2011. február 1., kedd

A globalitás veszélyei

.

Az Öt Napok Világai

Így beszélik, így mondják:
már négy létezett,
ez az ötödik világ.

Az Első Nap Világa
a Víz jelét viselte, ezért az volt a Víz Napja.
De történt, hogy az áradat
mindent elsodort,
s emberekből lettek halak.

A Második Nap Világa
a Tigris jelét viselte,
ezért az volt a Tigris Napja.
De történt, hogy az ég leomlott,
a Nap nem az útján haladt.
Nem az útján haladt,
mikor felkelt, magasan állt,
aztán eltűnt, hívva az éjszakát.
S mikor sötét lett
a tigrisek felfalták az embereket.

A Harmadik Nap Világa
a Tűzeső jelét viselte.
De történt, hogy a szél, az eső
mindent elfútt, elmosott, mi élő.

Az Ötödik Nap Világa
a Mozgás jelét viseli.
Úgy nevezik: a Mozgás Napja.
Fény lobbant, eljött a hajnal,
s ez a kor a Mozgás Napja.
Ez az ötödik Nap, ami létrejött,
figyeljétek, rengeni fog a föld,
s éhezik majd mind, ki élő!

                                                    (pueblo jóslat)





Alíznál olvastam ma reggel. Aki úgy gondolja, csatlakozzon. Sokan azt mondják, rengeteg szemetet árulnak táplálékkiegészítő néven a piacon. Igaz. De rengeteg szemetet árulnak gyógyszerként is a piacon. Ha egy gyógyszergyártó bármit megengedhet magának, olyan "gyógyszereket" is forgalmazva, amiknek kiszámíthatatlanok és bevizsgálatlanok a mellékhatásai (mert ahhoz minimum egy emberöltő kell), akkor mi jogon akarja uralni a piacot, és törvényileg biztosítani az egyedülállóságát? Nem beszélve arról, hogy először csak a táplálékkiegészítők jönnek, aztán meg majd minden, ami természetes.
A világot nem katonák fogják elpusztítani. Hanem a vegyészek. Az indián jóslat beteljesedni látszik.

Soma véleménye a törvényről ITT olvasható.

PETÍCIÓ A GYÓGYNÖVÉNYEKÉRT


A történet nagyon egyszerű, betiltásra kerülnek április 01.-től a természetes gyógykészítmények. Minden naturista termék gyógyszernek számít, tilos lesz a forgalmazása.
A ma ismert gyógyfüvek, a méz, a teák hatása első számú ellensége lesz a gyógyszeriparnak, drognak számít majd.
Őseink forognak sírjukban, végleg el akarják tiporni az ősi tudást, gyógyszereket zabáltatnának velünk minden bajra.
Fűben-fában orvosság? Boszorkányságnak minősül lassan!
Ne hagyjuk!
A petíciót minél több ember aláírja, annál hatásosabban léphetünk fel a gyógyszermaffia ellen! Egymillió aláírás szükséges.

