Sok vallás van, és sok szertartás született, de semmi sem fogható a teázás szertartásához: egyszerűen kortyolgatni a teát, és azt ünnepelni! Egyszerűen főzni az ételt, és azt ünnepelni! Egyszerűen venni egy fürdőt, feküdni a kádban, és azt ünnepelni, vagy állni a zuhany alatt, és azt ünnepelni.
(Osho)
A csócsamócsa név a hugomtól származik.:-)
Ez a süti egyfajta "hamis" somlói.
Hozzávalók a tésztához:
10 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
2 tojás,
1/2 sütőpor,
2 evőkanál víz,
1 vaníliás cukor.
A hozzávalókat robotgéppel alaposan összekeverem, és vajazott-lisztezett közepes tepsiben, előmelegített sütőben megsütöm. Tíz perc elég neki. (Egyébként ez annak a bizonyos lapos gyümölcstortának a tésztája.)
Hozzávalók a krémhez:
2 db vaníliás pudingpor,
kb. 5 evőkanál kristálycukor,
1 maréknyi megmosott mazsola,
1 liter tej.
A hozzávalókból pudingot főzök, úgy hogy a mazsolát is beleteszem a tejbe.
Hozzávalók a csokiöntethez:
6 evőkanál kakaópor,
6 evőkanál kristálycukor,
4 dl víz,
5 dkg vaj.
A kakaóport a cukorral együtt folyamtosan kevergetve fölforralom a vízzel. Hagyom kb. 5 percig kis lángon forrni, majd lekapcsolom a lángot. A vajat ekkor keverem el benne. Hagyom kihűlni, és hűtőbe teszem.
Plussz hozzávalók:
durvára darált dió, rum, tejszínhab.
Soknak tűnik a leírás, pedig egyszerű a történet:
Egy nagyobb tálba rétegezem a hozzávalókat. A tésztát kisebb darabokra tépkedve teszem bele. Alulra egy sor tészta, ezt megcsöpögtetem rummal, megszórom darált dióval. Aztán egy réteg puding jön, aztán megint tészta, rum, darált dió. Amíg a készlet tart... :-)
A tetejét darált és egész diószemekkel díszítem, hagyom kihűlni, és hűtőbe teszem jópár órára. Ha vendégeket várunk, érdemes előző este elkészíteni.
El tudok képzelni egy meggyes változatot is, rumosmeggyel, vagy meggybefőttel. Ekkor a mazsola kimarad a pudingból.
Vagy kistányérra, vagy üvegpohárban tálalom. Evőkanállal galuskákat szaggatok a nagy tálból, meglocsolom csokiöntettel, tejszínhabot teszek a tetejére, és még egy kis csoki, csak a díszítés kedvéért. Isteni! :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése