Fotóalbum: kőtenger, kőkereszt

*


Szentbékkálla mellett található a híres kőtenger. Csak két fotót választottam a sokból, mert nem igazán jön át a hangulata. Így képeken csak köveket és fákat látni - de ott sétálva egészen más a helyzet. Nagyon különleges hely. Érezni az ősi idők szelét, mely a pannon korból fújva az idő végtelenjében megszilárdította az ősi tenger homokbuckáit.
Nem csak a kőterngert érdemes megnézni, hanem a falut is, illetve a környék több kis helyiségét is. Hasonló hangulatú települések, mint Salföld. Nagyon sok régi szép parasztház maradt meg, szűk utcácskák, kőkerítések.
Akárcsak az országban mindenütt, itt is nagyon sok kőkeresztet látni.

Ez a kereszt pedig az Ábrahámhegyi Szent Lászlónak ajánlott templom falán van. Modern épület, de tájba illő. Nagyon tetszik nekem, jó hangulata van. Emberi, kicsi, otthonos. Egyszerűen a házak sorába illeszkedik, mellette kis anfiteátrum van kialakítva a stációkkal. Nyáron a szabad ég alatt lehet így hallgatni a misét.Ezek a képek a templom melletti stációk domborműveiből adnak vissza párat. Alkotójuk Csíkszentmihályi Róbert szobrász, éremművész.

*

Megjegyzések

Csibe üzenete…
Igen, a kőtenger. Nagyon jó kis kiránduló hely.
trinity üzenete…
Látom, vitted a gépet végig magaddal....De milyen jó, hogy megörökítetted nekünk!!! Szépek!!
Vegavarázs üzenete…
Duende, örülök, hogy visszajöttél és köszönet a hangulatos fotókért!
napmátka üzenete…
Ez a sorozat is egy csoda! Annyi szép dolog van, jó, hogy Te nyitott szemmel jársz, és meglátod őket - mi több: elhozod nekünk:)
duende üzenete…
Igen Csibe, nagyon különös hangulata van! :)
duende üzenete…
Mindenhova, Trin! :) Köszi!
duende üzenete…
Nagyon szívesen, Vegavarázs! :)
duende üzenete…
Igyekszem, Napmátka. Tényleg annyi szépség van, nem is lehet nem észrevenni. :)