2016. december 31., szombat

Gránátalmás bulgursaláta


Boldog Új Esztendőt Kívánok minden Kedves Olvasómnak! 🍷💞








Azt mondják, ha szilveszterkor lencsét, babot, rizst vagy más apró szemes ételt eszünk, sokasodni fog a szerencsénk. Főzök lencsét is elsejére, de bebiztosítottam magam: készítettem egy finom gránátalmás bulgursalátát is.

30 dkg bulgur
felöntöttem dupla mennyiségű forrásban lévő vízzel. Letakartam és hagytam állni 30 percig. Amikor kihűlt, hozzákevertem  
3 nagy csokor petrezselyemzöldet, 
1 gránátalma magjait, 
1 zöld kaliforniai paprikát apró kockákra vágva,  
1 narancsot szintén apróra vágva és  
3 dkg hagymacsírát. Kevés  
szárított mentát is morzsoltam rá. Az önetete 
0,5 dl olívaolaj, ízlés szerinti mennyiségben 
narancs és citrom leve vegyesen, és a sót a  
sóban eltett citrom héja adta, amit apróra belevágtam az öntetbe. 
A képen az öntet még nincs rajta, majd este bekeverem, hogy addig is frissek maradjanak a zöldségek, gyümölcsök benne. Bármilyen sülthöz kitűnő.

3 megjegyzés:

Zsuzsa Gerleiné Varga írta...

Megyek és már csinálom is, minden van hozzá. BÚÉK, duende!

Anikó írta...

30-án a kisebbik lányomnál voltam vendégségben, ott meg zabsaláta volt benne avokádókockák, újhagyma, paprikakockák, petrezselyem összekeverve és egy vinagrettetel leöntve, isteni volt :-)

duende írta...

Köszönöm Zsuzsa és BUÉK nektek is! :) Remélem ízlett! :)

Anikó, majdnem ugyanez! :) Nálunk is nagy keletje volt! :)