2010. április 30., péntek

Répafőző világrekord kísérlet

.

A Közművelődési és Városszépítő Egyesület, valamint a Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület 2010. május 2-án Nagykanizsa-Miklósfán a Mindenki Háza és környékén 1500 adagos csülkös-babos répa elkészítése tesz világrekord kíserletet. Várhatóan a 750 liter készételt egy 1000 literes bográcsban fogják elkészíteni. A VILÁGREKORD kísérlethez színvonalas, színes, egész napos kulturális műsort társítanak a szervezők. Ezen a napon kívánják megjelentetni a MIKLÓSFAI KERÉKRÉPA című kiadványt, amely tartalmazza a kerékrépa termesztését, savanyítását, étrendi, egészségügyi hatását és sok speciális-különleges receptet.


PROGRAM:
10.00 Ünnepélyes lánggyújtás
11.30 Szent Flórián napi ünnepi szentmise
12.30 Szent Flórián szobor avatása és szentelése
A csülkös-babos répa megáldása
12.45 Ünnepi megnyitó – megnyitó beszédet mond Marton István polgármester
13.00 „Kép a falon” – Fény-ecset fotóklub országos pályázatának győztes fotóiból kiállítás
Helyszín: kisterem
13.15 Tüttő János Nótakör előadása – „Jó ebédhez szól a nóta”
13.45 Zalagyöngye Táncegyüttes
14.10 SZAN-Dia Fitness csoport előadása
14.50 Kanizsa Csillagai
15.30 Tótszentmártoni Tambura zenekar
16.10 Borsos Beatrix-Maronics Ferenc-Tulman Géza előadásában
(operett, musical, film slágerek)
17.00 Rozmaring táncegyüttes kamara csoportja
Aranymetszés Művészeti Iskola növendékeinek előadása
18.00 TOMBOLA sorsolás
19.00 Sztárvendég: KACOR FERI
Világrekord RÉPAÉTEL kóstolás 13 órától BÓNOK ellenében!
13-19 óráig KÉZMŰVES KIRAKODÓVÁSÁR
GYERMEKPROGRAMOK: 13 órától-18 óráig
OLLÓVÁGTA – Lengyák István gyermekjátszóháza
gyöngyfűzés, bőrözés
GUMI UGRÁLÓVÁR, PÓNI lovaglás
HÁZIAS RÉTESEK! EGÉSZ NAPOS BÜFÉ!
MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SOK SZERETETTEL VÁRUNK!

4 megjegyzés:

"saját levében" írta...

Ezek szerint ez ilyenkor érik?

Vajda János írta...

Ez jól hangzik. Ha van csülök,, meg bab, jöhet a répakerék is. Akár le is gázolhat :)

Wise Lady írta...

Bizony, itt nagyon népszerű és a mindennapokban főzött étel a répa (nem sárgarépa és nem cukorrépa). Miklósfán minden évben van répafesztivál, és nem is hinnétek mi mindent tudnak belőle főzni-sütni az asszonyok. Még süteményt és pizzát is készítenek répával. De a klasszíkus a babos-répa.

duende írta...

Nem, Saját Levében. Csak ilyenkor még van savanyított változatban, ami uyganúgy készül, mint a savanyú káposzta. Ha jól rémlik, valamikor nyár végén, ősz elején jelenik meg a piacon.




János, ez az étel le is gázolna, mert annyira finom! :)



Te már voltál, Whise Lady? Rá kéne vennem a férjemuram hogy menjünk el... :))