A keszeget nagyon szeretem, de csak ha jól van elkészítve: vagyis igazánigazán ropogósra van sütve, jól be van irdalva. Mert így nem is marad szálka benne, csak a gerince. Az irdalás lényege, hogy egész a gerincig jó sűrűn bevagdossuk a hal húsát, így a kis hajszálnyi szálkákat átvágjuk, sülésnél pedig eltűnnek, mert olyan ropogóssá válnak.
A recept egyszerű: megtisztítjuk a halat a pikkelyektől, alaposan megmossuk a belsejét is, majd éles késsel jól beirdaljuk. Alaposan besózzuk, pirospaprikával elkevert lisztbe forgatjuk és olyan 1,5 - 2 cm magas olajban valahol a kisláng és a közepes láng között szép piros-ropogósra sütjük.
14 megjegyzés:
Jujjj de guszta! :) Imádom az így megsütött halakat!
Tudtad, hogy egyre több rajongód van, a Facebook-os oldaladon is? :D
Köszi Ildinyó! :)
Igen, múltkor véletlenül felmentem, és meglepődtem. :))
Imádjuk!!! Egy pohár borral, maga a menyország!:)
Az bizony, Mézeskalács! :) Konkrétan szentgyörgyhegyi Killer-féle olaszrizlinget ittam hozzá. Isteni volt. Csak a Balaton hiányzott hozzá... :)
Tyűde'szép és guszta lett!!
A bort én sem hagynám ki semmiképp:-))
Gyerekkoromba ettem ilyet utoljára! Persze akkoriban még olaszrizling nélkül... :)
Húú ez eszméletlen guszta!!!
Gyerekkoromban rengeteget ettem ilyet, nagypapám nagy pecás volt a Balatonon. Annyi különbség volt csak, hogy szétkapart fokhagymával kevertük el a sót és azt dörzsöltük bele az irdalásba, utána jött a paprikás liszt. Isteni volt! :-)
és hány rajongód van azok közül, akik nincsenek a facebook-on, vagy ott vannak, csak nem jelölnek
:-))))
Puszik: Ildikó
Citromhab: :))) Köszi szépen! :)
Padparadsa: Én is régen ettem, aztán felfedeztem a héten, hogy a piacon a halasnál lehet kapni. Máskor is sütök majd keszeget, nagyon szeretem.
Chriesi: köszi szépen és nagyon finom volt!
Juli: köszi a tippet, legközelebb úgy sütöm, biztosan nagyon finom! :)
Ildikó: ó, remélem csak kedvelnek, illetve csak a receptjeimet kedvelik. :))
Kedves Duende, annyira lélegzetelállító a blogod, hogy csak "papucs nélkül" mertem belépni....:)
Jól körülnézek és a másik blogodban is.
Kívánok további jó egészséget, örömet, sikert.
Üdv:
Roza
Roza: köszönöm szépen, aranyos vagy. Bár remélem, azért otthon érezted magad nálam. :)
Köszönöm nagyon és viszont kívánom Neked is! :)
Jézusom, gyönyörű a sült keszeg, mi is imádjuk, még a csontokat is el szoktam rágni, a kisebbeket persze. Nagyon jó ízű:-))))
Anikó: :)) én is rajongok érte! :)
Megjegyzés küldése