Cukkinis, könnyű, nyárias, finom, és extra gyorsan készen van.
Hozzávalók 6 főre:
- 1,2 kg cukkini (piciből ennyi, ha magos, akkor mag nélkül)
- 80 dkg darált hús (marha, vagy marha-sertés vegyesen)
- 2 evőkanál szemne (tisztított vaj) vagy sima vaj
- 5-6 evőkanál olívaolaj
- só
- frissen őrölt bors
- 4-5 szem mozsárban összetört szegfűbors
- 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 citrom leve
- A tálaláshoz: rizs, natúr joghurt.
A megmosott cukkinit 2-3 milliméter vékonyra karikáztam. A darált húst a vajon és egy teáskanálnyi olívaolajon a fűszerekkel addig pirítottam, míg zsírjára sült, aztán hozzáadtam a cukkinikarikákat is, amivel még 8-10 percig együtt pároltam. Tálalás előtt a húst meglocsoltam bőven még olívaolajjal és a fél citrom levével. A tányérra szedtem főtt rizst, ráhalmoztam a cukkinis ragut és még meglocsoltam natúr joghurttal. Langyosan a legfinomabb.