2011. október 14., péntek

Sörperec - filmes esték

.


Ne feledd, a jelen a fontos. Arra összpontosíts. Érezz, ne töprengj.
Az Erő legyen veled!

(Qui-Gon Jinn, Baljós árnyak-Csillagok háborúja, I. epizód)





Asszem új sorozatot vagyok kénytelen indítani... ahogy bejött a rossz idő, meg az egyre korábbi sötétedés, kedves párommal (no meg macskusszal, bár ő többnyire csukott szemhéjon át nézi a műsort) mozidélutánokat-estéket rendezünk újabban. Mivel tévét egyáltalán nem nézünk. Már Paprika Tv-t sem, mert mióta két reklámblokk van egy 20 perces epizódban, nem érdekel a tévépaprika sem. Előfizetésünk sincs, lemondtuk. Én fizessek azért, hogy tízpercenként nézzek egy tízperces reklámblokkot, amivel el akarják adni nekem az uzsorakamatos kölcsönöket meg a kitudjamit tartalmazó mérgeiket - na ez enyhén szólva is túlzás. Valójában nekik kéne nekünk fizetni, amiért reklámozhatnak és ránk zúdíthatják magukat... Mértem az időket. Ugyanannyi reklámidő van, mint adásidő, és a reklámok 90 százaléka gyógyszer vagy bankkölcsön. Ez egy vicc. A rosszabbik fajtából. Hát nem vagyunk hajlandók finanszírozni sem a bankok, sem a gyógyszermaffia hirdetéseit. Amiről pedig lemaradunk, az is csak szemét... úgyhogy a pénzünk is megmarad, meg az időnk is. Egyébként már régóta nem nézünk tévét, csak a paprikát meg a spektrumot néztem én - eddig. Most már ezeket sem. Maradnak a filmek. És a könyvek. Különben is. A tévé az erő sötét oldalának csatlósa, mert butít, nyomorba dönt és függésbe taszít.
Az első moziszériánk a Csillagok háborúja hat epizódja volt az elmúlt hétvégén. Imádom. :) Azt tudtátok, hogy Lucas közel tíz évig tanulmányozta a meséket, mítoszokat, mire megírta mi is történt "réges régen, egy messzi-messzi galaxisban"? Ezért is érezzük hitelesnek, bármennyiszer és bármikor, bármilyen életkorban megnézhetőnek ezt a történetet.

A sörperecről már írtam itt, ebből a tésztából készült egy az egyben. Jó ropogós, megszórható bármilyen maggal, nagyszemű sóval. Annyi a különbség a grissinihez képest, hogy sokkal vékonyabbra sodortam a tésztát, sütőpapírra tettem, tojással megkentem, megszórtam lenmaggal illetve meglocsoltam a folyékony sókeverékkel a kis pereceket. Ha óriásperecet sütnénk, azt készítsük kenyértésztából, élesztővel. Kenjük meg azt is tojással, úgy süssük készre. A perecekhez kis tálkákban tehetünk ki mártogatósokat is - akár ketchupot, akár fokhagymás joghurtot vagy tejfölt, márványsajtos tejfölt, padlizsánkrémet, körözöttet - egyszóval bármilyen jó kis kencével elropogtatható. De így önmagában is jó, egy-két pohár habos sörrel leöblítve. És élvezve közben a fimet. Az Erő legyen veletek! :)




A következő filmünk a Mátrix-trilógia lesz. A világirodalom, vagy moziverzum vagy minek nevezzem egyik legnagyobb alkotása. Csúcs, tökéletes, zseniális. És hogy mi készül mellé? Pattogatott kukorica. Többféle. Mert arra is rákaptunk. :) És persze sütöttünk már gesztenyét is, sütőtököt is egyik-másik epizódhoz.
Ó, a Csokoládé című fantasztikus édes filmhez egy pohár jó forró, különleges csokoládéital illik természetesen. A Pár lépés a mennyországot pedig forralt borhoz ajánlanám. :)
Nektek mi a kedvenc (mik a kedvenc) filmetek?

