Ami fontos, az nem a tanítás, hanem a tanítvány erőfeszítésének jellege. Még a megvilágosodás keresése is azt jelenti, hogy tudatod nem elég nagy. Nem vagy elég őszinte, mert a gyakorlásodat valamiféle szándék vezérli.
(Sunrjú Szuzuki: Nincs mindig úgy)
Ezt viszont most fotóztam, ez volt az ebéd. Ez a másik nagy kedvencem - a citromos újkrumpli. Semmi extra, de isteni. Ugyanúgy készül, mint a petrezselymes dinsztelt krumpli, csak citrommal. És néha zöldfűszereket is szórok mellé.
Hozzávalók:
étvágy szerint apró szemú újkrumpli,
szeméylenként 1 karika citrom héjastól,
só,
1-2 evőkanál olívaolaj (krumplimennyiségtől függően),
és kedv szerint zöldfűszerek.
A krumplikat megtisztítotam, olívaolajjal meglocsoltam, sóztam, elkevertem. Hozzátettem a citromkarikákat is és most vegyes zöldfűszereket: tárkonyt, oreganot, kakukkfüvet, rozmaringot. Kis lángon, fedő alatt 10 perc alatt puha lett. Kivettem a zöldfűszereket, a citromkarikákat is, és átpirítottam kissé. Negyedórás gyorsebéd. Fejes salátával, uborkasalátával isteni.
Nagyon finom csak citrommal-sóval-olívaolajjal is.
Vagy citrom-petrezselyemzöld párosítással is, vagy citrom-rozmaring kettőssel.
Ilyenkor dobhatunk bele egy darabka újfokhagyma-szárat is - isteni, enyhén fokhagymás ízt kölcsönöz a burgonyának.
A citromos újkrumpli fantasztikus körete lehet halételeknek például.