2012. november 1., csütörtök
Tonhalas spagetti
Mint víz tükrét a fecske szárnya
Legyintvén - pár csillogó csöppet
Visz magával a magasságba:
Úgy szeretném legyintni én is
Lélekszárnnyal az életet,
S ragadni fel a végtelenbe,
Viharzó zsoltárt énekelve,
A megmentett szépségeket.
És én fenyőtől fenyőhöz megyek
És minden fenyőt megsimogatok.
És megkérdezem: virrasztotok még?
És megkérdezem: hogy aludtatok?
És aztán feltűzöm a szívemet
A legmagasabb fenyő tetejére, -
S imába kezdek: Magány, Mi Anyánk...
Néked ajánlom égő szívemet...
Add a kezed, nincsen vágy a szívünkbe`,
Innen hova hághatna még a láb?
E csönd, e béke: ez itten a csúcs -
És nincs tovább.
(Reményik Sándor)
Egy gyors, de finom étel a mai - sokaknak rohanós - napra. Hogy maradjon idő a csendre, az emlékezésre is.
Hozzávalók 2 főre (főételnek):
35-40 dkg spagetti,
1 doboz tonhalkonzerv,
4 normále gerezd fokhagyma,
só,
1 piros csili,
10-15 szem olajbogyó,
1 evőkanál olívaolaj + a tonhalkonzerv olaja,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 doboz hámozott paradicsom konzerv.
Felteszünk sok vizet sóval a spagettinek.
Közben egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban az olívaolajon finoman megfuttatjuk az apró kockákra vágott fokhagymát pici sóval, majd hozzádobjuk a szintén apró kockáékra vágott, kimagozott csilit is, és a félbevágott olajbogyókat. Végül a kis kockákra felszeletelt hámozott konzervparadicsomot is hozzáöntjük, lével együtt. Beletesszük a tonhalkonzervet is, olajostól. Kóstoljuk és ha só kell bele, pótoljuk. Majd a főzés végén az aprított petrezselyemzöldet is beletesszük. Addig rotyogtassuk a szószt, míg megfő a spagetti. Aztán a tésztát tegyük át a szószba, jól keverjük át és tálalhatjuk is. Petrezselyemlevelekkel díszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Tetszik nagyon!Melyik tonhal konzervet ajánlod hozzá?
Bármelyiket Nelli, bármelyikkel jó! :)
Ez nagyon klassz:))
Tonhalas tésztasalátát szoktam készíteni,de így paradicsomosan is kipróbálom.
Én az Aldiban veszem a darabolt tonhalkonzervet,szerintem az átlagnál olcsóbb és semmivel sem rosszabb.
Köszi Tálaló! Mi is ott szoktuk venni! :)
,Én egyszer kipróbáltam a konzerv paradicsomos tonhallal készült spagettit, de valahogy soha többé nem került asztalra. De most kedvet kaptam.
Zsóka, egészen más, össze sem lehet hasonlítani. Darabos, olajban eltett tonhalallal szoktam készíteni, vagy néha ha nincs más, akkor az aprított változattal, azzal is jó. De semmiképpen nem a gyárilag paradicsomos olajoshallal. TONHAL kell hozzá. Sós lében vagy olajban, de az olajos finomabb.
Merem ajánlani, próbáld ki bátran, majd meglátod, teljesen más lesz az élmény. :)
Megjegyzés küldése