gerdi írta...

Köszönöm szépen! :)

duende írta...

nincs mit! :)