Liliomkert és programajánló

.
Persze balatoni tartózkodásunk alatt megint voltunk a káptalantóti Liliomkertben. A piac hatalmas lett. Egy egész délelőtt nézelődtünk, beszélgettünk, kóstoltunk, zenét hallgattunk, ettünk-ittunk, jól éreztük magunkat. A piac hangulata hála égnek nem változott - csak a kínálat bővült. Van itt minden kérem, ami szem-szájnak ingere, léleknek melegítője, szellemnek őrzője.
Hallgathattunk világzenét Koncz Csaba révén, aki egyszerre vagy 5 féle furuján játszott, kanalazott és a bokáin lévő csörgőkkel csörgetett. Volt nagyon szép flamenco gitárzene, sajnos nem tudom, ki játszotta, de profi zenész volt, az biztos.
Hatalmas kondérban rotyogott a halászlé, sültek a tócsnik, sütik, főttek a kukoricák. Aki erre jár, ki ne hagyja, mert nagy élmény. Vasárnap délelőttönként van a fák alatt. (Ha a kollázsra kattintasz, nagyban is láthatod a képeket.)

Szeptemberben pedig teleholdas non-stop hétvégét terveznek. Itt olvashatsz a programról.

Ezek a szépségek a legújabb szerzeményeim. A piacon árulta őket egy leányzó, és mondhatom, minden darabjában báj és varázslat volt. Szívem szerint a fél pultot elhoztam volna. Így csak egy kígyócskás sótartóval, egy teáscsészével, egy tállal és két jópofa pálinkás pohárral lettem gazdagabb. :)

Megjegyzések

Ildinyó üzenete…
Muszáj lesz egyszer nekem is megnéznem ezt a helyet! Nagyon jó lehet! :)
Nagyon különlegesek ezek a kis edénykék! :)
Ildinyó üzenete…
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Ildinyó üzenete…
Bocsánat én küldtem el 2x az hozzászólást, és azt töröltem. :)
Thrini üzenete…
Duende, ezek az új edények, annyira passzolnak hozzád! :)
duende üzenete…
Ildinyó, tényleg jón hangulata van. Igaz, mikor nyaralunk hozzánk pár kilométer, szóval sokszor voltunk már - így könnyű, mi? :)


Thrini - köszi szépen. Én is így érzem. Ez a leányzó nagyon tehetséges, csodás dolgai voltak!
Sára üzenete…
Kedves Duende!
Rabul ejtettek az edénykék. Esetleg meg tudod adni a készítőjük nevét? Bármit tudsz róla, segíthet.
Előre is köszönöm! :))
duende üzenete…
Kedves Sára!
Írj nekem légyszíves a szellemafazekban@gmail.com címre! :)