Bővebben:
Agresszív búcsú a gyógynövényektől:
Nem új keletű a hír, különösen azok körében, akik használják a természetes gyógykészítményeket, vagy valamilyen szinten kapcsolatban vannak a természetgyógyászattal, hogy rossz napok következnek a gyógynövényekre alapozott készítmények forgalmazóira. Uniós törvény, egyetemes megszorítás, maffia ez, ami nem kerüli el a természetgyógyászatot.
Régóta harcban áll a Big Pharma szervezet (melyhez a legnagyobb gyógyszeripari vállalatok is tartoznak) a naturista gyógyszerek forgalmazóival. És ez a harc lassan a vége felé  közeledik, írja az egyik nemzetközi neves szakhonlap. Lassan nyilvános lesz, hogy alig több mint két hónapjuk van hátra a gyógynövényalapú termékeket forgalmazóknak, hiszen április elsejével betilthatja ezeket az Európai Unió. A honlap értesülései szerint a Big  Pharma és az Agribusiness rövidesen egészségügyi és élelmezési monopolhatalmat szerez. Ugyanolyan törvények alapján tiltják be a természetgyógyászatban használt gyógynövény alapú szereket, mint amilyen törvények alapján megszabták, hogy milyen szereket kell tartalmazniuk különböző élelmiszereknek, mint például a kenyérnek, a konzerveknek és általában az élelmiszereknek, ahhoz, hogy az üzletek polcaira kerülhessenek.
Egyszerű törvényekről van szó, a Tradicionális Növényi Gyógyszer Direktíva, a Növényi Gyógyszer Bizottság (HMPC) új szabályozásairól, melyek szerint minden naturista termék gyógyszernek számít, ezért ugyanolyan szabályok szerint lesz forgalmazható, mint egy gyógyszer. Az engedélyezési eljárások hatalmas költségeit a kistermelőknek lehetetlen lesz megfizetni. A történet innentől kezdve már nagyon egyszerű lesz: ha lenne is hajlandóság némely orvosban, hogy homeopátiás kezelésre biztassa betegeit, akkor sem   írhat fel natúr gyógykészítményeket, mert nem lesznek forgalomban.
Hiába a több évezredes tapasztalat, a hatékonyság mellett tanúskodó sok eredmény, hiába minden érvelés, hogy nagyanyáink, nagyapáink, őseink is uniós vagy világkódexes engedély nélkül gyakorolták a természetgyógyászatot. A ma ismert gyógyfüvek, a méz, a teák hatása első számú ellensége a gyógyszeriparnak, drognak számít majd.
 A média és a sajtó pedig rendelkezik akkora erővel, hogy elhitesse az emberekkel, hogy ezek a szerek károsak! Bízom benne, hogy sokan vagyunk még, akik nem dőlünk be a manipulálásnak. Még mindig hiszem azt, hogy a több ezer éves gyógyászati hagyományoknak mégiscsak sikerül fennmaradni a fehér maffia háborújával szemben is.
Igazából, ha az emberek tudnák, hogy csupán emberi természetükből adódóan mekkora erejük van a betegségekkel szemben, jobban támaszkodnának a természetre!
                               
We  call on the European Commission to stop the Traditional Herbal Medicinal Products Directive (THMPD), Directive 2004/24/EC, which is set to remove access to the vast majority of herbal medicinal products beginning 30 April 2011.
THMPD abridges the rights of each European citizen to self-determination in managing health. It goes far beyond reasonable controls      over dangerous products, and enters the realm of coercion by limiting options for treating health issues.
The public's access to herbal products that have traditionally been freely available must continue uninterrupted.
     --

Felszólítjuk az Európai Bizottságot hogy állítsa le a Tradicionális Gyógynövényalapú Gyógyhatású szerekre vonatkozó 2004/24/EC irányelv végrehajtását, amely arra irányul, hogy 2011. április 30-tól megszüntesse az ilyen típusú készítmények nagy részéhez való hozzáférést.

Ez a direktíva korlátozza az európai állampolgárokat azon joguk gyakorlásában, hogy saját maguk dönthessenek az egészségükről. Ez messze túlmegy a veszélyes szerek ésszerű szabályzásán és az, hogy az egészségügyi kérdéseket illetően korlátozzák a választás szabadságát, már kényszer(intézkedés)-nek számít.

A hagyományosan mindig is szabadon hozzáférhető gyógynövényekből készült termékek közösség általi szabad elérését továbbra is biztosítani kell.

19 megjegyzés:

Pötipite írta...

Ide is bemásolom a máshol megírt kommentemet, mert nekem ez az egy eszközöm van arra,hogy kinyilvánítsam a véleményemet és megkérjek mindenkit,hogy NE KÜLDJE ezt tovább, mert pont annak ártatok, amin "segíteni" szeretnétek.

