2017. július 10., hétfő

főzzetek baracklekvárt, mert

Itt az idő. 
Tegyetek el kajszilekvárt. Két gyümölcs van, amiből csakis a házilag eltett az igazi: a szilva és a sárgabarack. A bolti soha nem olyan, soha. Akármilyen drága, akármilyen csilivili, a sajátot meg sem közelíti. Sokminden megvehető pénzért, a baracklekvár nem. Minden másra ott a maszterkárd. 😋😍😏




Itten van a recept is. Ha csak pár kiló barackot kaptok valahonnan, vagy vesztek (én 250 forintért vettem a piacon gyönyörű, nagy szemű példányokat!), akkor is főzzetek be télire.  A napfény íze. 🔆 
Én nem szoktam ízesíteni, mert önmagában is csodás. De vannak fűszerek, amiket kedvelek hozzá: a vanília, a levendula, és a kardamommag.
Aki pedig velem egyetemben kedveli a görög, török, arab édességeket, az elteheti cukorszirupban is, valami isteni, ezt komolyan mondom. Mikor Thesszalonikiban jártunk a bazárban, volt egy csemegeáruda. Hatalmas üvegballonokban álltak egymás mellett a szirupban eltett különböző gyümölcsök. Már a látvány is gyönyörűséges volt, de mikor itthon elkészítettem többféle gyümölccsel is, teljesen rabul ejtett. Valami mesésfinomak ezek az édességek, na. (Úgyhogy sárgabaracot teszek is el még majd szirupban is.)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Minden szavaddal egyetértek. A cukorszirupos projekt majd jövőre, mert
1. későn olvastam a bejegyzésed.
2. baracklekvárról már hallani sem akarok.:)Kb egy héten át mindennap ezzel foglalatoskodtam (ahogy érett a kis fiatal fán ) Készült nálam vaníliamaggal dúsított, mézeskalács ízű és sok fűszeres.
Hatalmas elismerés Neked, mennyei recepteket teszel fel, nagyon köszönöm, rengeteget segítesz a napi menü kivitelezésében. Szimpi-szupi lett a megújult oldal - bár számomra eddig is az volt:) Mindegy, időnként muszáj váltani, változtatni, naaaagy gratula!:)j.

duende írta...

Szia Judit! Ugye? :)
Na, azt majd ne hagyd ki jövőre, isteni... :)
Nagyon szívesen, és örülök, hogy tetszik az új oldal. Nekem is. Már untam kicsit a régit. :)
Köszönöm. :) 💖🌷