Ezek a selejtes daragaluskák akkor keletkeznek, ha azt hisszük, hogy a dara is olyan, mint a liszt.
(Polcz Alaine)
"A grízgaluska titka a precizitás: lemérjük a felütött tojást, kissé felverjük, csipet só, majd pont annyi grízt szórunk bele, amennyi a tojás súlya. A massza 15-20 percig pihen, aztán forró vízben 15-20 percig fő. Egy tojásból négy óriásgaluska, vagy nyolc standard méretű lesz." (Chili&Vanília receptje)
4 megjegyzés:
... hasonlóképp csinálom, én tojásonként 3-4 ek. búzadarát teszek bele, sót, borsot, esetleg apró petrezselymet, van, hogy felverem a fehérjét kissé, de volt olyan is, hogy siettem és nem választottam szét, így vertem fel együtt az egész tojásokat, és akkor is tökéletes lett, és nálam is csak addig áll míg felforr a sós víz, majd abszolút takarékon szaggatom bele és főzöm meg kb. 15 perc, így igaz.
Mi is szeretjük, mi egy picit keményebben ugyan, de ez nem mindig sikerül, de szét soha nem esik :-)
Nagyon jó és szép írás. Köszönöm.
Anikó, én egyáltalán nem szeretem. Soha nem ettem meg, gyerekkoromban sem, inkább üresen ettem a levest, ha grízgaluska volt. Két étellel lehetett a világból kikergetni: a grízgaluskával és a sárgaborsó főzelékkel. A sárgaborsót megszerettem (igaz, a főzeléket ma is utálom belőle, de mindenhogy máshogy szeretem), a daragaluskát ma sem kedvelem (most meg már nem is ehetem). De másnak elkészítem. :)
Kedves Ismeretlen: én köszönöm! :)
Megjegyzés küldése