Megkaptam én is ezt a körlevelet,nem küldtem tovább és cikket sem írtam róla a blogomon,pedig fitoterapeuta vagyok,tehát sokszorosan érintett.
Miért nem?Mert hisztériakeltésnek gondolom.El tudod képzelni,hogy betiltják a mézet,kamillát,levendulát,hársfát,stb, de tovább megyek, mivel gyógytáplálékok is léteznek,tehát nem lehet majd répát,káposztát,gombát enni?
Én nem.
Itt arról van szó,az én meglátásom szerint, hogy a különböző "étrendkiegészítők" túlzott elszaporodását szeretnék szabályozni.Mert ma már bárki "alkothat",nyithat olyan üzletet, hálózatot,ahol árulja a csodaszerét,mely "természetesen csupa természetes összetevőkből áll"...stb.
Ez szerintem káros,és bízom benne,hogy erre irányul majd az EU szabályozása.
Amúgy pedig nem olvastam még magyar hivatkozást(minisztérium,gyógynövény terméktanács,stb)erről, csak ezt a bizonyos cikket, mely egyébként óriási reklámot is csinál a BP-nak.Mert a félelemkeltés nagyon aljas, de hatékony marketingstratégia...reménykedem,hogy nem így van.De addig is, a legjobb, amit tehetek,hogy hiszek a természet erejében, jószívvel tiszta, lélekkel ajánlom a fitoterápia lehetőségeit, és bízok. Mert " a gyanú megbetegít, a bizalom gyógyít."

Pötipite írta...

Találtam magyar hivatkozást. Kérem szépen,hogy ezt olvassátok el alaposan.
http://www.ogyi.hu/gyogyszernek_nem_minosulo_gyogyhatasu_keszitmenyek/

Számomra ebből az derül ki, hogy április 1-től csak olyan gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmények(!!!) kerülhetnek forgalomba, melyek valóban tartalmaznak hatóanyagot,tehát valóban gyógyításra alkalmasak.

Mi ezzel a baj?Szerintem ez pont a bizalmat erősíti.
Szó sincs benne gyógynövények betiltásáról.
"A ma ismert gyógyfüvek, a méz, a teák hatása első számú ellensége lesz a gyógyszeriparnak, drognak számít majd."
Növényi drog jelentése: hatóanyagot tartalmazó, szárított növényi részek, illetve kivonatuk.

Miért kell pánikot kelteni?
Ez tudatos viselkedés?Szerintem nem.Az a tudatos,őszinte viselkedés szerintem,hogy hiszünk a természet erejében,használjuk a benne rejlő kincseket,ezért hálát adunk és vigyázunk rá.

Ne haragudjatok meg rám, de nem hagyhatom ezt szó nélkül, pontosan azon kóklerek miatt sem,akik magukat "természetgyógyásznak" nevezik és mindenféle szeméttel árasztják el ezt a szakmát.Ez a szó már annyira le van járatva,hogy én magam sem merem a névjegyemre rányomtatni,csak annyi szerepel rajta,hogy fitoterapeuta(gyógynövény gyógyász). Egy családtagom(orvos),amikor levizsgáztam megkérdezte tőlem:"jó és akkor mit fogsz árulni?" no kommnent.Meg egyszer elnézést Duende,ez csak egy vélemény volt.

duende írta...

Pötipite: Én is gondolkodtam, feltegyem-e. De aztán úgy döntöttem, akit komolyabban érdekel a téma, az utána néz úgyis. A veszélyt azonban valósnak tartom. Nem zörög a haraszt ha nem fújja a szél... És az én kis reklámom elbújik a nagy gyógyszermaffiák hatalmas kampányai mellett.

Egész egyszerűen arról van szó, hogy a multicégek minden eszközzel megnehezítik a kisembert. Ugyanakkor amit másnak megtiltanak, azt saját maguknak nem. Ki akarnak mindent és mindenkit szorítani a piacról.
Ez nem korrekt. Nézzük már felnőttnek az embereket. Döntsék el saját maguk, hogy mivel akarják mérgezni a szervezetüket.
Egy ilyen törvény azonban esélyegyenlőtlenséget teremt. És ez nem korrekt.

duende írta...

