Nem igaz, hogy a jó nem győzedelmeskedhet a gonosz fölött. Csak az angyaloknak is úgy kellene szerveződniük, mint a maffiának.
(Kurt Vonnegut)
Én elmondhatom, hogy duplán nagyon szeretem a kókuszt. Macskalényként is, meg növénylényként is. :)
Most elsősorban a növény formájáról lesz szó. Palacsintát sütöttem ma, és hát idén nem főztem be sárgabarackot, mert drága volt. Úgyhogy ma bounty palacsintát ettünk.
Ez is egy nem-recept. :)
Süss palacsintát. Keverj ki 10 dkg kókuszreszeléket ízlés szerint vaníliás cukorral és 1 dl tejszínnel és kb. 1/2 dl tejjel. A lényeg, hogy épp csak annyival, amennyitől krémes lesz a kókuszreszelék. Forrald fel és kész.
Készíts csokiöntetet. Öt púposabb evőkanál jó kakaóport keverj el 3 púposkás evőkanál kristálycukorral ( ez is ízlés szerint) és épp csak annyi vízzel, hogy jól eloldódjon. Ez szerintem kb. 2 dl. Forrald fel, hagyd forrni kis lángon 3-4 percig, aztán vedd le a tűzről. Kevergess el benne 3-4 dkg vajat. Hát ennyi lenne a recept.
Ez a töltelékmennyiség kb. 12 palacsintához elég.
14 megjegyzés:
Jaaaaaj de szep az a cica!
Csatlakozom a K(k)ókusz fan klubhoz! :))
Nagy kókuszrajongó vagyok, így nagyon-nagyon szeretném :)
Az idézethez:
:)))
A képhez: fehér, fekete (és szürke, mert látom, hogy még mindig nem mosta meg a farkincáját :))
Kókusz kapott-e a kókuszos palacsintából??? Remélem, megkínáltad egy falatkával:)) Tejszínes-azt bizti szereti!
Töröltem magam, mert dupláztam-bocs.
Ez a kókuszkrém nagyon jó ötlet, idén én sem főztem be sárgabarackot.
A cica gyönyörű szép.
Csodálatos képek és a cica...:)
Bounty csokiban is a kedcencem, a jó kis rágható kókuszreszelékhalom miatt. Bőven megállja a helyét a palacsintában is. Köszönöm a receptet! :)
A makka álomszép. :)
Éppen azon törtem a kókuszomat, hogy ami a lótusz legyen a desszert :)
Lánykák, én köszi Mindenkinek, Kókusz nevében is! :)
Trendo, remélem egyben maradt a kókuszod! :))
Megjegyzés küldése