amely az örökkévalóság felé nyitva áll.
(Romano Guardini)
Mivel ketten vagyunk, a kókusztejnek csak a felét használtam el a sárgarépához, a másik feléből fagyi készült.
Hozzávalók 4 főre:
1 kókusztej konzerv,
3 dl tejszín,
kb. 10 dkg porcukor (ízlés szerint),
6 evőkanál kókuszreszelék,
vaníliás cukor vagy vanília kivonat.
A tejszínt felvertem a cukorral, vaníliás cukorral, aztán óvatosan hozzákevertem a kókusztejet- és reszeléket. Fagyasztóba tettem egy éjszakára.
Narancsöntettel tálaltam, de kesernyésebb csokiöntettel is finom.
Narancsöntet: 5 evőkanál kristálycukor, 5 evőkanál narancslé, reszelt narancshéj. A hozzávalókat jól összeforraljuk, majd lehűtjük.
12 megjegyzés:
Ez is tetszik! :))
Finom is volt. :)
A kókusz nekem kicsit tömény valami, csak ritkán használom. De Te megint rábeszéltél, mert biztos vagyok benne, hogy e narancsöntettel "lazítva" isteni finom!
Olyan mint a bounty, csak jéghidegen. Az édenkert íze...:)
Ha kesernyés csokiöntettel készíted, akkor pedig egészen olyan.
ezt biztos, hogy kipróbálom!:)
Én úgy látszik mindent szeretek:OOOOO
A kókuszt is nagyon....Nekem nem tömény....
Végül kiderül, hogy egy hedonista veszett el bennem, pedig nem is:))
Tartok tőle, hogy ki kell ezt is próbálnom!!
ók tudják élvezni az életet, Trin! Alapvetően hedonisták. :))) Velem együtt! :)))
Na, az eleje: A skorpiók, stb...
Hmmmmm:)))) Nem semmi lehet!
KataKonyha
Ez a recept már megint kihagyhatatlan. Én csokiöntetet készítek majd hozzá. Az igazi édenkert íze :)))
Szia Kata! Isteni volt! :)
ManóAnyó, a csoki tényleg jobb hozzá. De volt a spájzban ez a narancsszirupom, gondoltam elhasználom. Csokival szerintem is finomabb.
Megjegyzés küldése