Még csak annyit: a gyógyszereket hol vizsgáltathatod be? Hogy mi szemetet tartalmaznak? Az emberek nyakló nélkül szedik őket és mindent elhisznek az orvosoknak, meg a gyógyszergyártóknak. És azt sem tudják, mit nyelnek le...
A legtöbb gyógyszernek titkos a receptúrája, mert ipari titok. Akkor?!
Semmi gond egyébként, azt is megértem, amit Te mondasz.

duende írta...

Minden út egyetlen lépéssel kezdődik. A pokolba vezető meg jószándékkal van kikövezve...
A probléma az, hogy átestünk a ló túlsó oldalára.
És egy ilyen törvény csak a kezdet. Ez a probléma vele, Pötipite. Tíz év múlva meg ott fogunk tartani, hogy nem lesznek füvesemberek sem, mert ellehetetlenítik őket. Aztán lassan minden ősi tudás a ködbe vész. Mi meg itt maradunk a a materializmus szörnyű ürességében és falanszterében. Ez a baj. Hogy minden így kezdődik - úgy hogy észre sem veszed.
A folyamatosan melegített vízben megfővő béka esete.

Pötipite írta...

Ha az esélyegyenlőtlenség,hogy az átminősítés díja 405.000 Ft,akkor valóban, de szerintem az,aki egy olyan terméket akar piacra,mely gyógyhatású,annak legyen ennyi a kasszában.Szerintem.
A gyógynövényeket is csak úgy lehet forgalomba hozni,ha gyógyszerkönyvi minőségű.Ez természetesen nem azt jelenti,hogy te vagy én nem termelhetünk otthon gyógynövényt és ne fogyaszthatnánk.Itt azon van a hangsúly,hogy a kereskedelembe bekerült cuccok minősége ellenőrizve legyen.
A gyógyszerekkel kapcsolatban teljesen egyetértek Veled,ezért egy módszerem van ez ellen,ha lehet,kerülöm őket.

duende írta...

Rendben... És mi van a homeopátiás szerekkel, illetve a Bach cseppekkel? Azok hova sorolandók? Mert ha megfeszülnek is a mikroszkópjuk fölött az ellenőrök, akkor sem fognak egy molekulányi anyagi hatóanyagot sem találni sem a homeopátiás szerekben, sem a Bach cseppekben. És mégis működnek. Akkor? Tiltólistára kerülnek? Csak kérdezem...

Tudod a chipbeültetés is hasonló. Elhitetik veled, hogy nagyobb biztonságban leszel és egyszerűbb lesz az életed, aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy olyan lettél, mint egy megbillogozott birka. A nagy testvér figyel és minden rezzenésedről tud. És irányíthatóvá és uralhatóvá válsz. Ez a törvény látszólag mindenkinek jó - azonban azt is lássuk, hova vezet. nem most. Majd tíz-húsz-harminc év múlva.

Hát nem látod? Őket nem ellenőrizheti senki. De ők ellenőrizni akarnak mindenkit. Addig-addig hozzák majd a törvényeket, amíg rajtuk kívül nem marad más a piacon. A totál kontroll a cél.

Alíz, Erdélyből írta...

Duende: hasonlóan vélekedem én is, azért raktam fel a blogomra a szöveget. És valóban cseppnyi a tengerben az, hogy egy-két blogon megjelenik ez a hirdetés.

Pötipite írta...

A homeopátiát szerintem nem érinti ez a változás,nézd meg az OGYI honlapján a kategóriákat.

Pötipite írta...

" Az emberek nyakló nélkül szedik őket "
ez a kulcs,hogy minden problémájuk megoldása a gyógyszer.Csak a tüneteket kezelik, az okokat mélyen elnyomják magukban.Persze van olyan helyzet,hogy örülünk,hogy van gyógyszer,például ha agyerekem szívbeteg lenne,és az adna neki esélyt,akkor szednénk.És gondolj csak bele,pont a gyógyszer az,amelyet nagyon is bevizsgálnak,hosszú évek alatt engedélyeznek,egy rákos már meghal,mire talán lesz új gyógyszer,ami bevizsgált és hatékony.

