Olasz csemegebolt a városbanÚjra nyílt egy olasz csemegebolt Zalaegerszegen, az Eötvös utcában, a kávézóval szemben, a Gyros bár mellett. Ma jártam ott, vásároltam is egy-két dolgot: igazi parmezánt kóstolóba, articsókaszívet kimérve, száraztésztát, dupla 00-ás lisztet pizzatésztához, fehérborecetet.


A bolt kínálatában egyébként vannak kimérve antipastik, vagyis előételfalatkáknak valók: olívabogyók többféle, articsókaszív olívaolajban, töltött minipaprikák, szardella, stb... A pult másik részében vagy 10-15 féle sajt: valódi parmezán, amit tényleg aranyárban mérnek (így csak fájó szívvel, de egy kis kóstolóravalót vettem csak belőle), Grada padano (szintén parmezánféle), és más sajtok, valamint sokféle igazi olasz felvágott is van, füstölt sonka, szalonna.
Konzerv hámozott paradicsomból sok fajta van, és nem drágák (150-250 forintig), több kiszerelésben is. Paradicsompüré is többféle, paradicsomszósz is többféle van. A száraztészták is jók és olcsók, érdemes ott venni, mert 200-250 forint fél kiló és durumtészták. Rizottórizs is többféle is van. Olívaolajuk van extraszűz 1200 Ft-ért, de van főzni való is, ami olcsóbb. Kávéjuk is több fajta van. Van zöldségrészleg is, most nagyszemű édes szőlő és szilva volt éppen. De télen szerintem lesz citrom, narancs, mandarin is, kezeletlen héjú valószínűleg.
Aztán van a duplanullás liszt pizzatésztához, 300 forint egy kiló. És vettem literes fehérborecetet, az 150 forint volt.

Sok dolgot ezentúl itt veszek.Érdemes betérni.


Mai ebédem. Articsókaszíves, aszalt paradicsomos, sonkás, bazsalikomleveles, parmezános spagetti. A bolt kínálatából.
Azért maradok a Hortobágyi Gulya sajtnál. Sajnos a parmezán a mi pénztárcánkhoz megfizethetetlen. De finom, szó se róla... :)

Megjegyzések

Tűzpadka üzenete…
Szia! Szerintem is érdekes néha más nemzetek ételeit is kipróbálni. Tudnál nekem valami közelebbi elérhetőséget írni a bolthoz? Telefon, vagy pontos cím. Vino cottot keresek. Egy olasz reneszánsz kori recepthez kellene.
Köszönöm!
Böbe üzenete…
Szuper jó kis bolt lehet,baráti árakkal. Fehérborecetet fél litert 150 forintért adnak?
duende üzenete…
Tűzpadka, azt hiszem, Eötvös utca 10. a cím. Telefonszámot nem tudok, egyenlőre. De ma délelőtt megkérdezek valakit, hátha tudja, nézz vissza még ide, légyszíves, mert lehet hogy meglesz! :)


Böbe, egy egész litert vettem 150 forintért. :)
Mézigörl üzenete…
A héten 3x is voltam a boltban. Úgy örültem, hogy megnyílott. Törzsvásárló leszek, az biztos! :-)
duende üzenete…
Én is! :) Mézigörl, te is Egerszegi vagy?! Nem is tudtam! :)
Tűzpadka üzenete…
Köszönöm az infót! A telefonszám jó lenne, mert úgy rögtön meg tudnám kérdezni, hogy pl az adott fűszert árulják, e.
duende üzenete…
Tűzpadka, kérdeztem délelőtt ismerősömet, aki ajánlotta a boltot, de sajnos telefonszámot nem tudott mondani. Ha legközelebb arra járok, kérek, és majd megírom neked kommentben a blogodon, jó?
duende üzenete…
Még Dolce Vitánál kérdezhetnél rá, most nyitottak boltot ők is.
http://dolcevitablog.hu/
De mindenképpen kérek majd telefonszámot.
Csibe üzenete…
De jó, meg kell néznem! Köszi! Olyan ritkán futok be a "városba", így nem is tudom, hogy ilyen dolgok történnek :))
duende üzenete…
Szívesen Csibe! :) Add tovább! :) Remélem életben marad a bolt, mert klassz dolgaik vannak.