2016. október 21., péntek

A világ köldöke


szeretemakonyhámat :)

(épp húsleves fő a tűzhelyen... :) )






23 megjegyzés:

N.D. írta...

szép, és otthonos, és kellemes, és fűszernövények száradnak benne. :)

duende írta...

köszi :) és láttad volna, amikor a bazsalikomcsokraim is lógtak mindenhol :) tiszta boszorkánykonyha volt :))

bmari62 írta...

Ez igen, ezt elfogadnám!
Nagyon szép, világos a konyhád és praktikus, harmonikus.Jók az edényeid is, különösen a fazekad és a "lógó" vasserpenyő.Ilyen fazékra fáj a fogam, megírnád hol és mennyiért lehet hozzájutni és a márkája?
Bocsi...Marika

Kavics írta...

Hangulatos, nekem is nagyon tetszik!

Ez meg különösen találó: "A világ köldöke" :-))))))

Tálaló írta...

Annyira hangulatos a sok fény,a szép fabútorok és a nagy asztal,amit körbe lehet ülni:)Nem csodálom,hogy szívesen töltöd az időd a konyhában.

Mindig szerettem főzni,de mikor végre olyan konyhám lett,amiről álmodtam,azóta még szívesebben sütök-főzök.

duende írta...

Köszi Palócprovance! :)

Kedves Mari! Köszönöm! :) A fazekamat a nagyvásárban vettem, román cigányoktól. Jó minőségű, vastagfalú, nagyon szeretem. :) Szóval piacon érdemes nézelődni utána.

Kavics, köszi. Ugye? :))

Tálaló, nagyon szeretem. Ha vendégek vannak, akkor sem vagyok kizárva, és ezt imádom. Meg azt is, hogy ilyen nagy, tágas.
Ezzel én is így vagyok. Egy hangulatos, praktikus konyha öröm. :)

Anikó írta...

Krisztikém szeretheted is mert nagyon cuki :-)

duende írta...

Köszi Anikó! :)

Névtelen írta...

Szia! Csak úgy árad a konyhádból/ban a pozitív energia. Még a fotóról is átjön :) Már értem miért olyan csodálatosak az ételfotóid s nyilván maga az étek íze is. Zeg-en élek én is, ezért szeretném megkérdezni: találkoztál mostanában a nagyvásárban az említett román cigányokkal? Hónapok óta nem vitt arra az utam. Nekem öntöttvas serpenyőre fáj(na) a fogam...
Judit

duende írta...

Kedves Judit! Köszönöm szépen! :)
Igen, kint szoktak lenni. Meg más edényesek is, mindenhol érdemes körülnézni. Szerintem öntöttvas serpenyőt is fogsz találni. :)

Katalin írta...

hú, nagyon tetszik, ha szerveznél valamiféle főzős tanfolyamot, mittomén, bármit: egy helyet fenntartasz ugye nekem, MEGYEK ♥

Katalin írta...

duende írta...

mindenképpen! :) ♥

Névtelen írta...

Úgy legyen, ahogy mondád! :) Köszi. Viszonzásul elmesélem, hogy az első számú kedvenc gasztrobloggerem Te vagy. Ha valami egyedit, különlegeset szeretnék készíteni, vagy csak mindennapi ízeket feleleveníteni, mindig hozzád térek be először - és jól itt is ragadok -:) A receptjeiddel egyetemben a neved is nyomtatásra kerül, mert számomra a duendee szócska a garancia védjegye. Tökéletes bizalom, hogy egészen biztosan azt fogom kapni, amit a fotóidon látok és amit elmesélsz róla. Még sosem csalódtam egyetlen kipróbált receptedben sem. A blogod sokszínű, élvezetes, igényes. A fotók guszták, szépek, az ételek finomak - tapasztalat -:) Szeretem, hogy a privát szférádból is megosztasz egy keveset, ebből látom a blog mögött az Embert. A blog egésze tükrözi a bloggert. Nekem tetszik a kép. Ahogy belül, úgy kívül, ugye? Köszönöm, hogy nyomtathatom a recepjeidet, ahol ez tiltva van, legyen bármilyen csábító a blog , ott én sarkon fordulok és nem teszem be többé a lábam. Mi keresnivalóm is lenne zárt kapuk előtt? Nyilván odamegyek, ahol szívesen látnak. :) Az erő legyen veled, s kísérjen egészségben utadon!:) Szép napot! Judit

duende írta...

♥ ♥ ♥

Judit, nagyon köszönöm! Széppé tetted a napom, és mindig örülök a visszajelzéseknek (nagyon ritkák), hogy jók a receptek is, pedig ez számomra nagyon fontos. Mert az egy dolog, hogy én el tudom készíteni, de egy másik, hogy le tudom-e úgy írni, hogy más is el tudja készíteni hasonlóképpen, mint én. És ha ezek szerint igen - akkor nem írok hiába gasztroblogot! :)
Nagyon köszönöm!!!



Veled is az Erő legyen, ifjú padawan! :))

Bodzás Vendégház írta...

Nemcsak a konyha emberi - már nem is kattintok oda, ahol a divatirányzatok a lényeg - a receptek, a fotók is azok, amiket magam is keresek. Sokat lehet itt felszipkázni: étel, dizájn, életérzés...köszönjük Neked, duende.

duende írta...

Köszi szépen Zsuzsa! ♥ Jaj, hát a magam örömére csinálom ám! :)

Holdgyöngy írta...

Már másodszor jövök vissza a konyhádba. Fantasztikus hangulata van, jó elmerülni a fotóidban. S mersz vele egyedi lenni, nem a divatos hófehérséget, s bútorokat hozod. Viszont ez így együtt ad ki melegséget. Amit még írhatnék, már leírták előttem. A savanyúrépa főzelékkel kerültem hozzád. Néztem még zalai receptjeidet, most vissza kell fogni magam, ha ismét ehetek mindent ismét megkereslek.

duende írta...

♥ ♥ ♥
Köszönöm Holdgyöngy! :)

Hát, lassan rendeződött be a lakás, amolyan szedem-veszem ami szépet meglátok itt-ott alapon, így lett ilyen eklektikus, kicsit bohém. De nagyon szeretem, mert mindennek története van, és így lett a lakásból - otthon. :)
Várlak szeretettel! ♥ :)

Razana írta...

Igazan meleg, baratsagos egy konyha!

duende írta...

Köszönöm Razana! :)

verustalas írta...

Imádom a konyhádat! És én olyan szerencsés vagyok, hogy havonta kétszer-háromszor ott is lehetek benne és ehetem a fincsi ételeidet! :) Szeretek ott jókat beszélgetni veled, néha nehéz is elmenni onnan... Köszönöm, hogy a barátnőm vagy! :)
Veruska

duende írta...

Drága Veruska! Én köszönöm!!! ♥ ♥ ♥
Van finom szekszárdim, legközelebb abból kóstolunk! :)