Március külön évszak, semmi köze a télhez, tavaszhoz. Külön világítása van. Még nincs növénye, csak a hóvirág, ez a minta érték nélkül. Már nincs bál, még nincs uszoda. Még fűtünk, de már felöltjük délelőtt az átmeneti kabátot. Ez még nem a szerelem hónapja, mint a május, s már nem a szövődmények hónapja, mint a február. Nincs külön dallama, nincs nagy tétele. Ez a közzene.
A természet, titkos műhelyeiben, még dolgozik új alkotásain, nem árulja el titkait, világraszóló újdonságait.
(Márai Sándor: Március)
Ma már volt a piacon medvehagyma. :) Ezt a receptet Évinél láttam meg, és nagyon tetszett. Nem ismertem, pedig egy közismert krém, mint nálunk például a körözött.
Hozzávalók személyenként:
- 1 camembert sajt
- 4 dkg szobahőmérsékletű vaj
- só
- 4 nagy medvehagymalevél
- 4 dkg érett márványsajt vagy bármilyen kéksajt
A camembert kalapját éles késsel levágjuk, a belsejét kiskanállal
kikaparjuk. Hozzáadjuk a vajat, kéksajtot, sót, apróra vágott
medvehagymát és villával teljesen krémesre alakítjuk, majd visszatöltjük
a kivájt helyre.
Pirítóssal tálaljuk. Amúgy nagyon látványos lehet egy svédasztalon, remek partifogás is. Gyakorlatilag bárhogyan ízesíthető, kedvünk, hangulatunk szerint. Nekem sokkal jobban ízlik, mint a sült camembert.
2 megjegyzés:
De jó ötlet, én sem ismertem, de megcsinálom, mert minden hozzávalót imádok :-)
Én is. Szeretem a sajtokat nagyon. :)
Megjegyzés küldése