A gyógyszer önmagában nem az ördög,csak az emberek teszik azzá.Ahogy nyúlnak hozzájuk,mintha csak az segíthetne rajtuk.Magyarországon ez nem is olyan nagy probléma még( kevés a pénzünk erre),ez az USA-ban óriási gond,ahol már elhitették az emberekkel,hogy orvosság( ez a jobb szó, a gyógy-szer túl szép) nélkül nincs élet.Ideges vagy, kapj be egy sanax-ot!Ez a szomorú.
Én nem hiszem,hogy a füvesemberek eltűnnének,nézzünk magunkba,tegyük,amit tennünk kell és akkor a világ is olyan lesz,amilyenné szeretnénk,hogy váljon.Ebben hiszek.

duende írta...

Valóban csak a tüneteket kezelik. De ki találta ki a tüneti kezelést? A "modern" orvos"tudomány". Aztán jól át is mosták mindenki agyát vele. Ez a baj. És ez a tendencia a hasonló törvényekkel csak erősödik. Igen, én is hiszek abban, hogy olyan világot teremtünk, amilyenek vagyunk. És tegyük amit tennünk kell. Például hívjuk fel a veszélyekre a figyelmet. Így teremtődik a világ.
Tükröt tartva. Aztán mindenki maga dönt arról, merre indul. Csakhogy a média olyan szinten egyoldalú, hogy ha nem nyitod ki a szád hogy te ebből nem kértél, és mindent elhiszel amit mondanak, hamarosan egy szép alvó birkanyájban találhatod magad. Egy totális kontroll alatt tartott világban.

Tíz év meg amúgy egy nem természetes és teljesen ismeretlen hatású kemikália utó- és mellékhatásainak vizsgálatára meg gyíkfing. Semmi. Nem nevezném ellenőrzöttnek a ma piacra dobott gyógyszereket.
És neked tudnod kéne: a rák nem orvosolható gyógyszerrel. Sosem lesz egy csodaszer, amit beveszel és volt rák, nincs rák. A rákkeltő anyagok végtelen hosszú listáján pedig nem találsz mást, mint a kemikáliákat, amiket belélegzel, megeszel és megiszol.
Testi szinten. Lelkin szinten pedig a szeretetmohóságot és áldozatmentalitást találod.

Ja igen. A homeopátia. Amit meg nagy nehezen elfogadnak (1991-ig tiltott volt), azt meg megszerzik maguknak. Ma magyarországon csak orvos gyakorolhatja a homeopátiás gyógyítást.

Megnéztem. A Bach cseppek gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményeknek vannak nyilvánítva. Akkor most legyen négyszázezrem a kasszában és várjam, mit mondanak a mikroszkópjuk fölül a szakértők?! Holott ugyanaz a mechanizmusa, mint a homeopátiás szereknek és ugyanolyan hatékony.

Tudod, ez is csak arra való, hogy rengeteg pénzt becsengessél nekik a zsebükbe. Meg vágd sutba az okleveled, végezz új tanfolyamokat amiket engedélyeznek újabb sokszázezerért. Remekül ki van ez találva Pötipite. Nagyonnagyon remekül.


És legvégül Pötipite. Ez a blog a sajátom. Azt adom tovább, amit korrektnek gondolok. Én sem megyek hozzád, hogy ugyanmár ne írd ezt meg azt. Mire föl és milyen jogon tenném?

Pötipite írta...

Sajnálom,hogy ezt személyes sértésnek vetted.Nem annak szántam,de már mindegy is.Majd azért nézz át a Kalandok a konyhában blogra, az utolsó hozzászólás ebben a témában igazolja a félelmemet, azt,hogy hogyan lehet félreértelmezni egy szöveget.Aztán persze adjuk tovább és tovább....:(

Névtelen írta...

Duende,
Sajnos a magyar szöveg nem pontosan azt takarja, amiről az EU direktíva szól. Nem arról van szó, hogy betiltásra kerül az összes gyógyhatású, természetes alapú készítmény, hanem arról, hogy ezek engedélyeztetését egységesítik az EU-ban és hogy csak azok a természetes hatóanyagok lehetnek az összetevőik a termékeknek, amelyek szerepelnek a létrehozott szervezet (Committee for Herbal Medicinal Products) listáján. A listára kerülésnek is megvannak a feltételei, pl. „sufficiently long medicinal use in the Community”.

