Ketutnak
tanítás közben is fülig ér a szája. „Ülj és mosolyogj.” Hát ez csúcs.
– Tanult jógát Indiában, Liss? – kérdi.
– Igen, Ketut.
– Gyakorolhatja a jógát – mondja –, de jóga túl nehéz. – Itt
egy görcsös lótuszpózba gyömöszöli magát, és arcát komikus módon összeráncolja,
mint aki a vécén ülve erőlködik.
– Mért mindig olyan komolyak a jógában? Ilyen
komoly arcot vág, és elijeszti jó energiát. Ha meditálni akar, csak mosolyogni
kell. Mosolyogjon az arcával, az elméjével, és a jó energia eljön magához, és
elmossa a piszkos energiát. Még a májában is mosolyogjon. Gyakorolja este a
hotelban. Ne siessen, és ne erőltesse. Túl komoly és megbetegszik. Meghívhatja
a jó energiát a mosolyával. Mára befejeztük mindet. See you later, alligátor. Jöjjön
vissza holnap. Nagyon örülök, hogy láthattam, Liss. Vezesse a lelkiismerete. Ha
jönnek nyugati barátai Balira, küldje őket hozzám tenyérolvasásra. A bomba óta
nagyon üres vagyok a bankomban.
(Elisabeth Gilbert: Ízek, imák, szerelmek)
A mai vasárnapi menü: köménymagos rántottleves pirított rozsos kenyérkockákkal; fűszeres sajttal és medvehagymával töltött gombafejek rántva petrezselymes krumplival no és fejes salátával; desszertnek pedig ez az egyszerű fehércsokis, kókuszos puding. Hm...szép az élet... :)
Hozzávalók 5 nagyobb vagy 6 kisebb adaghoz:
7 dl tej,
10 dkg fehércsokolédé,
12 dkg kristálycukor,
4 dkg étkezési keményítő,
5 dkg+ 2 dkg kókuszreszelék,
1 csipet só,
vaníliaesszencia vagy 3 csepp narancsolaj.
A tejből félretettem 1 decinyit, a többiben elkevertem a cukrot, narancsolajat (csakis 100%-os, eredeti olajat szabad használni), kókuszreszeléket, és föltettem forrni. Forrás után félrehúztam a tűzről és addig kevergettem benne a feldarabolt fehércsokit, míg elolvadt. A félretett hideg tejben elkevertem az étkezési keményítőt. A csokis tejet visszatettem a tűzre és újraforrás után belekevertem a keményítős tejet is. Hagytam hogy besűrűsödjön és már készen is volt. Poharakba töltöttem, tetejét kókuszreszelékkel meghintettem. Kihűlés után hűtőszekrénybe tettem még 1-2 órácskára.
Kóksuzreszelék helyett eperszeletekkel díszítve is finom ám... :)