A tenger szépsége nem csökken szemünkben attól, hogy tudjuk, olykor hajók süllyednek el.
(Simone Weil)
Egy meleg őszi délután finomsága.
Nagy receptem nincs. Elrontottam ugyanis. Ízre isteni, de valamiért összeesett a tojáfehérjehab... Merthogy fagyinak készült. Szóval löttyintésnyi tejszínt is tettem hozzá, ne legyen nagyon habos-babos, de ne is legyen tejes a fagyi... Szóval átmenetet akartam képezni a tejes fagylalt és a sorbet között. Nem sikerült. Felkínálom kísérletezőkedvű bloggertársaimnak továbbfejlesztésre.
Sorbetnek viszont tökéletes. Az íze... hm... a kékszőlőlé a világon szerintem a legfinomabb gyümölcslé. Ilyenkor ajánlom reggeli dzsúznak. Csak össze kell nyomiszkolni a szemeket krumlinyomóval, leszűrni oszt iható is.
Szerintetek lehet kékszőlőből szörpöt készíteni? Vagy forrásnak indulna és bor lenne belőle?
Hm. Ki kéne próbálnom. Imádom az ízét...
20 megjegyzés:
Én azért sorba állnék érte! :))
huhúú :) én is épp szőlős fagyit készülök csinálni... kíváncsi vagyok milyen lesz. a receptet már megszülte az agyam, majd idővel a kezem is így tesz.
Szerintem lehet.Én felforralnám a levet, üvegbe tenném és kidunsztolnám. Mondjuk akkor szőlőlé lenne. De ha cukorral kissé besűrítenéd, mondjuk tennél bele egy kevés citromlevet ellensúlyozni, és utána dunsztolnád, akkor szörp lenne.
Nekem is jöhetne! Micsoda színe van!!
Szerintem vegavarázs ötlete nyerő, én is kidunsztolnám, így megúszható a tartósítószer és az erjedés is.
Pont most szemezgettem el egy fürt kékszőlőt. Ez a sorbet nagyon finom lehetne belőle.
Szörppel kapcsolatban pedig elkészítési tippem nincs, de biztos vagyok benne, hogy el lehet készíteni, mert a sima szőlőlé tartosítható.
Pár évvel ezelött volt azt hiszem tán "Mirinda"? kékszölös ital. Eszeveszetten imádtam!
No, azt az ízt kéne valahogyan reprodukálni.
Biztosan van már otthon Othello szölö. Abból tutira el tudnék képzelni egy fagyit, kis Mascarponéval megbolondítva!
Hm?
Méghogy nem sikerült..Persze-hogy ne kérjek belőle:))
Limara, ízre isteni volt - bár én fagyit szerettem volna csinálni... :))
Reni, várom! :)
Hú, Vegavarázs, nagyon köszönöm! Kipróbálom! :)
Moha, köszi szépen, tényleg eszméletlen gyönyörű színe van! :)
Mian, asszem ez Othello, egészen olyan íze van, mint a Mirindának!
Mascarpone hozzá? Jól hangzik! :)
Trinity, hogy milyen vagy... :))))
Küldenék szívesen! :)
ManóAnyó, tényleg isteni belőle a sorbet! :)
Nekem is tetszik. A sarkon a fagyizóban volt a múltkor szőlős fagyi, ugyanilyen szép lila. Elég jó fagyikat csinálnak, gyümölcsdarabokkal, igazi gyümölcs ízzel, de a szőlősnek nem tett jót, hogy benne hagyták a héjdarabkákat. Viszont az íze valami ilyen lehetett mint ez is, szóval fincsi.
Ági, valami fergeteges... :)
csak sajna nincs igazi mélyhűtőm, szóval a fagyikkal, sorbetekkel gondban vagyok. Minusz 4-5 fokon nem igazán lehet jó állagot produkálni... :(
Nagyon szépen tálaltad ;)
Szinte minden gyümölcsből készíthető bor és persze készíthető szörp is - szőlőből miért ne lehetne?
(Ha pedig véletlenül borrá válna, az sem lenne gond, nem? ;) )
Hohó! Ez lenyűgöző! Tátva maradt a szám...
Köszönöm szépen, Beatbull! :)
Hát nem ám! :)
Napmátka, még van egy kevés... :)
Megjegyzés küldése