A problémát az jelenti, hogy ha egy készítménynek van 25 összetevője, de abból akár csak 1 összetevő nem szerepel a listán (mert pl. nem használják az EU-n belül elég régóta gyógyításra), azt a készítményt nem lehet forgalmazni.

Tiltakozni most már nincs értelme, mivel a direktívát 2004. március 31-én fogadták el, a tagországoknak 7 éve volt átalakítani a szabályozórendszerüket. Ez a legtöbb országban már rég megtörtént, Magyarországon pl. 2005-ben.

Pötipite,
Én elhiszem, hogy a szabályozás szándéka jó volt, de bizony hülyén oldották meg. Ennek a szabályozásnak az eredményeként a világ egyik legjobb táplálékkiegészítője, az FLP ásványianyag tablettája (Nature-Min) évek óta nem kapható Magyarországon. A szlovén szabályozás módosításáig, 2009. végéig be tudtuk hozni Szlovéniából. Akinek volt elég pénze, bespejzolt belőle és így van készlete jövő áprilisig (a lejárati időig). Akinek nem volt elég pénze, az szedheti a gyógyszergyárak által előállított tablettákat, amelynek sem az összetétele, sem az elemek kötése nem biztosítja a felszívódást a szervezetben, sőt, sok esetben a fel nem szívódó kalciumot a szervezet nem üríti ki, hanem vesekő, epekő képződik belőle.

A Nature-Min kiváló, édesanyámat 81 éves korában vittem utoljára csontsűrűség vizsgálatra, az orvos szerint 50 éves embereknek ilyen a csontszerkezete, mint édesanyámnak.
A termék a világon mindenütt kapható, csak az EU-ban nem. Keresgéltem a neten, hogy az EU miért nem engedélyezi, de nem találok semmit. Viszont legnagyobb meglepetésemre több magyarországi webshop is forgalmazza, horror áron.

Vagyis a Nature-Min esetében a szabályozás ezt eredményezte:
- az EU-ban nem forgalmazható egy orvosilag bizonyítottan jó termék, mindenhol máshol igen
- akinek szüksége van rá, beszerzi más országból (fizetve a szállítási költséget vagy az utazási költséget)
- akinek szüksége van rá, beszerzi nem hivatalos forgalmazótól, jóval drágábban, mint ahogy korábban megvehette a hivatalos forgalmazótól

Lívia

Névtelen írta...

Pötipite,
A 16:59-es bejegyzésed elég furcsa.
Elég érdekes meggondolás nem közzétenni valamit, amivel a blogger egyetért (vagy nem ért egyet) olyan meggondolásból, hogy esetleg lesznek olyanok, akik nem tudnak értelmezni egy értelmes szöveget.
Lívia

duende írta...

Lívia:

Azzal tisztában vagyok, hogy nem mindent tiltanak be. De ez így csak megint a gyógyszermaffiának, meg az orvosmaffiának jó, mert arra mondanak és azt amit akarnak. Ugyan őket ki hatalmazta fel erre és ugyan mi? Ez a baj ezzel.
És igen, köszi! Ezt akartam még én is hozzátenni: hogy ennek az lesz a vége, hogy a feketepiacon sokan még jobban fognak keresni. Akinek meg szüksége lesz bizonyos szerekre, még többet fog kifizetni érte. Egyszerűen nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek vagy üvöltsek?
Ezen túl: mi lesz a Bach terápiával? Kitanultam nem kis pénzért, vannak cseppjeim nem kis pénzért.
És ismét mondom: a gyógyszermaffiát senki, de SENKI a világon nem ellenőrzi!!!! Ez az egész egyszerűen nonszensz.
Azt tesznek, amit csak akarnak.
Köszi a hozzászólást, igen, ilyen visszásságokra gondoltam. Már a szabályozást is szabályozzák és azt is szabályozzák. Csak a saját érdekeik maradnak szabadon.

