Itt a nyár. Forróság, foci, hideg fröccs. Hűs habok, Balaton. Vagy tenger. Kertipartik.
Mai ebédem. Parázsra sütött újkrumplival. Felséges volt. :) Ez a tzaltziki majdnem olyan jó, mint az eredeti.
Recept? Reszeld le a nyers céklát a nagyobb lyukú reszelőn. Sózd, hagyd állni kicsit, majd nyomkodd ki. Adj hozzá sűrű görög joghurtot, de csak annyit, amennyivel épp elkeveredik. Ha még szükséges sózd, és leheletnyi fokhagymával, valamint ízlés szerint frissen aprított mentával vagy görögbazsalikommal bolondítsd. Olívaolajat is adj hozzá egy keveset, s mégpöttyebb vörösborecetet.
No és az enyémben kevés morzsolt feta is volt, mert volt egy darabkám, el kellett már használni.
Isteni.
Grillezett húsok mellé is tökéletes kiegészítő.
11 megjegyzés:
Hát jól néz ki, és milyen egészséges:-))))
De csodás a színe, micsoda jó ötlet:) Nagyon szeretem a céklát, mindenképpen el fogom készíteni. Nem tudom írtam-e neked, de elkészítettem a savanyított tarlórépát és annyira ízlett a belőle készült leves, hogy azóta már kétszer is főztem, köszi:)
azért a háttérben megbújó fonott cuccra is kíváncsi lennék...
Ilyen zsenge céklát vettem én is a héten a piacon. A recept fantasztikus. Egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. El fogom készíteni.
És milyen finom, Anikó! :)
Trollanyu: nagyon örülök, hogy ízlett a savanyú répa! :) Tényleg isteniség! :)
Ajánlom, valóban gyönyörű a színe is, s nagyon finom is! :)
N.D.: nem saját készítés, a piacon veszem a Komárominál, isteni, mert házikenyértésztából készül. Ha nincs időm vagy kedvem itthon kenyeret sütni, mindig ezt a ngy kerek perecet veszem. :)
Kriszta: köszi szépen! Remélem ízleni fog! :)
Izgalmasan hangzik!...no és ezek a színek! :)
ja hát azt ismerem! :)Húúú, a komárominál a vaníliás kakastaréj a másik nagy kedvencem!
Az is finom! :)
Csibe: hát a színe, az gyönyörű! Órákig bírnám nézni...
Olyan gyönyörűséges! Isteni lehet! Ezt kipróbálom én is. :)
Amilyen egyszerű, olyan finom Ildinyó. :) Bátran ajánlom.
Megjegyzés küldése