- Vilma! Tudod hogy hőzöngök, ha nem gőzölög a csülök mikor lecsücsülök!
Tested kecses, te gyenge nő, szemed kerek, mint serpenyő.
- Képzeld, Frédi mi történt ma énvelem!
- Ezt majd később életem, előbb jöjjön az élelem.
(Frédi és Béni, a két kőkorszaki szaki, Romhányi rímei)
A comb önmagában nagyon száraz tud lenni. Főleg egyben, sütőben sütve. Szaftosítani kell, ami nálam vaj és joghurt használatát jelenti. A bepácolt hús így olyan porhanyós és finom lesz, mint mondjuk a csülök. Fel sem ismernéd, hogy combot falatozol. Legalább 12 órát volt a pácban, csak utána sütöttem. Nagyon finom egy könnyű salátakörettel, vagy újkrumplival. Vagy mindkettővel.
Hozzávalók 3 főre:
2 dl joghurt,
1 evőkanál mustár,
mozsárban frissen tört mustármag és édesköménymag,
sok majoránna,
frissen őrölt bors,
fokhagymagranulátum.
Plussz: fokhagymagerzdek (ha valakinek nincs granulátumja 3-4 db.),
1 közepes fej vöröshagyma,
5-8 dkg vaj a sütéshez.
A fűszereket és mustárt összekevertem a joghurttal, majd rákentem ezt a joghurtos pácot a combszeletre. Lefedtem és hűtőben hagytam állni minimum 12 órát. Sütés előtt alaposan sóztam a hússzeletet. Egy tepsit kivajaztam jól, szeletelt vörös- és fokhagymát tettem a hússzelet alá és a tetejére, plussz vajdarabokat is a tetejére. Aláöntöttem 2 dl vizet, lefedtem alufóliával és közepes, előmelegített sütőben sütöttem 2 órán át. Majd levettem a fóliát és pirosodásig hagytam még sülni.
9 megjegyzés:
Már a címe is nagyon ütős
Annyira találóan nevezted el...
Amúgy minden rendben?Nekem már hiányoztál!
Nekem erről a nagy szelet húsról mindig a Tom és Jerry rajzfilm jut eszembe. A kutymó sütött ilyen nagy húst. :)
Grillen szoktunk mi is sütni, a férfiak örülnek is nagyon. :)
Nevetni fogsz, de régebben a METRO-ban ugyanilyen néven lehetett kapni pácolt bőrös combszeletet, csak az paprikás pácban volt.
Bianka: Köszi
Tálaló: Köszi szépen. :) Kérdésedet is: igen, minden. Sőt. Egyre jobban! :) Csak a blogolást hanyagolom.
Thrini: igen, grillen is nagyon jó tud lenni. Sajna, itt a tetőtérben csak a sütőt gyújthatom be. :))
Zsuzsi: :)) Akkor nem csak én asszociálok a Frédi és Bénire erről a hússzeletről. :)
Hú de gusztusos, most úgyis újfajta húsételekre vagyok ráállva!
Azt hiszem ez lesz a következő a listán! Köszi az ötletet! ☺
Szívesen Barbi! :) Minden szárazabb husihoz jó ez a pác: csirke vagy pulykamellhez, karajhoz is.
Jó, hogy itt vagy!
Már naponta többször is belestem:-)
Puszik: Ildikó
Szia Ildikó: Köszönöm, aranyos vagy! :) Puszillak én is! :)
Megjegyzés küldése