A fűszernövények erős illata legalább akkora örömet okoz a szakácsnak, mint a kóstolgatás.
(Frances Mayes: Napsütötte Toszkána)
Kiegyeltem a "kiskertemben" (ami valójában csak ablakpárkány) a bazsalikomot. Rengeteg van most, ilyenkor a pesto a legjobb választás. Mivel nekem görögbazsalikomom van, ezért a szószt is fetával készítettem, ami nagyon krémessé tette.
Hozzávalók 2 főre (főételnek):
2 nagy marék bazsalikomlevél
2 gerezd fokhagyma
1 - 1,5 dl olívaolaj
6-8 dkg feta
só.
A spagettit sós vízben kifőztem. Amíg főtt, elkészítettem a mártást. A
pesto hozzávalóit turmixgépbe tettem, jó krémesre pépesítettem.
Kóstoljuk, és ha kell valami, lehet alakítani az ízén: só kellhet egy
kicsi bele, attól függ, mennyi és milyen sós fetával készítjük. Vagy
fokhagyma, vagy olívaolaj. A pestot mindig érzésre készítjük, nincs
igazán fix recept.
A megfőtt tésztát leszűrtem, a pestoval összekevertem. Nagyon egyszerű, de a bazsalikom íze, illata egyszerűen felülmúlhatatlan.
Cica is szereti. :)
2 megjegyzés:
Kriszti, szerintem ez a te levesed lesz, ha megnézed közelebbről:
http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/2016/07/avgolemono.html
Igen, én is főztem már (blogon is fenn van), de ez egy görög recept :) egyébként isteni finom :)
Megjegyzés küldése