2025. április 12., szombat

Vöröslencse krémleves sárgarépával

Amilyen egyszerű, olyan finom. A SóBors oldalán találtam. 



 

Hozzávalók 4 főre:

  • 25 dkg vöröslencse 
  • 1 közepes fej vöröshagyma 
  • 2 normál méretű sárgarépa 
  • 2 dl paradicsomlé 
  • 1 liter zöldségalaplé 
  • 1 csipet édesnemes pirospaprika 
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 ek olívaolaj
  • és opcionálisan a végén kevés citromlé

A lencsét mossuk meg alaposan, 10 percre áztassuk be forró vízbe. Míg a lencse ázik, daraboljuk apróra a hagymát és reszeljük durvára a sárgarépát, majd egy kevés olajon dinszteljük meg őket alaposan. A lencsét öblítsük le, és adjuk a zöldségekhez. Adjuk hozzá a pirospaprikát és a paradicsomlevet. Öntsük fel zöldségalaplével. Közepesen erős lángon főzzük 15-20 percen keresztül. Mikor elkészült, pürésítsük. 

Nincsenek megjegyzések: