A pulykát pácoltam fél lime levével, chiliszósszal, magos mustárral,
sóval és borssal, mozsárban tört koriander- és édesköménymaggal,
feketeköménymaggal, kevés friss rozmaringgal, pici cukorral, kevés
olajjal. (Nem hagytam most állni.) A tálat kiolajoztam, elszórtam rá egy
vékony rétegben a rizst, rászórtam az ananászdarabok felét, rá kerültek
a combdarabok, s még ananász és egy lime karikázva. Az ananász többi
részéből gyümölcscentrifugával kinyertem a levét, ehhez adtam még vizet,
némi illatos fehérbort, sót és cukrot. Kicsit több volt a keverék súlya, mint a rizs súlyának duplája. Óvatosan a tálba öntöttem ezt a
keveréket, gyakorlatilag ellepte a húsdarabokat. Olyan 160 fokon
sütöttem 3 órán át. Isteni vót.
Csirkével is készíthető, akkor kevesebb idő elég a sütéshez.
Csak biztatni tudok mindenkit, hogy intuitíve főzzön. Ezek az ételek - amiket nem méricskélünk - szoktak általában a legjobban sikerülni. Ráadásul csak össze kell készíteni, a többit elvégzi a sütőnk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése