2013. április 28., vasárnap

Fehércsokoládés kókuszos puding




  Ketutnak tanítás közben is fülig ér a szája. „Ülj és mosolyogj.” Hát ez csúcs.
  – Tanult jógát Indiában, Liss? – kérdi.
  – Igen, Ketut.
  – Gyakorolhatja a jógát – mondja –, de jóga túl nehéz. – Itt egy görcsös lótuszpózba gyömöszöli magát, és arcát komikus módon összeráncolja, mint aki a vécén ülve erőlködik. 
  – Mért mindig olyan komolyak a jógában? Ilyen komoly arcot vág, és elijeszti jó energiát. Ha meditálni akar, csak mosolyogni kell. Mosolyogjon az arcával, az elméjével, és a jó energia eljön magához, és elmossa a piszkos energiát. Még a májában is mosolyogjon. Gyakorolja este a hotelban. Ne siessen, és ne erőltesse. Túl komoly és megbetegszik. Meghívhatja a jó energiát a mosolyával. Mára befejeztük mindet. See you later, alligátor. Jöjjön vissza holnap. Nagyon örülök, hogy láthattam, Liss. Vezesse a lelkiismerete. Ha jönnek nyugati barátai Balira, küldje őket hozzám tenyérolvasásra. A bomba óta nagyon üres vagyok a bankomban.

(Elisabeth Gilbert: Ízek, imák, szerelmek)





A mai vasárnapi menü: köménymagos rántottleves pirított rozsos kenyérkockákkal; fűszeres sajttal és medvehagymával töltött gombafejek rántva petrezselymes krumplival no és fejes salátával; desszertnek pedig ez az egyszerű fehércsokis, kókuszos puding. Hm...szép az élet... :)

Hozzávalók 5 nagyobb vagy 6 kisebb adaghoz:
7 dl tej,
10 dkg fehércsokolédé,
12 dkg kristálycukor,
4 dkg étkezési keményítő,
5 dkg+ 2 dkg kókuszreszelék,
1 csipet só,
vaníliaesszencia vagy 3 csepp narancsolaj.

A tejből félretettem 1 decinyit, a többiben elkevertem a cukrot, narancsolajat (csakis 100%-os, eredeti olajat szabad használni), kókuszreszeléket, és föltettem forrni. Forrás után félrehúztam a tűzről és addig kevergettem benne a feldarabolt fehércsokit, míg elolvadt. A félretett hideg tejben elkevertem az étkezési keményítőt. A csokis tejet visszatettem a tűzre és újraforrás után belekevertem a keményítős tejet is. Hagytam hogy besűrűsödjön és már készen is volt. Poharakba töltöttem, tetejét kókuszreszelékkel meghintettem. Kihűlés után hűtőszekrénybe tettem még 1-2 órácskára.
Kóksuzreszelék helyett eperszeletekkel díszítve is finom ám... :)


4 megjegyzés:

N.D. írta...

és nincs egy kép sem Kókuszról? ej-ej
láttad már a bounty pudingom? hasonló, mint ez... hát igen, az édenker íze... :)

Hankka írta...

Nagyon jól hangzik a mai menütök, a desszert pedig gyönyörű és igen finom lehet! :) És jó ötlet még eperrel turbózni! :)

Tálaló írta...

Klassz ebédetek volt,mindkét fogás nagyon finom:)
De ez a puding...igazi korona az ebéden.Kell nekem is!Gondolom elfogyott,és nem tudsz küldeni,úgyhogy holnap reggel nekiugrok:))

duende írta...

N.D.: megnézem mindjárt...
Most nincs, meg amúgy is csak alvósak vannak. Képtelenség máskor fotózni, mert mindig kisétál a képből. Extra kameraérzékeny lény :))
Bizony. Az édenkert íze... :)

Hankka, köszi szépen. Már nagyon vágyom az eperre... :)

Tálaló: utolsó falatig, sajnos. Pedig szívesen megkínáltalak volna! De nagyon hamar elkészíthető! :)