15 megjegyzés:

Seafalcon írta...

A Csillagkapuhoz hány zsákkal sütsz?
:)))

Petra írta...

A CSokoládét én is imádom, filmben és egyébként is. A Gyűrűk urához mit ajánlasz?
A perec receptet meg kölcsönkérem.

Bianka írta...

Annyira hangulatos az első kép

Barbi konyhája írta...

:)))))))))))
Egy rugóra jár az agyunk, Gyógyszermaffia, hogy én ezt hányszor elmondom, csak nem mindenki hiszi el. :(
Apának én is felajánlottam, hogy szüntessük meg a tévét, mert mi is inkább mozizunk itthon. Nálam a Csillagok háborúja, nem jött be, a Mátrix annál jobban, tehát jó filmnézést és a perecet pedig vittem! :D

Barbi konyhája írta...

Ja a kedvenc filmjeim a profilomban láthatók, és már bővítésre szorul! :DD

duende írta...

Seafalcon: a sorozatra gondolsz ugye? Na imádjuk azt is!!! :) Hát eeegen. Ahhoz jó sok perec köll! :))


Petra: a Mátrix után a Gyűrűk urát terveztük be. :) Mit ajánlanék hozzá? Jó kérdés. Majd még kitalálom... de a sült gesztenye jutott eszembe. Egyenlőre, de addig még juthat eszembe számtalan finomabbnál finomabb ötlet... :)
A perec egyébként hetekig eláll (már ha marad belőle, bár a 16 dkg-os adag egy kis adag, duplázni vagy triplázni kell), és jó ropogós! :)


Bianka: köszi szépen! :)


Barbi: hát pediglen az. Mi már hosszú évek óta nem tévézünk, híradót szerintem vagy 10 éve nem láttam. Csak a paprika ment, meg az ismeretterjesztő csatornák. Semmi mást nem néztünk. Szerintem csak pénzkidobás az előfizetés, a csatornák kritikán aluli műsorokkal és tömérdek undorító reklámmal bombázzák az embereket. Én ezért nem fizetek.
Megnéztem. :) És egészségedre! :)

Ritmus írta...

Mennyire igazad van! Nekem is meghoztad a kedvem egy kis vidám filmezéshez! Rengeteg kedvencem van amúgy..., bár a "Szív hídjai"-t már rég láttam, Bridget Jones és a Napsütötte Toscana is jöhet, de a Mátrixot sem vetem meg. A MammaMia is nagyon tetszett! De a komolyabb drámák is érdekelnek, és a legjobb, amit ajánlanék az a Páros mellékhatás, azt végigröhögtük másodszor is! Este meg is nézem! Jó mozizást!

duende írta...

Ritmus: amiket írtál, mind-mind nagyon szeretem. Az ajánlottat még nem láttam, de mindjárt rákeresek a neten! KÖszi szépen! :)

duende írta...

Petra: a Gyűrűk urához még a toszkán szüreti lepény, a kékszőlős jutott eszembe - ha van még kékszőlő hozzá...

N.D. írta...

Szia,
nincs előfizetésem évek óta. Bár abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy szakszervezeti vonalnak köszönhetően a 5 alapadó bejön. Persze csak a párom nézi a híreket. Azt hallottam 2012-től megszűnik a csomagos rendszer. Akár egy db paprikatv-re, vagy natgeo-ra is elő lehet fizetni. Akkor talán...
Tudorok, Spartacus, az utóbbi idők legnagyobbja nálam! :-)

Tálaló írta...

A teljesség igénye nélkül:
Csokoládé-imádom
Kontroll-évente egyszer végigröhögöm
Túlélni Picassot-már nem tudom megnézni,mert csak kazettán volt meg a tékában és elkopott,de imádtam
A napfény íze-régen láttam,elő is veszem.

Tv-t én is egyre ritkábban nézek,sajnálom rá az időt.És tényleg rengeteg a reklám.A híradón meg csak felidegesíteném magam.
A férjem fertőzött még meg a koncert dvd-kel.Azokat is szívesen nézzük,van amit vagy százszor láttam mégsem unom.

Én szorgalmazom az új sorozatod:vevő vagyok mindenféke finom ropogtatnivalóra.

duende írta...

N.D.: valójában vagy 5 éve nincs előfizetésünk már, csak valamit rosszul kötöttek be, így pár adó nálunk is bejön. De csak paprikát néztem meg néha spektrumot, de már azt sem.
Ó, köszi a tippeket, utána nézek! :)


Tálaló: A Kontrollt nem is ismerem, de rákeresek. A túlélni Picassot nekem is nagy kedvencem, valami fergeteges. De régen láttam! A napfény ízét még nem láttam, de tervben van.
És jó zenét én is szívesen hallgatok, bár ritkán... Énekelni kéne többet. :) Meg táncolni. :)

:)) Nem tudom, mennyire lesz sorozat belőle, meg nagytakarítanom is muszáj lesz már, szóval majd meglátjuk, mi jön össze belőle. :)

Bíró Zoltán írta...

szia. véletlenül találtam rá a blogodra. Hihetetlen amiket írkálsz. Kinézete, tartalma és az írásmódod kitünő. Gratulálok.Ahogy látom,a blogírást hobby miatt űzöd, nem iratkoztál fel a google analyticsre hogy kapjál péznt... nincsenek az oldaladon reklámok. ebből is látszik, hogy utálod a reklámokat.(én is) 23 éves fiú létemre, próbálgatok sütni, főzni...hiszen egyetemi évek alatt egy kis főzési tudás nélkül éhenhalsz. Örvendek , hogy véletlenül a google a te blogodat adta ki. Rendszeres olvasód leszek.

Bocsánat, hogy nem a bejegyzés témájával kapcsolatba írtam ... de nem láttam az oldalon más lehetőséget, hogy ezeket megírjam.
De mégis írok néhany sort a témával kapcsolatban : a tv - ről, pontosabban csatornákról írtál : egyetértek, én is ebbe a helyzetbe vagyok. Ami érdekel műsorok, film megnézem az interneten... és szerintem ez lesz a jövő : Internet tv. Ha akarok reklámokat nézni, a youtubon is fenn vannak .

A recepteidet pedig kipróbálom . Köszi mégegyszer.

Névtelen írta...

Kedves Duende!

Csatlakozok a "Le a tévével!" Mozgalomhoz. Kedvencem a Jézus Krisztus Szupersztár. Képes vagyok akárhányszor megnézni, zseniális.
Nem tudom, milyen étel illene hozzá, talán stílszerű a kenyér és vörösbor párosítás.
Viszont a blogod függőséget okoz:)

duende írta...

Kedves Zoltán! Nagyon szépen köszönöm. Igen, hbby, bár nem utasítanám vissza, ha némi kosztpénz is lenne belőle valahogyan. :))
Remélem, találsz majd kedvedre való ételeket és remélem, jól is írtam le őket és meg tudod majd főzni-sütni őket! :)
És semmi baj, nem ragaszkodom a bejegyzés témájához. :) Én köszönöm a dicséretet, igazán szívmelengető! És egyetértek, az internet a jövő, lehet hogy ezt érzik a tévétársaságok és ezért vadultak ennyire be reklám úgyben...

Én köszönöm és örömteli sütést, főzést kívánok Neked. :)



Kedves Istemeretlen!

:)) A végén még komoly mozgalom leszünk és elérjük, hogy egy napig senki sem kapcsolja be a tévét, és akkor majd leveszik a sok reklámot a műsorról! :))

Én is szeretem, bár nem vagyok mjuzikel rajongó, a J.K.Sz. a néhányból az egyik, amit én is szeretek. A film is nagyon jó és a zene is. (Még a Hairt szeretem. Ezt a kettőt.)
Igen, azt hiszem stílusos a kenyér és a bor. Nos, van egy ötletem még, ha lesz időm, megcsinálom és jelentkezem vele. :)

Nem mondod?! :))
Köszönöm. :)