2014. június 16., hétfő

Cukkiniből finomat - derelyét


Az a balga hit, hogy az állatokkal szemben való viselkedésünknek nincs erkölcsi jelentősége - vagy hogy ennek az erkölcsi felfogásnak nyelvén szóljunk: az állatokkal szemben nincsenek kötelességeink -, felháborító durvaság és barbárság.

(Arthur Schopenhauer)







Bajban vagyok, mert nem mértem semmit... inkább csak ötletadónak teszem fel, mert nagyon finom volt. Egy kisebb cukkinit meggrilleztem, jó füstösre. Két újhagymát egy kis zöld szárrésszel együtt megfuttattam vajon 2 kis kockákra vágott fokhagymával együtt. Robotgépbe tettem mindezt és hozzáadtam két kicsi megfőzött burgonyát is. Fűszereztem sóval, frissen őrölt borssal, szárított bazsalikommal és kevés őrölt fahéjjal. Megdaráltam. Körülbelül 25 dkg lisztből 2 tojással, pici vízzel tésztát gyúrtam. Pogácsaszaggatóval derelyéket készítettem a töltelékből és tésztából. Egy olasz dobozos paradicsomkonzervet daraboltam, sóztam, kicsit cukroztam és összeforraltam. Vajra szedtem a derelyéket, meglocsoltam a paradicsomszósszal és ízletes, finom, reszelt keménysajttal (parmezánhoz hasonló) megszórtam. Mennyei volt.
Ez kétfős adag egyébként.

5 megjegyzés:

N.D. írta...

Daraboltad a paradicsomkonzervet?!? és nem volt túl rágós a fém? :)))

duende írta...

:))))))))) á, csak kicsit, gyémánt fogaim vannak :D :D

N.D. írta...

:) Drága vagy! :)

Névtelen írta...

Azt hogy csinálod, hogy nem fő ki a derelyékből a töltelék??

duende írta...

Géppel nyújtom a tésztát, majd hosszában az egyik felére egymástól kb. 8-10 centinyire kis töltelékhalmokat teszek. Ráhajtom a tészta másik felét és ujjal jól megnyomkodom a töltelékek körül a tésztát. (ha alapos akarok lenni, ecsettel körbevizezem, mielőtt ráhajtanám a tészta másik felét, de ez sokszor kimarad sietség okán)
Aztán pogácsaszaggatóval kiszaggatom őket, végül lisztbe sűrűn mártott villával körbenyomkodom, így totál összeragadnak a szélek és nem jön ki a tőttelék. :)