2011. május 26., csütörtök

"tetszik a recepted" díj

.

Alíz, az erdélyi fakanálforgató tollforgató tisztelt meg a "tetszik a recepted" díjjal - a svéd gombasalátámért kaptam és nagyon köszönöm Neki! Ez a díj nagyon jó ötlet volt Martinellitől, szívesen adom tovább, hiszen blogszomszédaimnál nagyon sok fantasztikus recepttel találkozom, és ezekre szívesen hívom fel olvasóim figyelmét is.




Legelőször is Alíznak adnám visszafelé is a díjat, mégpedig a nagyon-nagyon különleges ángádzsáborleves autentikus közléséért. Azt hiszem ezt előtte még soha senki nem tette meg, és bizony nagy kár lett volna ezért a nem hétköznapi ételreceptért, ha a feledés homályába veszett volna.

Anikónak a dédimamától megörökölt, szintén nagyon különleges aszalt szilvás bablevesét emelném ki sok jó receptje közül. Nagyon örülök, hogy ezt a csodálatos ételt megosztotta velünk, de aminek még jobban, hogy életigenlő, napos kedvét mindig érezhetjük.

Padparadsa barátosném receptjei közül a sokak által (általam is) nagyon kedvelt svéd húsgolyók receptét választottam, és ajándékoznám meg e díjjal. Azt hiszem, az ő leírása autentikus is. Nagy Levin is megnyalná utána a tíz ujját, azt hiszem.

Ildinyó blogja az általam egyik legszeretettebb virtuális szakácskönyv. Nehezen választok. De muszáj egyet, így legyen a nagyon gusztusos és finom epres ekler fánk - ami véleményem szerint a legjobb dolog, ami eperrel történhet. De Ildinyónak csodás levesei és zöldségételei is vannak, érdemes nála kutakodni.

Tálalónál találtam meg legkedvencebb, imádott zöldségem, az articsóka egy nagyon finom és egyszerű elkészítési módját, az articsókás tésztát. Ha egyszer, valaha találnék valahol articsókát, biztosan így készíteném el. Ha lesz kertem egyszer, tutira ültetek e világ legfinomabb zöldségéből....

Wise Lady blogjáról nem egy ételt ajánlanék, hanem az alapreceptek füllentyűt. Igen pontos, precíz, jó alapreceptjei vannak, sokat lehet tanulni tőle.

Hínyenc, a hétköznapi ínyenc blogján egyáltalán nem hétköznapi receptek vannak. Nagyon extra ételei vannak, indiai, ázsiai beütésekkel és csodás képekkel. Én mégis az egyszerű, autentikus hagymás babjáért rajongok, amit nem szabad kihagyni az életetekből, mert fantasztikusan finom.

Vegasztománia blogja meg egyszerűen gyönyörű, csodás fotókkal és még csodásabb ételekkel. Sokaknak a hús nélküli étkezés hiányosnak tűnik, de az Ő oldalát böngészve ennek az érzetnek nyomát sem találni. Remek ízek, fantasztikus fogások. Az a házitésztás, zöldséges lasagne nagyon csábító...

A falu végén, egy kurta konyhában éldegél Thrini. Egyszerű, ám nagyszerű receptjei vannak. Valójában két receptet ajánlanék, mert jól megférnek egymással, egy tányéron: a rozmaringos, kakukkfüves kacsasült mellé isteni köret szerintem ez a csodás kis sárgarépasaláta, zsenge nyári bébirépából. Nyamm.


A sort még lehetne folytatni. Sok embert kihagytam, de remélem - mert a blogdíjak természete ilyen - úgyis körbeér majd mindenkihez.

17 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Köszönöm!

Alíz, Erdélyből írta...

Köszönöm szépen! :)

nana írta...

köszönöm :)

Tálaló írta...

Kedves Duende!Nagyon köszönöm.

Hinyenc írta...

Nagyon szepen koszonom!:)
Orulok, hogy anno ilyen kellemes elmeny volt ez a babos recept.

Padparadsa írta...

Köszi, Duende, nagyon kedves! És hogy teljesen autentikus legyek:
Tack så mycket! ;))

Padparadsa írta...

Nem tudtalak kihagyni! Gyere fel légyszi a blogomra Te is! ;)

Ildinyó írta...

Nagyon-nagyon szépen köszönöm! :D Vigyorgok, mint a vadalma... Ez olyan megtisztelő! :)

martinelli írta...

Kedves Szellem (a fazékban), örülök, hogy a díj hozzád is elérkezett. Gratulálok, és örülök, hogy értékeled. Mától én is hűséges olvasód vagyok.

duende írta...

Mindenkinek nagyon szívesen! :)

Martinelli: köszönöm szépen, tényleg nagyon jó ötlet volt! :)

martinelli írta...

Igazán örülök.

Thrini írta...

Én is köszönöm, hogy gondoltál rám és megemlítettél! :)

duende írta...

Thrini: :)

Anikó írta...

Duende, nagyon-nagyon köszönöm, egyrészt a recept miatt, Dédimama nevében is,aki most mosolyogva néz minket egy felhő széléről, az érdem az övé én csak közvetítettem, másrészt a kedves szavakat az én életigenlésemről, nagyon aranyos vagy:-)))))))
Végre megjavult a blogom, újra rendesen használhatom, most vagyok csak igazán pozitív életérzésekkel tele:-)))))))

duende írta...

Anikó: nagyon-nagyon szívesen és örülök, hogy ismét itt vagy és már nem füstjelekkel kell kommunikálnunk. :))

Anikó írta...

Duende, én is hozlak a "tetszik a recepted" felsorolásomban, egyszerűen muszáj, mert kihagyhatatlanok a receptjeid. Ezt csak tájékoztató jelleggel írom, semmi teendőd vele:-))))))))))

duende írta...

Anikó, nagyon szépen köszönöm! :)