2009. április 29., szerda

Kókuszfagyi narancsöntettel

Mindig olyan helyen kellene állnom,
amely az örökkévalóság felé nyitva áll.


(Romano Guardini)

 



Mivel ketten vagyunk, a kókusztejnek csak a felét használtam el a sárgarépához, a másik feléből fagyi készült.

Hozzávalók 4 főre:
1 kókusztej konzerv,
3 dl tejszín,
kb. 10 dkg porcukor (ízlés szerint),
6 evőkanál kókuszreszelék,
vaníliás cukor vagy vanília kivonat.

A tejszínt felvertem a cukorral, vaníliás cukorral, aztán óvatosan hozzákevertem a kókusztejet- és reszeléket. Fagyasztóba tettem egy éjszakára.
Narancsöntettel tálaltam, de kesernyésebb csokiöntettel is finom.
Narancsöntet: 5 evőkanál kristálycukor, 5 evőkanál narancslé, reszelt narancshéj. A hozzávalókat jól összeforraljuk, majd lehűtjük.

12 megjegyzés:

Palócprovence írta...

Ez is tetszik! :))

duende írta...

Finom is volt. :)

erős ildikó írta...

A kókusz nekem kicsit tömény valami, csak ritkán használom. De Te megint rábeszéltél, mert biztos vagyok benne, hogy e narancsöntettel "lazítva" isteni finom!

duende írta...

Olyan mint a bounty, csak jéghidegen. Az édenkert íze...:)

Ha kesernyés csokiöntettel készíted, akkor pedig egészen olyan.

Ízlésszindróma írta...

ezt biztos, hogy kipróbálom!:)

trinity írta...

Én úgy látszik mindent szeretek:OOOOO
A kókuszt is nagyon....Nekem nem tömény....
Végül kiderül, hogy egy hedonista veszett el bennem, pedig nem is:))
Tartok tőle, hogy ki kell ezt is próbálnom!!

duende írta...

ók tudják élvezni az életet, Trin! Alapvetően hedonisták. :))) Velem együtt! :)))

duende írta...

Na, az eleje: A skorpiók, stb...

Névtelen írta...

Hmmmmm:)))) Nem semmi lehet!
KataKonyha

ManóAnyó írta...

Ez a recept már megint kihagyhatatlan. Én csokiöntetet készítek majd hozzá. Az igazi édenkert íze :)))

duende írta...

Szia Kata! Isteni volt! :)

duende írta...

ManóAnyó, a csoki tényleg jobb hozzá. De volt a spájzban ez a narancsszirupom, gondoltam elhasználom. Csokival szerintem is finomabb.