Pötipite: ismétlem. A saját blogomon azt teszek közzé, amit korrektnek gondolok. Az rendben van, ha elmondod a véleményed. De azzal kezdeni nagy betűkkel hogy : NE KÜLDJED TOVÁBB, ne jelentesd meg a saját blogodon... hát tudod. Ez kissé fura. De nem vettem személyes sértésnek. És leginkább: nem értelmeztem félre. Csak kicsit tovább nézek. És látok.

Névtelen írta...

Duende,
Megtaláltam magyarul is:
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32004L0024:HU:HTML

A (4) szerint a homepátiás gyógyszerekre nem érvényes az egyszerűsített eljárás.
A (14) "növényi készítmények" bekezdésben leírtak szerint valószínűleg érvényes a Bach terápia cseppjeire. Ha így van, akkor a cseppeket a szabályozásnak megfelelően törzskönyvezni kell. Ha a növényi gyógyszerekkel foglalkozó bizottság nem vette fel a jegyzékbe az adott gyógynövényt, akkor nem lehet a készítményt törzskönyvezni és így nem lehet forgalmazni és használni.

Hallottam már a Bach terápiáról, de nem ismerem. Az is lehet, hogy törzskönyvezve vannak a termékek - ha igen, akkor kell, hogy legyen rajtuk OGYI-szám.

Gyógyszer- és orvosmaffia ügyben egyetértünk. A gyógyszereket kerüljük, amit pedig feltétlenül szükséges szedni, azt tisztítom energiával (pránanadi). Döbbenetes, hogy a szintetikus úton előállított, vitaminoknak, ásványi anyagoknak nevezett borzalmakat hosszabb ideig tisztítja az energia, mint anyukám szívritmus szabályozó gyógyszerét. (várandós barátnőim szoktak szedni szintetikus vitaminokat, vaskészítményeket).

Lívia

duende írta...

Kedves Lívia!

Nagyon szépen köszönöm hogy utánanéztél! Holnap én is írok egy levelet azoknak, akiknél tanultam a terápiát, hogy mit tudnak erről, illetve hogy most akkor a cseppek hova vannak besorolva.
A Bach cseppek gyakorlatilag teljesen hasonló elven működnek, mint a homeopátiás szerek. Vagyis az információ van kinyerve csak a növényből, a hordózó anyag pedig forrásvíz. Tehát molekuláris szinten egy csepp "anyag" sincs a cseppekben. Ha átnézel a másik blogomra (itt az oldalsávon megtalálod, csak rá kell kattintani), Az Azúr Elefántra, ott bővebben is tájékozódhatsz.
Röviden: az érzelmi testre hatnak elsősorban a kivonatok, azt harmonizálják. Én most is szedek például egy keveréket és nagyon erőteljes a hatása. És nagyon gyors. Néha még én is meglepődöm rajta, mennyire fantasztikus erejük van.

Igen, nagyon károsak a szintetikus vitaminok. Mindenkit csak óvnék tőlük. Az ételben kell elfogyasztani őket, természetes úton. Csak vigyázzunk, mert már alig van a boltokban olyan étel, amihez ne adnának plussz "vitaminokat". Teljesen megzavarják a test rendszerét, mind energetikailag, mind fizikailag. Az emberi test a föld szerves része, ezért az alkalmas gyógyszere is csak természetes lehet. A művi szerekre úgy reagál a test, hogy idegen anyagnak tekinti és folyamatosan harcol ellene, próbálja kituszkolni a testből. Ezért van az, hogy ha valaki egyszer elkezdett gyógyszert szedni, utána sorban írják fel a többit. Végül már napi 20 félét szed be. Van ennek értelme? No mindegy. A szívgyógyszerekben még szerintem természetes anyagok vannak. Például gyöngyvirág és gyűszűvirág és hasonlók.
Mégegyszer köszönöm és holnap én is utánaérdeklődöm!

Névtelen írta...

Kedves Duende,
Sikerült kiderítened valamit?
Lívia

duende írta...

Kedves Lívia!

Még nem kaptam választ. De rajta vagyok a témán! :)