Forróvízbe áztattam egy félmaréknyi szárított vargányát. Nudlit készítettem, amit azon forrón-frissiben medvehagymás vajra szedtem ki. (A szobahőmérsékletű vajat elkevertem sok apróra vágott medvehagymával.) Sóztam kissé és a beáztatott vargányát is hozzákevertem. Kevés tökmagolajjal is meglocsoltam, átkevertem. És ha lett volna itthon még egy kevés friss kecskesajtom is, vagy fetám, azt is tördeltem volna rá. De így egyszerűen is nagyon finom volt.
A leves is megvolt egyből, a krumpli főzővizét sem öntöttem ki, hanem a vargánya áztatóvizével megtuningolva krumplilé levest készítettem belőle. Komplett, olcsó és szuperfinom ebéd. :)
21 megjegyzés:
Nudli forever! :)
Jöhetne, nagyon szeretem minden változatban, édesen és sósan is...és ez az ízesítés nagyon pazar. :)
Az idézeten pedig egy jólesőt pityeregtem. :)
Nudlit eddig még csak pirított prézlivel ettem, de nagyon finom lehetett így ahogy elkészítetted! Nagyon guszta! Nagyon szép Müller Péter idézete, szeretem olvasni. Ami érdekes hogy ez igaz , így érzem én is ahogy írja!
Szami: Én is, én is. És olyan gyors és egyszerű megcsinálni.
Örülök hogy tetszett. :)
Éva: Köszönöm. Én gyakran készítem szaftos húsételek köreteként is a kopasz nudlit - mi csak így hívjuk. :)
:) Örülök, hogy neked is tetszett az idézet!
Úgy,úgy:nudli forever!
Szinte hetente készül.Gombás,juhtúrós,mákos...Már kibújtak az örökzöldek alatt a medvehagymák,úgyhogy készülhet ilyen is.
De akár most azonnal elmajszolnék egy nagy tányérnyit:))
Tálaló: :)) Nálunk is mindenhogyan népszerű. :)
Mindig nagy élevezettel olvasom az ételleírásaidat...
Köszönöm kedves Belladonna! :) (jó a neved :) )
nagyon szépek a fotóid mostanában is, öröm nézegetni! :) a receptek pedig továbbra is remekek!
Egyszerűen nyeltem egy nagyot...És milyen gyönyörűen tálaltad ezt a fotót!!!(Bocs, a fotón a nudlit).
Kecskesajt meg lesz hamarosan...nálam:)))
Hogy lehet ilyen guszta betűket varázsolni a fotóra?
Én még sosem ettem nudlit, de ahogy leírod isteni lehet. És az első fotód csodaszép:) Olyan rusztikus, legalábbis az én szememben:)
Starfi: köszönöm, nagyon aranyos vagy! :)
Zsuzsa, látod, a Te sajtoddal lett volna igazán kerek ez az étel! :)
Láttam ám a gyönyörű kiskecskéket! Annyira édesek. :)
Én a Picassa-val feliratozok, de az internetről töltöttem le betűtípusokat.
Kati: komolyan mondod? Még édesen sem, morzsával? Porcukorral vagy lekvárral? Akkor érdemes nekilátnod és megkóstolni, mert az egyik legjobb étel a világon. :) Édesen is, és így kopaszon sósan is, bármilyen ízesítéssel. Egyébként a nudli azonos az olasz gnocchi-val, csak más a formája.
Ó, köszönöm! :)
Óh! Micsoda képek!!! gyönyörűségesek! Na és a vaj és a nudli és, és, és....
:) Köszi szépen Babette!
Kitűnő recept, a fotóid csodásak!:)
Szeretnélek játékra hívni a Kutya és Konyha blog írójához.
Folytatódik az Online Vacsoracsata 2. fordulója.
http://kutyaeskonyha.blogspot.com/2012/03/jatek-az-izekkel.html
Ha van kedved gyere játszani!:-)
Köszönöm szépen Nelli, megnézem! :)
Ez igen, szuper egy recept:-))))
Ja és paradicsomsalátával enni mondjuk nyáron, tökéletesen passzol az általad leírtakhoz. Mit mondjak csorog a nyálam, éhes vagyok:-))))
Jaj, ne is mondd a finom paradicsomsalátát! A kedvencem... :) És valóban isteni lenne hozzá!
Juj, Duende, ez nagyon jó!! ...vittem is!
Hogy a gyerekek és a fiatalok miket esznek, elképesztő és ijesztő.Gyorséttermi "kaják", pizzák előrecsomagolt százéves péksütik,kínai gyors, szóval szomorú, de igazi házias ételeket már alig.Pl nudli, tényleg sokan nem ismerik, az meg hogy az olasz megfelelőjéről ismernek rá, hát nagyon szomorú.
Köszi szépen Csibe! :)
Névtelen: bizony az. Pedig egy nudlit elkészíteni nem egy nagy extraság... és ráadásul olcsó, finom és laktató. Ja. Igen. És a végtelenségig variálható.
Múltkor egy ismerősömnél ájultam el, bolti csomagolt gnocchit vett cirka 300 forintért, amiben kb. egy fél adag van... Döbbenet. És nem tizenéves fruskáról beszélek, hanem egy meglett háziasszonyról.
Hiába, a lustaság fél egészség. Viszont az ára az nem fél.
Egy kiló krumpliból lehet négy embernek annyi nudlit készíteni, hogy degeszre ehetik magukat. Az azt jelenti hogy a bő négy adag kerül durván 200 forintba. Van egy kis különbség. A bolti 330-ast szorozzuk nyolccal (mivel tényleg csak egy félemberes adag), az pedig egész pontosan 2400 forint...
Megjegyzés küldése