Mostanában csicserit ennék csicserivel.
Hozzávalók: 4 főre:
- 80 dkg pulykamedalion
- 1,5 csomag (20 dkg-os) bacon szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 3 dkg vaj
- 1 evőkanál plusz 1/2 evőkanál olaj
- 1 csicseriborsó konzerv
- 1,5 dl száraz fehér vagy rozé bor
- só, frissen őrölt bors
- ízlés szerint cayenne bors
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1/2 liter csirke-alaplé (kockából tökéletes)
- 1 csipet cukor
- 1 csokor friss petrezselyem zöld
A húst lehártyáztam, megmostam, leszárítottam, amelyik medalion nagyobb volt, azt feleztem. Fűszereztem sóval, frissen őrölt borssal, cayenne borssal, tettem rá fél evőkanál olajat is, és jól átkevertem a húst ezzel a keverékkel, majd betekertem bacon szeletekkel.
A vaj és olaj keverékén szép pirosra megpirítottam a húsokat, aztán felöntöttem a borral, forraltam pár percig, majd az alaplét is hozzáöntöttem, valamint belekerült a rusztikus félkaréjokra vágott vöröshagyma és a kettőbe vágott fokhagymagerezdek is, és az őrölt gyömbér is, valamint az alaposan leöblített csicseriborsó is. Felforrás után kis lángra tettem és fedőt is kapott a serpenyő, és körülbelül háromnegyed órát pároltam így a húsokat. A végén kóstoltam, és csipet cukrot kívánt a bor fanyarkássága miatt, valamit megszórtam friss, vágott petrezselyem zöldjével is.
Egyszer pótoltam a ragun lévő folyadékot, mert úgy finom, ha marad alatta szaft.
Párolt rizzsel tálaltam.
A recept készíthető csirkecombból, csirke- vagy pulykamellből is. Aki szereti a tejszínes vagy tejfölös szószos húsokat (mi nem), az a végén nyugodtan tehet bele egy kevés tejszínt vagy tejfölt is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése