Az ideális körülmény nagyon ritka, de az optimálisat mi hozzuk létre.
.
(Geszti Péter)
Ma fúzionáltattam a magyar és az olasz konyhát. Remekül sikerült. :)
Volt a hűtőben tegnap estéről maradék zöldfűszeres túróm. Pirítóssal is isteni volt, de így tésztával legalább olyan jó!
A túrókrém a következőkből készült: 25 dkg túró (juh- vagy kecsketúró is lehet, sőt), 2 evőkanálnyi kapribogyó, 3 dkg vaj, 2 evőkanál 20%-os tejföl, só, és egy nagy marék zöldfűszer apróra vágva: friss kapor, petrezselyemzöld, újhagyma zöld szára (vagy akár medvehagyma is lehet).
Hozzávalók a spagettihez 4 főre:
50 dkg durumspagetti,
25 dkg a fenti zöldfűszeres túrókrémből,
olívaolaj,
só.
A spagettit sós vízben megfőztem és egyszerűen rámertem a túróra. Jól összekevertem, tálaláskor pedig a tányérra került spagettit még jócskán meglocsoltam extraszűz olívaolajjal.
Hát. Bekerült az első 5-be, a tésztaételek kategóriájában.
A friss zöldfűszer bármi lehet, ami van otthon, vagy a kertben: snidling, oregano, kakukkfű, bazsalikom, stb... És készülhet túró helyett friss házi ricottából is.
Köretként is működhet, halhoz, csirkéhez, pulykához, lecsóhoz.
7 megjegyzés:
Nyammogok egyet itt is! Jaaaaaaaj, nagyon jól hangzik!
:))
Nagyon guszta:)
Tetszik ez az olaszos dolog :))
Köszi szépen! :)
Megenném:-))) Jóóóó:-)))
Bírom az ötleteidet:-))))
:) Anikó: isteni finom volt!
Megjegyzés küldése